بدون شک، برنامه اسپاتیفای (Spotify) به یکی از اجزای جداییناپذیر زندگی علاقهمندان به موسیقی در دنیای مدرن تبدیل شده است. در این مطلب به معرفی این سرویس جذاب پرداخته و ضمن آموزش نحوه ساخت پلی لیست اسپاتیفای ، با بهترین جایگزین اسپاتیفای آشنا خواهیم شد.
پس از 3 سال که از عرضه اپلیکیشن نسخه واچ OS سرویس اسپاتیفای میگذرد، شرکت اپل رضایت دارد که کاربران اپل واچهای سری 3 به بالا بتوانند از اسپاتیفای به عنوان پخش کننده موسیقی مستقل استفاده کنند. تا پیش از این، اسپاتیفای تنها با اتصال به آیفون یا آیپد قابل استفاده بود، اما حالا اپلیکیشن اسپاتیفای به طور مستقل روی اپل واچ قابل نصب است و کاربران میتوانند آن را به اسپیکر یا هندزفری خود متصل کنند. این قابلیت جذاب البته برای کاربران ایرانی به دلیل فیلتر بودن اسپاتیفای در ایران قابل استفاده نیست. در ادامه به بررسی تمام جنبههای این برنامه پرداخته و ضمن ارائه آموزش نحوه درست کردن پلی لیست در اسپاتیفای ، شماری از مدعیان کسب مقام جایگزین اسپاتیفای را معرفی میکنیم.
اسپاتیفای (Spotify) یک سرویس استریم موسیقی است که در زمینه پادکست و ویدیو نیز فعالیت میکند. این سرویس صوتی، فعالیت خود را از سال 2008 در استکهلم آغاز کرد. کاربران و علاقهمندان به سرویسهای استریم موسیقی، پادکست و ویدیو میتوانند از این سرویس هم در ویندوز، هم اندروید و هم در iOS استفاده کنند.
سرویس اسپاتیفای جدا از اینکه یک برنامه یکپارچه در زمینه موسیقی است، دسترسی به بیش از 70 میلیون آهنگ را برای کاربران مختلف در سراسر جهان فراهم میآورد. کاربران در این اپلیکیشن موبایل میتوانند با استفاده از المانهای مختلفی همچون نام هنرمندان، نام آلبوم، سبک موسیقی و لیست پخش، موسیقی مورد نظر خود را جستجو کنند.
کاربران با عضویت در این اپلیکیشن امکان ایجاد لیست، ویرایش و همینطور بهاشتراکگذاری لیستهای پخش یا آهنگها را در شبکههای اجتماعی با سایر کاربران خواهند داشت. پشتیبانی آفلاین از پخش موسیقی از دیگر ویژگیهای خوب اسپاتیفای است که کاربران نسخههای موبایلی و همچنین ویندوز میتوانند از این امکان بهرهمند باشند. در نتیجه، کاربران بدون نیاز به اینترنت میتوانند به موسیقی دلخواه خود گوش دهند. استفاده از امکانات یاد شده در همه سیستم عاملها امکانپذیر خواهد بود. همچنین امکان استفاده از اسپاتیفای در اپل واچ نیز فراهم شده است. همچنین، توسعهدهندگان مستقل به خلق اسپاتیفای دانلودر های جذاب و متعددی پرداخته و قابلیتهای استفاده از این سرویس را گسترش دادهاند.
اسپاتیفای یک برنامه کامل است و در نسخه پولی نیز امکانات بیشتری را در اختیار کاربرانش قرار میدهد. علاوه بر این با بهره بردن از یک رابط کاربری جذاب، کاربران به راحتی میتوانند استفاده از آن را در زمان اندکی یاد گیرند. در نسخه رایگان این نرم افزار پخش موسیقی، کاربران میتوانند از امکانات زیادی بهرهمند باشند. اکانت پرمیوم اسپاتیفای نیز با پرداخت ماهیانه 4.99 دلار آمریکا، مخصوص دانشجویان، قابل دسترس است و در دیگر کشورها نیز هزینهای بالغ بر 9.99 دلار برای هر ماه در پی دارد. همچنین یک نسخه با پرداخت ماهیانه 14.99 دلار نیز وجود دارد که برای خانوادهها مناسب بوده و افراد به صورت خانوادگی (حداکثر تا 6 نفر) میتوانند از آن استفاده کنند.
علاوه بر این، سایتها و هکرهای فراوانی به پخش کردن اکانت پرمیوم اسپاتیفای رایگان در سطح اینترنت میپردازند. در ایران، برای استفاده از اسپاتیفای گیفت کارت هایی توسط سایتهای مختلف به فروش میروند که با تهیه آنها، میتوانید به صورت قانونی از قابلیتهای این سرویس بهره ببرید.در نهايت، با دانلود نسخه هک شده نیز امکان بهره بردن از اسپاتیفای پرمیوم رایگان برای مدت محدود وجود دارد. برای دانلود اسپاتیفای کرک شده به سایتهای دانلود اپلیکیشن متفرقه سر بزنید. پیشرفت اسپاتیفای به اندازهای بوده است که با همکاری اوبر توانسته سیستم جدیدی را در زمینه اینترنت اشیا راهاندازی کند. شما در مقاله معرفی نمونههایی از اینترنت اشیا میتوانید اطلاعاتی را در این باره کسب کنید. برای دانلود اسپاتیفای ویندوز و سایر سیستم عاملها، از لینکهای استفاده کنید.
دانلود اسپاتیفای برای ویندوز | دانلود اسپاتیفای برای اندروید | دانلود اسپاتیفای برای iOS
ساخت پلی لیست در اسپاتیفای
سلیقه در موسیقی گسترده است، اما گاهی اوقات بسته به شرایط و روحیاتمان (مثل شادی و غم)، دوست داریم به آهنگهای خاصی گوش بدهیم. با ساخت پلی لیست اسپاتیفای ، یک بار برای همیشه کالکشن موزیکهای مورد علاقه خود را بسازید و هر زمان که به آن نیاز داشتید، به راحتی و بدون گشتن، پخش کنید. همه آنچه شما نیاز دارید اشتراک (رایگان یا پولی) در Spotify است و پس از آن میتوانید پلی لیست اختصاصی اسپاتیفای را موبایل یا رایانه خود ایجاد کنید. در این بخش به آموزش نحوه درست کردن پلی لیست در اسپاتیفای خواهیم پرداخت.
در ابتدا، دو راه پیش رو دارید: اسپاتیفای رایگان یا خرید اکانت اسپاتیفای پرمیوم که هزینه آن ماهیانه حدود 10 دلار است. سپس باید به دانلود اسپاتیفای برای اندروید یا iOS بپردازید. فرقی ندارد پلی لیست اسپاتیفای خود را از طریق گوشی همراه بسازید و یا از طریق سایت اقدام کنید؛ در انتها تمام اطلاعات با یکدیگر همگامسازی خواهند شد. با اسپاتیفای ویندوز (یا دسکتاپ) میتوانید به هر آهنگی از هر خوانندهای گوش کنید و بزنید آهنگ قبلی یا بعدی. در این زمینه فرقی ندارد که اکانت پریمیوم دارید یا رایگان. البته اگر اکانت رایگان داشته باشید، وسط پخش موسیقی برایتان تبلیغ به نمایش در میآید!
اما کسانی که از اسپاتیفای رایگان بر روی گوشی استفاده میکنند، فقط میتوانند پلی لیست خود را به صورت شافل (بخش تصادفی و بدون ترتیب) گوش دهند. نرم افزار اسپاتیفای به شما 15 پلی لیست نیز پیشنهاد میکند که شامل میکسهای روز (Daily Mixes)، بهترین آهنگهای کشفشده هفته (Discover Weekly) و آهنگهای منتشر شده روز است. در این پلی لیستها، میتوانید بدون محدودیت و با رعایت ترتیب آهنگها (غیر شافل) به هر موسیقیای که دوست داشتید گوش بدهید. کسانی هم که اسپاتیفای پرمیوم دارند، میتوانند بدون محدودیت به هر پلی لیستی گوش بدهند و حتی برای زمانی که آفلاین هستند، به دانلود از اسپاتیفای بپردازند. ساخت پلی لیست اسپاتیفای در اشتراک های رایگان و پرمیوم کمی متفاوت است و در اینجا نحوه شروع هر دو نسخه آورده شده.
ایجاد یک لیست پخش در دستگاه تلفن همراه (رایگان)
اگر اکانت رایگان دارید، مطابق عکس بالا، گزینه Your Library را انتخاب کرده و سپس Create playlist را بزنید. تصویری که در بالا میبینید بر روی گوشی iOS است و گوشیهای اندرویدی نیز تقریبا چنین ظاهری دارند. در پنجرهای که باز میشود، نام پلی لیست خود را بنویسید و سپس گزینه Create را انتخاب کنید.
اضافه کردن آهنگ به پلی لیست (رایگان)
در نسخه رایگان، پنجرهای که پس از مرحله قبلی باز میشود، حاوی گزینه Add Songs است. در اینجا میتوانید با استفاده از گزینه Search، نام خواننده و یا اسم آهنگ مورد نظر خود را تایپ کنید تا ظاهر شود. همانطور که در تصویر بالا نیز مشاهده میکنید، رو به روی هر آهنگ، علامت + وجود دارد. با زدن این گزینه، میتوانید آهنگ موردنظر خود را به پلی لیست اختصاصی اسپاتیفای خود اضافه کنید. پس از اضافه شدن آهنگ، اسپاتیفای چند آهنگ مشابه را نیز در این سبک به شما معرفی خواهد کرد.
اضافه کردن آهنگ به پلی لیستی که از قبل ساختهاید (رایگان)
برای اینکار فقط کافیست با استفاده از گزینه فلش که رو به روی اسم آهنگ قرار دارد (مطابق عکس)، وارد صفحه پخش آهنگ مورد نظر خود شوید. گزینهای با نام Add to Playlist مشاهده خواهید کرد که با انتخاب آن، آهنگ به لیست موردنظرتان اضافه خواهد شد.
ایجاد یک پلی لیست در دستگاه تلفن همراه (نسخه پرمیوم)
اگر اکانت پرمیوم دارید، مطابق عکس بالا بر روی گزینه Your Library در پایین صفحه گوشی خود کلیک کنید. سپس در بخش Music و سربرگ Playlists، گزینه Create Playlist را انتخاب کنید. در صفحهای که باز خواهد شد، نام پلی لیست خود را نوشته و سپس گزینه Create را بزنید.
اضافه کردن آهنگ به پلی لیست (نسخه پرمیوم)
پس از آهنگه پلی لیست خود را در اکانت پرمیوم اسپاتیفای خود ساختید، گزینه سفید رنگی با نام Add Songs برایتان به نمایش در میآید. با کلیک بر روی این گزینه هم میتوانید از طریق پیشنهادهای اسپاتیفای، چند آهنگ پیدا کنید و یا اگر آهنگ خاصی را مد نظر دارید، از طریق نوار جستجو در بالای صفحه، آهنگ موردنظر خود را انتخاب کنید. اگر اسم پلی لیست شما، به شکل توصیفی باشد ( مثلا Sad Music به معنای آهنگ غمگین) خود اسپاتیفای چند آهنگ در این سبک به شما معرفی میکند. مثلا در عکس بالا مشاهده میکنید که اسم پلی لیست، Dance Favorites (آهنگهای موردعلاقه برای رقصیدن) است که باعث شده هوش مصنوعی اسپاتیفای، چند آهنگ در این زمینه پیدا کند.
اضافه کردن آهنگها و یا آلبومهای خاص به پلی لیست (نسخه پرمیوم)
وقتی آهنگ موردنظر خود را پیدا کردید، مطابق عکس روی گزینه 3 نقطه در بالا سمت راست کلیک کنید. منویی برایتان ظاهر میشود که در آن روی گزینه Add to playlist کلیک کنید. سپس پلی لیستی که میخواهید آهنگ به آن اضافه شود را انتخاب کنید. در نسخه پرمیوم، میتوانید آلبومها را نیز به پلی لیست اضافه کنید. برای این کار در صفحه آلبوم، روی گزینه سه نقطه که در وسط صفحه قرار دارد کلیک کرده و سپس پلی لیستی که میخواهید آلبوم به آن اضافه شود را انتخاب کنید.
ساخت پلی لیست بر روی کامپیوتر (نسخه پرمیوم و رایگان)
وارد سایت اسپاتیفای شوید. گوشه پایین سمت چپ گزینه New Playlist را مشاهده خواهید کرد. پس از کلیک بر روی علامت + ، صفحهای باز خواهد شد. در این صفحه، نام موردنظر خود را وارد کرده و سپس Create را بزنید. در این قسمت همچنین میتوانید برای پلی لیست خود عکس انتخاب کنید و یا توضیحاتی برای آن بنویسید. انجام دادن این کار ضروری نیست. پلی لیست جدید شما در منوی سمت چپ و زیر گزینه Playlists ظاهر میشود.
اضافه کردن آهنگ به پلی لیست در کامپیوتر
فرض را بر این میگیریم که آهنگ مورد نظر خود را در سرویس اسپاتیفای پیدا کرده و حالا قصد دارید آن را به پلی لیست خود اضافه کنید. برای این کار فقط کافیست فلش موس خود را روی آهنگ برده و پس از ظاهر شدن گزینه 3 نقطه، روی آن کلیک کنید. در منویی که باز خواهد شد، گزینه Add to Playlist را انتخاب کنید. صفحهای شامل پلی لیست های شما باز خواهد شد که برای اضافه شدن آهنگ به هرکدام، روی پلی لیست مورد نظر خود کلیک کنید.
ویرایش کردن پلی لیست (تغییر نام در اسپاتیفای ، حذف آهنگ و …)
برای حذف کردن آهنگ از پلی لیست خود در کامپیوتر، فقط کافیست آهنگ مورد نظر خود را انتخاب کرده و روی گزینه 3 نقطه کلیک کنید. در منویی که باز میشود، گزینه Remove from this Playlist را بزنید.
در نسخه رایگان اسپاتیفای بر روی گوشی، برای حذف آهنگ وارد پلی لیست خود شوید و پس از انتخاب گزینه add more ، گزینه 3 نقطه در سمت راست آهنگ را انتخاب کنید. در منویی که باز خواهد شد، گزینه Remove from this playlist را بزنید.
در نسخه پرمیوم، در کنار آهنگ روی گزینه سه نقطه کلیک کرده و سپس Remove from this playlist را انتخاب کنید. برای حذف چند آهنگ بطور همزمان، روی گزینه سه نقطه وسط صفحه کلیک کنید و سپس گزینه Edit را بزنید. در کنار هر آهنگ، دایرهای ظاهر میشود. برای حذف کردن هر آهنگ روی آن کلیک کنید. اگر اتفاقی دستتان به آهنگی خورد که قصد حذف آن را نداشتید، روی گزینه Cancel و سپس Discard کلیک کنید. زمانی که کارتان به اتمام رسید، روی گزینه Done در بالا سمت راست صفحه کلیک کنید.
اگر بطور کلی از پلی لیست خود خسته شدید، در کامپیوتر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Delete را بزنید. بر روی گوشی نیز (فرقی ندارد پرمیوم را رایگان) روی گزینه سه نقطه در کنار پلی لیست کلیک کرده و سپس Delete playlist را انتخاب کنید.
به محض اینکه یک آهنگ را در یک دستگاه ( مثلا گوشی همراه) حذف کردید، آهنگ مورد نظر از تمامی حسابهای شما حذف میشود که شامل پلی لیست وب سایت نیز خواهد شد. اگر آهنگی را بطور اتفاقی حذف کردید و قصد برگرداندن آن را دارید، وارد پروفایل کاربری خود در سایت اسپاتیفای شده و سپس گزینه Recover Playlists در سمت چپ را انتخاب کنید. سپس گزینه Restore را بزنید تا آهنگ موردنظر بازگردانده شود.
برای تغییر نام در اسپاتیفای ، روی پلی لیست خود کلیک کرده و گزینه سه نقطه در وسط صفحه را بزنید. منویی برایتان باز خواهد شد که در آن باید Edit را انتخاب کنید. با وارد شدن به این بخش، میتوانید نام پلی لیست را تغییر دهید.
به اشتراک گذاری پلی لیست اسپاتیفای
یکی دیگر از موارد کاربردی، به اشتراک گذاشتن پلی لیست اختصاصی شما با دوستانتان در فیس بوک، توییتر و یا سایر صفحات اجتماعی است. برای این کار، پس از وارد شدن به پلی لیست مورد نظر، روی گزینه سه نقطه در وسط صفحه کلیک کرده (فرقی ندارد روی کامپیوتر یا گوشی) و سپس در منویی که باز خواهد شد، گزینه Share را بزنید.
سایر سرویس های استریم موزیک
هر کدام از سرویسهای پخش آنلاین موسیقی، جذابیتهای خاص خود را دارند. با تمام این احوال، شاید بتوان کاملترین و بهترین آنها را اسپاتیفای دانست که با کمیت و کیفیت بالای محتوای خود، بهشتی برای دوستداران موسیقی به شمار میرود.
بهترین برنامه پخش موسیقی برای گوشیهای آیفون را باید اپل موزیک بدانیم. هماهنگی و یکپارچگی این برنامه با محصولات اپل چون هومپاد و آیپاد تاچ، آن را به انتخابی عالی برای طرفداران iOS تبدیل میکند. اپلیکیشن Tidal با کیفیت بسیار بالای آهنگهای خود، محتوای ویدیویی غنی، تمرکز بر هنرمندان ناشناخته و اطلاعات آماری جذاب، از مدعیان جایگزین اسپاتیفای به شمار میرود. سرویس ساندکلاد نیز یکی از بهترین پلتفرمها برای آرتیستهای مستقل و نوپا است. جایزه بهترین نسخه رایگان، به سرویس Pandora تعلق میگیرد؛ سرویسی که کاربران زیادی دارد. سرویس Deezer هم تقریبا جدیدترین برنامه در این لیست بوده که قابلیتهای چشمگیر نمونههای بزرگتر را نداشته و انتخاب مناسبی به عنوان جایگزین اسپاتیفای نیست.
ساندکلاد (SoundCloud)
ساندکلاد (Sound Cloud) یک سرویس اینترنتی موسیقی و پادکست بوده که برای کاربرانش این امکان را فراهم میآورد تا بتوانند آهنگها و پادکستهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. درواقع میتوان گفت هر چقدر که اسپاتیفای و اپل موزیک با هنرمندان حرفهای و رده بالا کار میکند، ساندکلاد برای تازهکارها امکانی بسیار مناسب را فراهم میآورد. البته، میتوان خوانندگان حرفهای بسیاری را نیز در ساندکلاد پیدا کرد.
خوب است بدانید که این سرویس موسیقی در ابتدا برای بهاشتراکگذاری موسیقی در بین خوانندگان و هنرمندان ایجاد شده بود. اما رفته رفته به محبوبیتش افزوده شد و کاربران زیادی به سمتش سوق پیدا کردند، به طوری که هماکنون این سرویس اینترنتی به طور ماهانه 175 میلیون شنونده دارد. با این حال اگر میخواهید بیشتر با این سرویس آشنا شوید و بیاموزید که چطور موسیقی دلخواه خود را از ساندکلاد دانلود کنید، میتوانید به مقاله روشهای دانلود رایگان آهنگ از ساندکلاد در کامپیوتر و موبایل مراجعه کنید که پیش از این در پلازامگ منتشر شده بود.
تیدال (Tidal)
در مورد سرویس اینترنتی موسیقی تیدال باید بگوییم که این سرویس اینترنتی مختص دوستداران موسیقی، برای عاشقان بالاترین کیفیت ساخته شده است. امکان گوش دادن آفلاین به موسیقی برای کاربران در این سرویس اینترنتی فراهم بوده و برای طرفداران سبکهای هیپهاپ و R&B میتواند انتخاب خوبی باشد.
این سرویس اینترنتی 60 میلیون آهنگ را در دل خود جای داده و دارای 240 هزار ویدیو است. در مورد قیمت هم باید بگوییم که استفاده از خدمات مختلف تیدال ماهیانه دارای قیمتهای مختلفی است. البته در کنار همه مزیتهایی که این جایگزین اسپاتیفای دارد، باید اشاره كرد که امکان آپلود موسیقی برای هنرمندان و کاربران در آن میسر نخواهد بود.
گوگل پلی موزیک (Google Play Music)
گوگل پلی موزیک یکی دیگر از سرویسهای استریم موسیقی و موزیک آنلاین بوده که متعلق به شرکت گوگل است. این جایگزین اسپاتیفای از نوامبر 2011 برای استفاده کاربران منتشر شد. گوگل پلی موزیک که جزو یکی از بهترین سرویسهای پخش موسیقی بر روی اینترنت محسوب میشود، با سرویسهای قدرتمندی همچون اپل موزیک و اسپاتیفای رقابت نزدیکی داشته و میتواند جایگزین بسیار خوبی برای آنها باشد. اگر از سرویسهای رده بالای یاد شده به سمت گوگل پلی موزیک بیایید، از انتخاب خود پشیمان نخواهید شد.
گفتنی است که در نسخه رایگان این محصول امکانات بی شماری دیده میشود و کاربران امکان آپلود 50 هزار فایل را بر روی گوگل خواهند داشت. همچنین امکان دسترسی به آرشیوهای موسیقی گسترده و دانلود آنها از دیگر امکانات این سرویس اینترنتی محسوب میشوند.
پاندورا (Pandora)
یکی دیگر از سرویسهای جایگزین اسپاتیفای که از زمان فعالیت خود در سال 2000 تاکنون در صدر بهترینها میدرخشد، سرویس استریم موسیقی پاندورا است. این سرویس اینترنتی به مانند یک ایستگاه رادیویی مملو از انواع موسیقی است که میتواند به راحتی سلیقه کاربرانش را شناسایی کند و بر اساس آن، موسیقی مناسب را به آنها پیشنهاد دهد. رابط کاربری جذاب باعث شده تا کار با این جایگزین اسپاتیفای راحت باشد. همچنین، میتوانید پاندورا را در انواع سیستم عاملهای مختلف داشته باشید. در کنار همه خوبیهایی که از پاندورا بیان کردیم، باید بگوییم که این سرویس استریم موسیقی به اندازه رقبایش همچون اپل موزیک یا اسپاتیفای از کیفیت پخش بالایی برخوردار نیست.
دیزر (Deezer)
دیزر یک رسانه عالی در زمینه پادکست و موزیک آنلاین محسوب میشود که در آگوست 2007 در فرانسه آغاز به کار کرد. این جایگزین اسپاتیفای تاکنون توانسته است کاربران زیادی را جذب کند. این برنامه، بیش از 46 میلیون آهنگ را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده و درآمد خود را نیز از طریق تبلیغات بدست میآورد.
یوتیوب موزیک و اسپاتیفای ؛ کدامیک بهتر است؟
شاید بتوان مهمترین جایگزین اسپاتیفای را یوتیوب موزیک دانست. در حال حاضر، این دو پلتفرم خوشساختترین و محبوبترین راههای گوش دادن به موسیقی به صورت قانونی به شمار میروند. روزانه، کاربران متعددی از اسپاتیفای و یوتیوب موزیک برای کشف هنرمندان جدید، لذت بردن از قطعات کلاسیک و خلق پلیلیستهای اختصاصی خود بهره میبرند. در این بخش به تمامی تفاوتهای اسپاتیفای و یوتیوب موزیک خواهیم پرداخت.
محدودیتهای نسخه رایگان
یوتیوب موزیک به عنوان جایگزین اسپاتیفای از نسخهای رایگان بهره میبرد؛ نسخهای محدود که برای رقابت با نسخه رایگان جذاب و در عین حال آزاردهنده اسپاتیفای طراحی شده است. اسپاتیفای به کاربران اجازه انتخاب آهنگها از پلیلیستهای مشخص چون میکس روزانه را داده و کاربران برای لذت بردن از آثار هنرمندان محبوب خود، ناچار به استفاده از گزینه شافل هستند؛ گزینهای که آهنگهای هر پلیلیست، هنرمند یا آلبوم را به صورت تصادفی پخش خواهد کرد. علاوه بر این، در نسخه رایگان اسپاتیفای تنها امکان رد کردن شش آهنگ در ساعت وجود دارد؛ محدودیتی که بسیار آزاردهنده است. کیفیت صدا در این نسخه از 160 Kbps تجاوز نکرده و امکان دانلود از اسپاتيفاي برای استفاده در حالت آفلاین نیز وجود ندارد. در نهایت نیز باید به تبلیغات پرشمار و آزاردهنده نسخه رایگان اسپاتیفای اشاره کرد که استفاده از آن را به کابوسی اعصاب خردکن تبدیل میکنند.
در سوی دیگر، محبوبترین جایگزین اسپاتیفای یعنی یوتیوب موزیک قرار داشته که در نسخه رایگان خود به کاربران اجازه پخش آهنگهای مورد علاقهشان را داده و از این حیث کاملا بر اسپاتیفای برتری دارد. کاربران حتی امکان رد کردن بدون محدودیتها را در نسخه رایگان این برنامه دارند که بسیار رضایتبخش است. با این حال، بزرگترین نقطه ضعف سرویس استریم موسیقی گوگل را میتوان توقف پخش موزیک با خاموش کردن صفحه گوشی دانست.
به طور کلی، با خروج از برنامه یوتیوب موزیک، پخش آهنگ متوقف خواهد شد که محدودیتی عجیب و بینهایت آزاردهنده به شمار میرود. نسخه مجانی یوتیوب موزیک نیز همچون اسپاتیفای رایگان، مملو از تبلیغات بوده و اجازه دانلود آهنگها را به کاربران نمیدهد. کیفیت خروجی صدا در این نسخه، حداکثر 128 Kbps بوده که ناامیدکننده است. در مجموع، نسخه رایگان مهمترین جایگزین اسپاتیفای از مشکلات زیادی رنج برده و از برتری خاصی نسبت به آن برنامه بهره نمیبرد.
محتوا
یوتیوب موزیک به عنوان جایگزین اسپاتیفای که راه سختی برای رقابت با آن دارد، میلیونها آهنگ را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. در واقع، تفاوت چندانی بین این دو برنامه از این منظر وجود نداشته و هر دو کلکسیونی متنوع از برترین قطعات موسیقی جدید و کلاسیک را در بر دارند. اسپاتیفای انواع پادکستهای روز را به کاربران خود ارائه میدهد، در حالی که یوتیوب موزیک انبوهی از موزیک ویدیوهای هنرمندان مختلف جهان را شامل میشود. اگر از علاقهمندان به پادکست باشید، اسپاتیفای انتخابی عالی برایتان خواهد بود. میلیونها گزینه موجود در این پلتفرم، بدون شک دوستداران این سبک از سرگرمی را راضی خواهد کرد. به عبارت دیگر، با خرید اسپاتیفای دیگر نیازی به دانلود اپلیکیشنی مجزا برای پادکستها نخواهید داشت.
همانطور که گفته شد، در یوتیوب موزیک هیچگونه پادکستی وجود نداشته و در عوض شاهد در دسترس قرار گرفتن انبوهی از موزیک ویدیوهای برتر جهان خواهید بود؛ عناصری که بخشی مهم و اساسی از این برنامه جایگزین اسپاتیفای به شمار میروند. مخاطبان میتوانند با بررسی جداول مختلفی چون 100 موزیک ویدیو پرطرفدار جهان، از محتوای برتر روز لذت ببرند. البته این به معنی نبود موزیک ویدیوها در اسپاتیفای نیست؛ هرچند که این بخش از این برنامه بسیار محدودتر نسبت به اپلیکیشن گوگل باشد. در نهایت، برتری محتوای یوتیوب موزیک بر اسپاتیفای یا برعکس، کاملا به سلیقه کاربر بستگی خواهد داشت.
آشنایی با آثار جدید
شاید بتوان مهمترین تفاوتهای اسپاتیفای و یوتیوب موزیک را در این بخش یافت. اسپاتیفای مجموعهای متنوع از خدمات و ویژگیها را با هدف کشف ژانرها و هنرمندان جدید در قالب پلیلیستهایی چون Discover Weekly به مخاطبان خود ارائه میدهد؛ پلیلیستهایی که به صورت هفتگی بهروز میشوند. علاوه بر این، اسپاتیفای با توجه به موزیکهای مورد علاقه شما، شش میکس روزانه مجزا برایتان درست خواهد کرد. یکی دیگر از نقاط قوت اسپاتیفای برای اندروید و سایر پلتفرمها را باید تنوه بالای ژانرها و پلیلیستهای موجود در آن دانست که طیف وسیعی از سلایق و علایق را پوشش میدهند. یافتن سبک و آهنگهای مورد علاقه خود در این برنامه سوئدی، کاری آسان خواهد بود. در نهایت نیز باید به چارتهای کاربردی و جذاب اسپاتیفای اشاره کرد که به خوبی کاربر را با موزیکهای برتر دنیا آشنا میکنند.
در طرف مقابل، یوتیوب موزیک به عنوان جایگزین اسپاتیفای سه پلیلیست شخصیسازی شده را در اختیارتان قرار خواهد داد. مورد اول Discover Mix بوده که حدود 50 قطعه ناشناخته را به صورت هفتگی به شما معرفی میکند. مورد دوم New Release Mix بوده که جدیدترین موزیکهای هنرمندان محبوب شما را شامل شده و مورد سوم نیز Your Mix نام داشته که ترکیبی گسترده از آهنگهای مورد علاقهتان را ارائه میدهد. نقطه ضعف اصلی سرویس گوگل را میتوان در محدودیت پلیلیستهای عمومی و تنوع کم آنها دانست. برای مثال، اسپاتیفای حاوی 54 پلیلیست گوناگون با محوریت سبک هیپهاپ است، در حالی که یوتیوب موزیک تنها از 12 پلیلیست در این ژانر بهره میبرد. علاوه بر اینها، یوتیوب موزیک فاقد چارتهای روز از بهترین و پرطرفدارترین آهنگها در کشورهای مختلف بوده که نقطه ضعفی اساسی برای یک جایگزین اسپاتیفای است. در مجموع، باید امتیاز این بخش را به اسپاتیفای دهیم.
قیمت نسخه پولی
قیمت و طراحی نسخه پولی یوتیوب موزیک و اسپاتیفای پرمیوم کاملا یکسان بوده و مخاطبان با پرداخت مبلغ 10 دلار، صاحب اشتراک یک ماهه آنها خواهند شد؛ مبلغی که برای طرحهای خانوادگی، که از شش حساب کاربری به صورت همزمان پشتیبانی میکنند، برابر با 15 دلار است. گوگل با ارائه طرح یوتیوب پرمیوم، قابلیتهای بیشتری را در استفاده از پلتفرم یوتیوب در اختیار کاربران قرار میدهد؛ قابلیتهایی که شامل حذف تبلیغات از ویدیوها و امکان دانلود آنها میشوند.
تفاوتهای متفرقه
بین یوتیوب موزیک و اسپاتیفای تفاوتهای کوچک دیگری نیز وجود دارند. برای مثال، اسپاتیفای از ویژگیهای اجتماعی بسیار بیشتری نسبت به رقیب خود بهره میبرد. این برنامه، علاوه بر ایجاد قابلیت بهاشتراکگذاری آهنگها در شبکههای اجتماعی، اجازه اطلاع از موزیکهای مورد علاقه دوستانتان را به شما خواهد داد. کاربران میتوانند شمار مخاطبان ماهانه هنرمندان و دنبالکنندگان پلیلیستها را مشاهده کنند که در نوع خود، بسیار جالب است. یوتیوب موزیک به کاربران اجازه بهاشتراکگذاری آهنگها و اطلاع از آمار طرفداران هر هنرمند را میدهد، اما خبری از ابعاد اجتماعی گسترده در این جایگزین اسپاتیفای نیست.
از دیگر برتریهای اسپاتیفای بر یوتیوب موزیک میتوان به ویژگیهایی چون زمان خواب، که به کاربر اجازه تنظیم ساعتی برای توقف خودکار پخش موسیقی را میدهد، قابلیت Crossfade که امکان پخش بیوقفه و روان آهنگها پس از یکدیگر را ایجاد میکند و حالت Gapless که توقف بین پایان یک آهنگ و آغاز آهنگ بعدی را از بین میبرد، اشاره کرد. همچنین، کاربران میتوانند به دانلود اسپاتیفای برای ویندوز بپردازند، در حالی که این ویژگی برای کاربران یوتیوب موزیک وجود ندارد. در نهایت، اسپاتیفای با گوگل مپس کاملا هماهنگ بوده و امکان پخش، توقف و رد کردن آهنگها را بدون خروج از برنامه به کاربر خواهد داد.
جمعبندی
با در نظر گرفتن تمامی جوانب، باید سرویس اسپاتیفای را همچنان بهترین پلتفرم پخش موسیقی بدانیم. قابلیتهای متنوع و جذاب برای کشف آهنگهای جدید، پلیلیستهای بیشتر و متنوعتر، انبوهی از پادکستهای سرگرمکننده، ویژگیهای اجتماعی، قابلیتهایی چون Crossfade و رابط کاربری جذاب این برنامه را بر قله سرویسهای پخش آنلاین موسیقی نشاندهاند. با این حال، یوتیوب موزیک را میتوان بهترین جایگزین اسپاتیفای دانست. بزرگترین نقاط قوت سرویس گوگل، موزیک ویدیوها و طرح پرمیوم آن هستند. نظر شما در مورد برنده این رقابت چیست؟
بهترین جایگزین اسپاتیفای: اپل موزیک
اپل موزیک یک سرویس خدمات موسیقی اینترنتی است که با سرویسهای منحصر به فرد و سطح بالای خود شناخته میشود. این برنامه را باید یکی از مهمترین مدعیان لقب جایگزین اسپاتیفای بدانیم. اپل موزیک ایستگاه رادیویی پخش زندهای به نام بیتس وان (Beats 1) دارد؛ در واقع، بیتس وان ایستگاه رادیویی 24 ساعته است که توسط افراد برجسته دنیای موسیقی اداره میشود. این ایستگاه رادیویی میزبان موسیقی هنرمندان برتری است که دموی موسیقیهای جدیدشان در آنجا پخش میشود و دوستداران موسیقی از این طریق میتوانند با جدیدترین آثار خوانندگان مورد علاقه خود در سبکهای مختلف موسیقی آشنا شوند. همچنین مصاحبههای اختصاصی با خوانندگان معروف هم از دیگر برنامههای بیتس وان است.
اگر شما طرفدار خواننده خاصی باشید، برای شنیدن آهنگ جدید وی شانس بیشتری دارید که آن را اولین بار از اپل موزیک بشنوید. این مورد یکی از مزیتهای اپل موزیک نسبت به سایر سرویسهای استریم موسیقی یعنی اسپاتیفای یا تیدال (Tidal) محسوب میشود. در مورد کیفیت صدای این جایگزین اسپاتیفای نیز باید بگوییم که این سرویس استریم پخش موسیقی دارای بیت ریت 256 کیلوبیت بر ثانیه است. در صورتی که این عدد در اسپاتیفای به 320 کیلوبیت در ثانیه میرسد. اسپاتیفای از سیستم قدیمی Ogg Vorbis استفاده میکند، در صورتی که اپل موزیک از سیستم جدید AAC بهره میبرد؛ از این نظر میتوانیم قاطعانه اعلام کنیم اپل موزیک کیفیت صدای بهتری را نسبت به سایر برنامهها برای کاربران به ارمغان میآورد.
در واقع، کاربران تجربه کاربری بهتری از اپل موزیک در زمینه کیفیت صدا دارند. اپل موزیک برنامه کاملی است که وابستگی به سایر برنامهها را کاهش خواهد داد و کاربران میتوانند با استفاده از آن، مجموعه منظمی از موسیقیهای مورد علاقه خود را داشته باشند و در هر نوع سیستم عاملی از آن استفاده کنند. در زمینه پخش ویدیو کلیپ هم باید بگوییم که اپل موزیک پشتیبانی خوبی از موزیک ویدیوها به عمل میآورد؛ این در حالی است که قابلیت یاد شده در اسپاتیفای اندکی بهتر است و این سرویس استریم موسیقی از پخش ویدیوهای عمودی نیز برای برخی از کلیپهای موسیقی پشتیبانی میکند؛ در صورتی که چنین قابلیتی در اپل موزیک وجود ندارد.
همچنین کاربران اپل موزیک امکان برخورداری از 100 هزار موسیقی را به صورت رایگان دارند و علاوه بر این میتوانند 50 میلیون آهنگ را به صورت آنلاین خریداری کنند. علاوه بر اینها، خوب است بدانید امکان ذخیره این آهنگها نیز برای کاربران فعال بوده و در این صورت آنها میتوانند در گوشیهای هوشمند خود و سایر سیستم عاملها همچون iOS، اندروید، ویندوز و پلتفرمهای مختلف مانند اپل واچ و سیستمهای مبتنی بر macOS به موسیقی مورد علاقه خود به صورت آفلاین گوش دهند.
اپلیکیشنهای اپل موزیک در اندروید، iOS و کامپیوتر رومیزی دارای رابط کاربرپسندانهای بوده و دارای لیست موسیقی مورد علاقه هستند. کاربران میتوانند موسیقی مورد علاقه خود را در آن لیستها قرار دهند. برخی از تمهای برنامه مانند تمهایی به رنگ صورتی و یا بک گراند سفید برای استفاده در شب چندان پیشنهاد نمیشوند. برنامه در برخی از گوشیهای اندرویدی ممکن است مشکلاتی داشته باشد. برای استفاده از اپلیکیشن اپل موزیک در کامپیوتر دسکتاپ نیاز به برنامه آیتونز نیز دارید؛ آیتونز برنامهای کند، گیج کننده و البته دست و پا گیر است. چندی پیش خبری از پایان کار آیتونز توسط اپل منتشر شد. علاوه بر این انتظار میرفت شاهد رابط کاربری زیباتری از کوپرتینیوییها در نسخههای مختلف برنامه باشیم. در مورد قیمت هم باید بگوییم قیمتهای اشتراک ماهیانه اپل موزیک معادل قیمتهای اسپاتیفای است.
سخن پایانی
در نهایت، باید اعتراف کرد که هر کدام از سرویسهای پخش آنلاین موسیقی معرفی شده در این مقاله، از نقاط قوت و ضعف خود برخوردار هستند. با این حال، کاملترین این سرویسها را باید اسپاتیفای بدانیم؛ برنامهای که با ویژگیهای اجتماعی و برتری کمی و کیفی محتوای خود، انتخابی عالی برای عاشقان موسیقی به شمار میرود. نظر شما در مورد اسپاتیفای چیست و آیا تاکنون تجربه خرید اکانت اسپاتیفای را داشتهاید؟ دیدگاههایتان در مورد سرویسهای استریمینگ موسیقی را در پایین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.
سلام دوست عزیز من خودم به شخصه خیلی با ساندکلاد راحت ترم شاید به این دلیل باشه که طراحیش ساده تره شایدم به این دلیل باشه که مدتهای طولانی هستش که ازش استفاده می کنم اما نباید از این موضوع غافل شیم که اسپاتیفای جزو یکی از بهترین های دنیا در این زمینه است که کاربران بسیار زیادی داره به طوری که همه سرویس های موسیقی آنلاین در حال رقابت باهاش هستند. به هر حال ممنون از نظر و توجهتون. موفق باشید