مسابقات خوانندگی از محبوبترین و پربینندهترین برنامههای تلویزیون هستند. در این مقاله به معرفی بهترین مسابقات خوانندگی در دنیا میپردازیم.
این روزها تقریبا غیرممکن است که تلویزیون را روشن کنید و یکی از این برنامههای واقعنما یا رقابتی را روی صفحه تلویزیون نبینید. این برنامهها که اصولا متن از پیش تعیین شدهای ندارند، روزبهروز به تعداد و انواعشان اضافه هم میشود. یکی از ژانرهای محبوب این برنامههای تلویزیونی، مسابقات خوانندگی است. در این مسابقات خوانندگان مختلف با سبکهای متفاوت دور هم جمع میشوند تا مهارتهایشان را به چالش بکشند و مورد قضاوت داوران و مردم قرار بگیرند. درنهایت برنده مقدار زیادی پول به عنوان جایزه دریافت میکند، در صنعت موسیقی شناخته میشود و گاهی هم قراردادی برای یک آلبوم با بزرگان موسیقی میبندد.
مسابقات خوانندگی با برنامههای استعدادیابی هم شباهتهایی دارند؛ اگرچه در مسابقات خوانندگی فقط استعداد خوانندگی شرکتکنندگان مورد بررسی قرار میگیرد. از معروفترین و بهترین مسابقات خوانندگی میتوانیم به American Idol و The Voice اشاره کنیم. اما تعداد این برنامهها خیلی بیشتر از اینهاست و در کشورهای مختلف ساخته میشوند؛ برنامههایی که شاید حتی اسمشان را هم نشنیده باشید. به همین منظور در این مقاله به معرفی بهترین مسابقات خوانندگی جهان پرداختهایم. پس اگر به چنین برنامههایی علاقه دارید، با پلازامگ در این مقاله همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
بهترین مسابقات خوانندگی دنیا
نمونههای زیادی از مسابقات خوانندگی در سرتاسر جهان ساخته میشوند. اما همه آنها از کیفیت بالایی بهره نمیبرند. در ادامه فهرستی از بهترین مسابقات خوانندگی جهان را برای شما آماده کردهایم. امیدواریم از تماشای آنها نهایت لذت را ببرید.
مسابقه خوانندگی ویس (The Voice)
- کشور: آمریکا
- شبکه اصلی: NBC
ویس (یا آوا) یک مسابقه خوانندگی تلویزیونی است که برای شبکه NBC ساخته میشود. پخش این مسابقه از سال 2011 آغاز شد و همچنان هم ادامه دارد. از این مسابقه که براساس برنامهای هلندی به نام The Voice of Holland ساخته شده، تاکنون 17 فصل به روی آنتن رفته است. در مسابقه تلویزیونی ویس متقاضیانی که حداقل 13 سال دارند، میتوانند به صورت تکی یا گروههای دونفره شرکت کنند تا استعدادهای خوانندگی خود را بسنجند.
برنده این مسابقه از طریق رایگیری با تلفن، اینترنت و پیامک توسط مردم مشخص میشود. این برنده خوششانس جایزهای معادل 100,000 دلار دریافت میکند و همچنین قراردادی با او از طرف یونیورسال میوزیک گروپ (Universal Music Group) که یک شرکت ضبط و پخش موسیقی است بسته میشود.
این برنامه همچنین 4 داور دارد که شرکتکنندگان منتخب را در طول مسابقه نقد و راهنمایی میکنند. اولین داورهای مسابقه ویس کریستینا آگیلرا (Christina Aguilera)، سیلو گرین (CeeLo Green)، آدام لوین (Adam Levine) و بلیک شلتون (Blake Shelton) بودند. از دیگر داوران برنامه The Voice در فصلهای مختلف میتوانیم به هنرمندانی مانند کلی کلارکسون (Kelly Clarkson)، جان لجند (John Legend)، شکیرا (Shakira)، آشر (Usher)، گوئن استفانی (Gwen Stefani)، مایلی سایرس (Miley Cyrus) و آلیشا کیز (Alicia Keys) اشاره کنیم.
مسابقه خوانندگی آمریکن آیدل (American Idol)
- کشور: آمریکا
- شبکههای اصلی: Fox و ABC
یکی دیگر از بهترین مسابقات خوانندگی آمریکا، مسابقه تلویزیونی آمریکن آیدل محسوب میشود که سازنده اصلی آن سایمون فولر (Simon Fuller)، هنرمند و تهیهکننده بریتانیایی است. در ابتدا این برنامه از شبکه Fox پخش میشد و بعد از 15 فصل با شبکه ABC باز هم به صفحه تلویزیون آمد. فصل اول مسابقه American Idol در سال 2002 پخش شد و تاکنون در مجموع با 17 فصل در کنار طرفداران این مجموعه بوده است.
برنده مسابقه آمریکن آیدل با رایگیریهایی از طریق تلفن، اینترنت و پیامک انتخاب میشود. همچنین این برنامه داورانی هم دارد که در مراحل اولیه شرکتکنندگان را انتخاب میکنند. از هنرمندانی که تاکنون در این برنامه به عنوان داور حضور داشتهاند میتوانیم به رندی جکسون (Randy Jackson)، پائولا عبدل (Paula Abdul)، سایمون کاول (Simon Cowell)، جنیفر لوپز (Jennifer Lopez)، لایونل ریچی (Lionel Richie) و کیتی پری (Katy Perry) اشاره کنیم.
ستارگان بزرگی در موسیقی با این برنامه شناخته و مطرح شدند؛ خوانندگانی مانند کلی کلارکسون (Kelly Clarkson)، جنیفر هادسن (Jennifer Hudson) و آدام لمبرت (Adam Lambert) از برندگان و شرکتکنندگان مسابقه خوانندگی آمریکن آیدل بودهاند. برندگان علاوه بر جایزه نقدی، قراردادی هم با یکی از شرکتهای معتبر ضبط و پخش موسیقی دریافت میکنند و این شرکت ممکن است آنها را حتی تا ضبط و پخش 6 آلبوم هم حمایت کند.
مسابقه خوانندگی The X Factor
- کشور: انگلستان
- شبکه اصلی: ITV
The X Factor یا ایکس فکتور از بهترین مسابقات خوانندگی جهان است که در اصل برنامهای بریتانیایی به حساب میآید؛ اما نسخههای مختلف آن در کشورهای مختلف از جمله آمریکا ساخته شده است. سازنده اصلی این برنامه سایمون کاول تهیهکننده تلویزیونی انگلیسی است که اتفاقا خودش هم نسخه آمریکایی این مسابقه را ساخته است. تاکنون 15 فصل از این مجموعه در انگلستان ساخته و پخش شده است.
بر طبق این مسابقه که اولین فصلش در سال 2004 پخش شد، برنامههای رقابتی مرتبط دیگری هم مانند The X Factor: Celebrity و The X Factor: The Band به وجود آمده است. پنل داوران اولیه برنامه ایکس فاکتور انگلستان متشکل از لوئیس والش (Louis Walsh) تهیهکننده ایرلندی، شارون آزبورن (Sharon Osbourne) مجری تلویزیون و خود کاول است. در این مسابقه هم نقش اصلی را مردم ایفا میکنند و آنها باید برنده را مشخص کنند. برنده مسابقه The X Factor یک میلیون یورو پول نقد و قراردادی با شرکت ضبط و پخش موسیقی Syco Music دریافت میکند.
برنامه مسابقه خوانندگی خارجی Rhythm + Flow
- کشور: آمریکا
- شبکه اصلی: Netflix
مسابقه خوانندگی Rhythm + Flow احتمالا یکی از جدیدترین عناوین این فهرست محسوب میشود. این برنامه در تاریخ 9 اکتبر 2019 (17 مهر 1398) از شبکه نتفلیکس پخش شد و اولین برنامه مسابقه خوانندگی این شبکه به حساب میآید.
این مسابقه مخصوص خوانندگان سبک رپ است و هنرمندانی مانند کاردی بی (Cardi B) و Chance the Rapper از داوران آن هستند. البته در قسمتهای مختلف داوران مهمان هم به برنامه اضافه میشوند. جایزه نفر اول در این مسابقه مبلغ هیجانانگیز 250,000 دلاری است.
مسابقه خوانندگی یوروویژن (Eurovision Song Contest)
- کشورها: کشورهای مختلف واجد شرایط
- شبکههای اصلی: شبکههای مختلف در سرتاسر جهان
از بهترین مسابقات خوانندگی قاره اروپا میتوانیم به یوروویژن اشاره کنیم که یک برنامه بینالمللی است و هرساله شرکتکنندگان از کشورهای اروپایی در آن شرکت میکنند. هر کشور یک آهنگ اورجینال را آماده میکند تا به صورت زنده اجرا و از تلویزیون و رادیو پخش شود. حداقل 50 کشور واجد شرایط اجرا در این مسابقه بزرگ هستند و همچنین از سال 2015 به کشور استرالیا هم اجازه دادند تا در این مسابقات خوانندگی شرکت کند.
این برنامه که به صورت زنده از تلویزیون پخش میشود، یکی از طولانیترین برنامههای تلویزیونی محسوب میشود. همچنین مسابقات خوانندگی یوروویژن یکی از پربینندهترین برنامههای غیرورزشی است که بین 100 میلیون تا 600 میلیون بیننده دارد. این برنامه در کشورهایی که در مسابقات شرکت ندارند هم پخش میشود؛ کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و چین.
تاکنون کشور ایرلند 7 بار برنده این رقابتها شده و پرافتخارترین کشور یوروویژن است. برنده شدن در این مسابقات برای خوانندگان یک سکوی پرتاب محسوب میشود و گاهی موفقیتهای بینالمللی طولانیمدتی را برای آنها به ارمغان میآورد. از برندگان معروف مسابقات خوانندگی یوروویژن میتوانیم به گروه آبا (ABBA) برای کشور سوئد و سلن دیون (Celine Dion) برای کشور سوئیس اشاره کنیم.
برنامه مسابقه خوانندگی خارجی The Masked Singer
- کشور: آمریکا
- شبکه اصلی: Fox
یکی دیگر از جدیدترین و بهترین مسابقات خوانندگی آمریکایی، مسابقه The Masked Singer محسوب میشود که تاکنون دو فصلش پخش شده است. این برنامه درواقع یک مسابقه بینالمللی است که در کشورهای مختلف اجرا و پخش شده و نسخه اصلی آن مربوط به کشور کره جنوبی است. در این مسابقه هنرمندان معروف از لباسها و ماسکهایی استفاده میکنند تا صورت و تمام ویژگیهایشان را از رقیبان و بینندگان بپوشانند. فصل سوم مسابقه The Masked Singer از 13 بهمن 1398 شروع به پخش کرد.
مسابقه خوانندگی Last Choir Standing
- کشور: انگلستان
- شبکه اصلی: BBC One
Last Choir Standing یک برنامه استعدادیابی محسوب میشود که تمرکز اصلی آن روی همسرایان و گروههای کر مبتدی است. تاکنون فقط یک فصل از این مسابقه ساخته شده است که در سال 2008 به روی آنتن رفت. مجریان آن میلن کلس (Myleene Klass) خواننده و پیانیست بریتانیایی و نیک ناولز (Nick Knowles) مجری انگلیسی بودند. راسل واتسون (Russell Watson) خواننده انگلیسی سبک کلاسیک، شرون دی. کلارک (Sharon D. Clarke) بازیگر و خواننده انگلیسی و سوزی دیگبی (Suzi Digby) استاد موسیقی انگلیسی هم داوران آن بودند. در همان سال هم آلبومی از مجموعه آهنگهای این مسابقه منتشر شد.
برنامه مسابقه خوانندگی The Sing-Off
- کشور: آمریکا
- شبکه اصلی: NBC
یکی دیگر از بهترین مسابقات خوانندگی که باز هم آمریکایی است، برنامه تلویزیونی The Sing-Off محسوب میشود که فصل اولش در سال 2009 پخش شد. در مجموع تاکنون 5 فصل از این مجموعه به روی آنتن شبکه NBC رفته است. در این مسابقه درواقع گروههای آکاپلا (A cappella) که بدون همراهی ساز، موسیقی اجرا میکنند شرکت میکردند. فصل آخر این مسابقات خوانندگی در سال 2014 پخش شد و از آن موقع تاکنون فصل جدیدی نداشته است.
از هنرمندانی که به عنوان داور در مسابقه The Sing-Off حضور داشتند میتوانیم از شاون استاکمن (Shawn Stockman) خواننده و ترانهسرای آمریکایی، جوئل (Jewel) خواننده آمریکایی و نیکول شرزینگر (Nicole Scherzinger) خواننده و رقاص معروف آمریکایی نام ببریم.
برنامه مسابقه خوانندگی خارجی The Glee Project
- کشور: آمریکا
- شبکه اصلی: Oxygen
یکی دیگر از بهترین مسابقات خوانندگی که در یک شبکه پولی آمریکایی پخش میشد، مسابقه The Glee Project است. این مسابقه درواقع آزمونی برای ورود افراد به سریال موزیکال Glee بود که از شبکه Fox پخش میشد. درحقیقت جایزه این مسابقه، حضور در حداقل 7 قسمت از فصل بعدی سریال Glee بود. این مسابقه در دو فصل و بین سالهای 2011 و 2012 پخش شد.
از داوران این مسابقه میتوانیم به رایان مورفی (Ryan Murphy) فیلمنامهنویس و کارگردان آمریکایی و رابرت اولریش (Robert Ulrich) اشاره کنیم. همچنین مورفی سازنده این مسابقه و اولریش مجری آن بود.
مسابقه خوانندگی Duets
- کشور: آمریکا
- شبکه اصلی: ABC
یکی دیگر از جالبترین و بهترین مسابقات خوانندگی دنیا، مسابقه Duets است. در این برنامه هنرمندانی مانند کلی کلارکسون، جان لجند و رابین تیک (Robin Thicke) خواننده آمریکایی به عنوان مربی حضور داشتند. آنها باید به دنبال خوانندگانی آماتور و ناشناخته میگشتند تا در اجرایی زنده و در مقابل تماشاگران با آنها به رقابت بپردازند. درابتدا قرار بود لایونل ریچی به جای جان لجند در این مسابقه باشد؛ اما به علت برنامه شلوغی که داشت، از این پروژه کنار رفت. مسابقه Duets در یک فصل و در 9 قسمت در سال 2012 پخش شد. جالب است بدانید که نسخههایی از این مسابقه در کشورهای چین و اردن هم ساخته شده است.
اگرچه برخی از مسابقات خوانندگی تنها در یک فصل ساخته شدهاند، اما بعضی دیگر، مانند آمریکن آیدل برای سالهای طولانی است که در حال پخش هستند و هنوز هم طرفداران زیادی دارند. به دلیل محبوبیت این برنامهها، در این مقاله بهترین مسابقات خوانندگی جهان را برای شما معرفی کردیم. همچنین پیش از این در پلازامگ به معرفی پربینندهترین مسابقات تلویزیونی دنیا هم پرداختهایم که از اینجا میتوانید به آن مقاله هم سری بزنید.
شما طرفدار کدامیک از این برنامهها هستید و کدامیک را میخواهید تماشا کنید؟ در پایین صفحه میتوانید نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.