جدیدترین نسخه اندروید یعنی اندروید 12 با نام احتمالی Snow Cone در راه است و در این مطلب نیز قصد داریم تا به معرفی اندروید 12 پرداخته و زمان انتشار و قابلیتهای احتمالی اندروید ۱۲ را بررسی کنیم. با پلازامگ همراه باشید.
اندروید 12 به تازگی اولین قدمهای خود را برای معرفی به مردم برداشته است. گوگل اکنون اولین نسخه پیش نمایش ساخته شده از اندروید 12 را برای عموم منتشر کرده که به ما امکان دسترسی به نسخه ابتدایی این سیستم عامل را میدهد. با این نسخه اولیه، اکنون کاربران میتوانند سیستم عامل را روی دستگاههای سازگار نصب کنند. همچنین ما نیز میتوانیم نگاهی اجمالی به ویژگیهای تأیید شده اندروید 12 داشته باشیم.
گوگل در جدیدترین نسخه اندروید خود در حال بهبود و معرفی موارد مختلفی است. اصلاحات مربوط به مدیریت رسانه و اعلانها، بهبود حریم خصوصی و تقویت رابط کاربری اندروید ۱۲ یا همان UI ، موارد ظاهریای هستند که در این نسخه شاهد خواهیم بود. برای بررسی عمیقتر جزئیات این ویژگیها و تاریخ عرضه اندروید 12 در ادامه با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
تاریخ انتشار اندروید 12
زمان انتشار اندروید ۱۲ در حال حاضر بطور دقیق مشخص نیست.
با این حال، گوگل یک صفحه برنامهریزی حدودی برای اعلام اتفاقات پیش رو پیش از تاریخ انتشار نسخه جدید اندروید منتشر کرده است. این برنامه نشان میدهد که ما میتوانیم اندروید 12 را در طول ماه آگوست (شهریور) امسال یا پس از آن ببینیم. حداقل سه پیش نمایش و چهار نسخه بتا قبل از انتشار نسخه اصلی، عرضه خواهد شد. در پاسخ به این سوال که «کدام گوشیها ابتدا اندروید ۱۲ را دریافت میکنند؟» نیز باید بگوییم که گوشیهای گوگل Pixel در الویت قرار دارند.
نامگذاری اندروید 12
اگر برایتان سوال است که امسال اسم اندروید 12 کدام دسر شیرینی خواهد بود، ما میتوانیم برای رسیدن به این جواب به شما کمک کنیم. با این حال، توجه داشته باشید که از دو سال پیش گوگل دیگر از اسم دسرهای شیرین برای نامگذاری رسمی اندروید استفاده نکرد و این قضیه را کنار گذاشت. امسال بهترین حدس ما (با کمک سایت XDA-Developers) این است که نام رمز میتواند “Snow Cone” (یک نوع یخ طعمدار قیفی) باشد. قبلا نیز نام رمز داخلی اندروید یازده “کیک مخملی قرمز” بود و نام رمز داخلی اندروید 10 نیز “تارت گوشت” است.
ویژگی های اندروید 12 که تاکنون تایید شدهاند
در ادامه به بررسی ویژگی های تأیید شده اندروید ۱۲ خواهیم پرداخت.
به اشتراک گذاری راحتتر Wi-Fi
در اندروید 11 اگر میخواهید اتصال Wi-Fi فعلی خود را با کسی به اشتراک بگذارید، میتوانید به راحتی یک کد QR ایجاد کنید. با این حال، در اندروید 12 ، میتوانید از اسکن بارکد جلوگیری کنید و فقط دکمه “Nearby” را بزنید که در زیر کد QR در تصویر بالا قابل مشاهده است. این قابلیت از ویژگی Android Nearby Share برای انتقال Wi-Fi به هر کسی که دوست دارید استفاده خواهد کرد. در حالی که اسکن کد QR بسیار آسان است، این ویژگی جدید به شما امکان میدهد اطلاعات اتصال را با چند نفر به اشتراک بگذارید بدون اینکه تلفن خود را تحویل دهید تا همه اسکن کنند. قطعاً استفاده از این گزینه راحتتر است!
گزینههای بیشتر برای اسکرین شات
در گوشی گوگل Pixel، اگر از صفحه اسکرین شات بگیرید، به راحتی میتوانید آن عکس را با ابزارهای قلم مو مانند ویرایش کنید. با وجود اندروید ۱۲ ، میتوانید متن، Emoji و برچسبها را با استفاده از همان ابزار به تصاویر صفحه خود اضافه کنید. این یک تغییر انقلابی نیست، اما ممکن است از نیاز افراد به یک برنامه ثالث برای انجام همان کار جلوگیری کند.
پشتیبانی از فرمت تصاویر AVIF
روزهای JPEG به عنوان فرمت تصویری فشرده شده در تلفن همراه، به پایان خود نزدیک شده است. اندروید 12 اکنون پشتیبانی از AVIF را ارائه میدهد؛ فرمت تصویری که نوید دهنده کیفیت تصویر بالاتر از JPEG و حجم فایل پایینتر خواهد بود. در این فرمت از کدهای ویدئویی اوپن سورس AV1 استفاده شده است که برای اولین بار در اندروید 10 معرفی شد.
سازگاری بیشتر با فایل های چند رسانه ای
اگرچه محبوبیت HEVC در حال افزایش است، اما این استاندارد فشردهسازی فیلم توسط همه برنامهها پشتیبانی نمیشود. اکنون، گوگل قصد دارد یک لایه کدگذاری به آندروید 12 اضافه کند که به شما اجازه میدهد برنامههای پشتیبانی نشده از این فرمت فشرده سازی فیلم نیز استفاده کنند. برنامههای ضبط ویدئو که از HEVC پشتیبانی نمیکنند اکنون میتوانند از Android 12 بخواهند که آن فایل را در AVC کدگذاری کند؛ یک قالب فشرده سازی فیلم که بیشتر و راحتتر در دسترس است.
گوگل خاطرنشان میکند که این یک راه برای حل کردن این شکاف به وجود آمده است و از توسعه دهندگان میخواهد پشتیبانی HEVC را برای برنامههای خود در نظر بگیرند. عملکرد این ویژگی نیز تا حد زیادی به قدرت پردازش دستگاه بستگی دارد. به عنوان مثال، رمزگذاری یک فیلم با کیفیت 1080p در یک دقیقه، 9 ثانیه طول میکشد، و این نشان میدهد که ممکن است این ویژگی برای گوشیهای ارزان قیمت مناسب نباشد. با این حال، این ویژگی برای همه گوشیهای Android 12 با قابلیت ضبط ویدئو در دسترس خواهد بود.
جلوههای صوتی همراه با لرزش گوشی
گوگل به توسعه دهندگان اجازه میدهد تا الگوهای بازخورد لمسی را با صدا در Android 12 ترکیب کنند. قدرت و مدت زمان لرزش از نشانههای صوتی حاصل میشود که یک لایه همهگیرتر به پخش ویدئو یا نوتیفیکیشنها اضافه میکند. گوگل توضیح میدهد: “به عنوان مثال، یک برنامه تماس تصویری از زنگ شخصیسازی شده همراه با الگوی لرزش مخصوص به آن استفاده کند، یا میتوانید زمینهای ناهموار را در یک بازی مسابقهای شبیهسازی کنید.”
مدیریت کوکی پیشرفته
اندروید 12 پشتیبانی از الگوریتمهای کوکی SameSite را به WebView خواهد آورد. ویژگی SameSite به توسعه دهندگان این امکان را میدهد که اگر کوکی فقط به یک وب سایت خاص محدود میشود، اعلام کنند. این مورد باید عملکرد کوکیهای Android 12 را در سیستم عامل و برنامههای مختلف بهبود ببخشد. قابل ذکر است که مرورگرهای اصلی اندروید از قبل از این ویژگی پشتیبانی میکنند.
قویتر شدن بخش نوشتن محتوا
گوگل از طریق صفحه کلید، کلیپ بورد و “کشیدن” و “رها کردن” (drag and drop) به کاربران امکان کنترل بیشتر محتواهای رسانهای را میدهد. یک API جدید به کاربران این امکان را میدهد که محتواهای رسانهای خود را از هر یک از این منابع وارد و جابجا کنند. فرمتهای پشتیبانی شده شامل “متن ساده در استایل خاص برای علامت گذاری، تصاویر، فیلمها، فایل های صوتی” و موارد دیگر است. این ویژگی باید برای کاربران فرآیند به اشتراک گذاری فایلها یا متن را برای دیگران یا بین برنامهها تسریع کند.
بهبود بخش اعلان ها (Notification)
سیستم اطلاع رسانی Android 12 برای بهبود زیبایی، قابلیت استفاده و عملکرد مجدداً طراحی میشود. گوگل منوی کشویی را تغییر داده و انتقالها و انیمیشنها را کاملا تازه میکند. در آندروید 12 ، گوگل میخواهد با ضربه زدن روی اعلانها کاربران را مستقیماً به خود برنامه ببرد. این شرکت همچنین “نمایش برخی از اعلانهای سرویس که در پیش زمینه فعال هستند را تا 10 ثانیه به تأخیر اندازد” ، که به کاربر اجازه میدهد به کارهایی که به آن مشغول بوده بپردازد و فرصت خروج و یا قطع کردن آن را داشته باشد.
اندروید از طریق گوگل پلی آپدیت میشود
Android Runtime یا به اختصار ART به Project Mainline اضافه خواهد شد که سیستم به روزرسانی گوگل پلی است. با این کار، گوگل به روزرسانیهای اصلی ART و سایر سرویسهای ضروری Android 12 را از طریق Google Play انجام میدهد و نیازی به به روزرسانی کامل سیستم برای اصلاح این جنبهها نخواهد بود. گوگل همچنین خاطرنشان میکند که به روزرسانیهای بیشتر ماژول در آینده نزدیک از طریق Project Mainline انجام میشود که شامل پیشرفتهای کدگذاری فوق الذکر نیز خواهد بود.
سایر ویژگیهای تایید شده اندروید 12
- میتوانید دوربین سلفی را در Pixel 5 مخفی کنید.
- صفحات Setting کمی تغییر کرده و دوباره طراحی شده است.
- صدای چند کاناله.
- انتخاب آسان برنامههای پخش موسیقی.
- بلاک شدن برنامههایی که در پسزمینه فعال هستند.
- دسترسی تمام برنامهها به Netlink MAC محدود شده است.
- اصلاحات در گزینههای شناور پایین صفحه.
- بهبود عملکرد سیستم تغییرپذیری.
- بهینه سازی برای دستگاههایی که نمایشگر بزرگتر دارند.
- دسترسی بیشتر برای اعمال تغییر به دلیل اشکالزدایی (Debugging).
سخن پایانی
بطور کلی در این مطلب سعی کردیم تا با معرفی و ارائه اولین اطلاعات منتشر شده از اندروید 12 و پاسخ به سوالاتی نظیر «اندروید 12 کی میاد» ، بررسی جامعی برروی این سیستم عامل داشته باشیم. ساخت و پروسه اندروید 12 هنوز در مراحل اولیه و آزمایشی خود قرار دارد و هر زمان ممکن است دچار تغییرات جدیدی شود؛ به همین دلیل معلوم نیست به عنوان مثال کدام گوشی های سامسونگ اندروید 12 را دریافت میکنند یا به طور کلی اندروید 12 برای چه گوشی هایی عرضه میشود.
نظر شما درمورد اندروید 12 چیست؟ فکر میکنید چه ویژگیهایی لازم است به این نسخه اضافه شود؟ نظرات خود را با ما در بخش کامنتها در میان بگذارید.