بهترین کباب های ایرانی | مروری بر تاریخچه کباب ایرانی

بهترین کباب های ایرانی | مروری بر تاریخچه کباب ایرانی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

گردشگران زیادی در دنیا، ایران را به غذاهای لذیذش می‌شناسند. دستپخت بی‌نظیر زنان و مردان ایرانی در جای جای کشورمان غذا را به یکی از جاذبه‌های مهم توریستی هر منطقه تبدیل کرده است. اما کباب ایرانی چیز دیگری‌ست. بهترین کباب های ایران در هر گوشه از کشورمان با تنوع خاصی طبخ می‌شوند. تاجایی‌که هر شهر را مبدا پیدایش یک نوع کباب ایرانی می‌دانند.

همه غذاهای ایرانی لذیذ هستند. شاید دلیل اصلی آن را باید چاشنی عشق و محبتی دانست که مادران ایران زمین به داشتن آن مشهورند. اما در کنار این غذاهای بی‌نظیر، کباب ایرانی حرف زیادی برای گفتن دارد. عطر و طعم این کباب‌ها روح را به پرواز درمی‌آورد. محال است از کنار رستوران یا کبابی بگذرید و بوی خوش کباب‌ها شما را وسوسه نکند. امروزه انواع کباب ایرانی در جهان شناخته شده است و برخی از آن‌ها بسیار پرطرفدار هستند. با پلازامگ همراه باشید تا بهترین کباب های ایران را معرفی و تاریخچه آن‌ها را بررسی کنیم.

آنچه در ادامه می‌خوانید

کباب دقیقا چیست؟!

گوشت را به روش‌های مختلفی می‌توان پخت. بخارپز کردن، آب‌پز کردن، سرخ کردن، خشک کردن، پختن درون زودپز با فشار و در نهایت کباب کردن. در دنیای امروز کباب کردن گوشت یکی از محبوب‌ترین و مرسوم‌ترین روش‌های پخت آن محسوب می‌شود. عده‌ای از متخصصین معتقدند اگر گوشت را به صورت کبابی طبخ کنید، سالم‌تر خواهد بود. چون زمان کمتری روی آتش است و مواد مغذی آن حفظ می‌شود. همچنین چربی و روغن به آن اضافه نخواهد شد. درواقع به گوشتی که از قبل مزه‌دار شده و روی آتش پخته شود، کباب می‌گویند. این واژه عربی است و در ایران باستان به آن «گوشت بر آتش برشته شده» گفته می‌شد.

تاریخچه کباب در ایران

تاریخچه کباب در ایران

غذا خوردن یکی از راه‌های نشان دادن فرهنگ یک ملت محسوب می‌شود. این‌که ما برای گذراندن زندگی‌مان با محیط اطرافمان چگونه برخورد می‌کنیم، میزان تعامل ما با طبیعت را نشان می‌دهد. این تعامل با طبیعت را هر قوم یا ملتی متناسب با ذائقه و سلیقه جمعی‌اش به‌دست می‌آورد. مثلا میزان تعامل را می‌توان در کارهای روزمره مثل غذاخوردن و نحوه طبخ غذا در یک قوم نشان داد. درواقع نوع غذا خوردن و آماده‌سازی آن به فرهنگ هر ملت بستگی دارد.

کباب‌های کشورمان یکی از لذیذترین غذاهایی هستند که در جای جای ایران به روش‌های مختلف طبخ می‌شوند. عده زیادی کباب کردن گوشت را اولین نوع طبخ غذا می‌دانند. مثلا در شاهنامه فردوسی داستان‌های زیادی از شکار حیوانات و پختن گوشت آن‌ها بر روی آتش وجود دارد. اما کباب با معنی امروزی‌اش توسط ناصرالدین شاه به ایران آمد. او در یکی از سفرهای خارجی‌اش با این غذای لذیذ آشنا شد. در روایات مختلف آمده که شکل کباب امروزی در کشور ما (کباب کوبیده) از غذای قفقازی به نام «کلی کباب» یا «لوله کباب» الهام گرفته شده است.

در کتب و سفرنامه‌های قاجار دیده می‌شود که اولین کبابی در ایران، «چلوکبابی نایب» نام دارد. او اولین کسی بود که در طول تاریخ کباب کوبیده در ایران را به شکل امروزی‌اش طبخ می‌کرد.

ویژگی بهترین کباب های ایران

انتخاب بهترین و خوشمزه‌ترین کباب ایرانی به سلیقه و ذائقه افراد بستگی دارد. اما آن چیزی که در کیفیت کباب نقش مهمی را ایفا می‌کند، گوشت کباب است. بهترین کباب های ایران از گوشت گوسفند درست می‌شوند. این‌که گوسفند مورد نظر در کدام منطقه از کشورمان رشد کرده باشد نکته مهمی است. آب و هوای یک منطقه و غذایی که به دام خورانده‌اند از نکات حساس و حیاتی در لذیذ بودن گوشت آن گوسفند به‌شمار می‌آید.

27 نوع نژاد گوسفند در کشور ما پرورش داده می‌شوند. برخی از این نژادها مثل نژاد افشاری، سنجابی، بلوچی و مهربان به خودی خود گوشت لذیذی دارند. این گوسفندها معمولا در استان‌های لرستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و قزوین رشد می‌کنند. به‌همین دلیل می‌توانید لذیذترین غذاهای کبابی ایران را در این مناطق پیدا کنید.

انواع کباب های ایرانی و محل پیدایش آن‌ها

کباب‌ها در نقاط مختلف کشور ما به روش‌های گوناگونی طبخ می‌شوند. هر منطقه به نوع خاصی از طبخ کباب معروف است. اگر کباب‌خور باشید و غذاهای لذیذ و گوشتی یکی از علاقه‌مندی‌های شما باشد، حتما بهترین رستوران‌های هر شهر را به‌خوبی می‌شناسید. در این قسمت شما را با بهترین کباب های ایران و محل پیدایش آن‌ها آشنا می‌کنیم.

1. کباب بناب / شهر بناب

کباب بناب - بهترین کباب ایرانی

«کباب بناب» یکی از انواع کباب کوبیده ایرانی است. کباب کوبیده در کشور ما طرفداران زیادی دارد. اکثر افراد وقتی از کباب سخن می‌گویند منظورشان کباب کوبیده است. کباب بناب را حتما در شهر بناب امتحان کنید. در تاریخچه کباب کوبیده، کباب بناب لقب بهترین کباب های ایران را از آن خود کرده است.

روش آماده‌سازی و طبخ کباب بناب کمی متفاوت به‌نظر می‌رسد. در تاریخچه کباب بناب آمده که گوشت آن را به جای چرخ کردن می‌کوبند تا له شود. سپس گوشت را مزه‌دار می‌کنند و برای طبخ روی سیخ‌های پهن‌تری می‌کشند. در شهر بناب رستوران و کبابی‌های زیادی وجود دارد. این شهر اصالت غذاهای سنتی خود را حفظ کرده و فست‌فودها در آن‌جا خیلی طرفدار ندارند.

2. کباب ترش و کباب دوش / رشت

کباب ترش رشت - کباب ایران

شهر رشت بهشت شکموهای ایران زمین است. این شهر به عنوان شهر خلاق غذا در فهرست یونسکو ثبت شد. «کباب ترش» و «کباب دوش» معروف‌ترین کباب‌های شهر رشت هستند. طعم متفاوت و لذیذ کباب‌های این شهر را در هیچ جای دیگری نمی‌توانید پیدا کنید. کباب ترش با آب انار یا رب انار ترش و گردو مزه‌دار می‌شود. این ترکیبات فوق‌العاده طعمی بی‌نظیر به کباب می‌دهند که عطر و بوی آن هوش از سرتان می‌برد.

کباب دوش یکی‌دیگر از پرطرفدارترین و بهترین کباب های ایران را از قسمت پشت گردن یا دوش گاو تهیه می‌کنند. این قسمت از گوشت گاو رگه‌های چربی فراوانی در خود دارد. به‌همین دلیل طرفداران کباب آن را به‌عنوان یکی از لذیذترین کباب‌های ایران معرفی می‌کنند. اگر به رشت سفر کردید از خوردن ترکیب «کته کباب» غافل نشوید. کباب مورد نظر شما را به همراه کته سنتی این شهر و مخلفات جذابی از جمله اشپل، باقالا، گردو، زیتون پروده و پیاز درون سینی مخصوص گذاشته و سرو می‌کنند. بومی‌های منطقه معتقدند این غذا را باید با دست خورد.

3. دنده کباب / کرمانشاه

دنده کباب کرمانشاه - بهترین کباب های ایرانی

استان کرمانشاه یکی از بهترین مناطق برای پرورش گوسفند است. به‌همین دلیل لذیذترین و بهترین کباب های ایران را می‌توانید در این استان پیدا کنید. «دنده کباب» یکی از معروف‌ترین انواع کباب ایرانی گوشت شناخته می‌شود. این کباب را از گوشت دنده گوسفند آماده می‌کنند و بسیار لذیذ است. دنده کباب با نام کباب شیشلیک کرمانشاه هم در میان گردشگران معرفی خواهد شد.

4. اوزون کباب / تبریز

اوزون کباب تبریز - بهترین کباب ایران

در طول تاریخ شاهزاده و پادشاهان قاجاری زیادی در شهر تبریز زندگی کرده‌اند. به‌همین دلیل غذاها و کباب‌های قاجاری در این شهر شهرت زیادی دارند. «ازون کباب» نوعی کباب کوبیده قاجاری است که یکی از بهترین کباب های ایران شناخته می‌شود. این کباب را که معمولا به نام «کباب متری» هم می‌شناسند در اندازه یک و نیم متر آماده می‌شود. و در همین اندازه سرو خواهد شد. ظاهر جذاب و فریبنده این کباب باعث شده تا به شهر تبریز لقب لذیذترین انواع کباب ایرانی با گوشت قرمز را بدهند.

5. کباب گلپایگانی / گلپایگان

کباب گلپایگان - بهترین کباب های ایرانی

تاریخ کباب کوبیده در کشور ما قدمت زیادی دارد. «کباب گلپایگانی» یکی‌دیگر از بهترین کباب های ایران محسوب می‌شود. این کباب را حتما در شهر گلپایگان میل کنید تا طعم لذیذ و بی‌نظیر آن روحتان را به پرواز درآورد. جالب است بدانید کباب گلپایگانی در فهرست میراث ناملموس ایران به ثبت رسیده و طرفداران زیادی دارد. هرسال تابستان در شهر گلپایگان جشنواره کباب گلپایگانی به پا می‌شود. مسافران زیادی برای شرکت در این جشنواره و چشیدن طعم فوق‌العاده این کباب به گلپایگان سفر می‌کنند.

6. کباب شیشلیک / مشهد

کباب شیشلیک - بهترین کباب های ایران

محال است با شنیدن نام مشهد به یاد غذاهای لذیذ رستوران‌های آن شهر و شیشلیک شاندیز نیفتید. رستوران‌های مشهد با سرو غذاهای لذیذ و انواع کباب ایرانی با گوشت بره یکی از جاذبه‌های مهم این شهر محسوب می‌شوند. «کباب شیلیک» از بهترین کباب های ایران درواقع همان دنده کباب است. اما در مشهد به شیشلیک معروف بوده و کسی به آن دنده کباب نمی‌گوید.

7. کباب بروجرد / لرستان

کباب بروجرد - کباب ایران

لرستان یکی‌دیگر از مناطقی است که بهترین دام‌ها را برای طبخ کباب‌های ایرانی پرورش می‌دهد. گوشت «کباب بروجردی» کیفیت ویژه‌ای دارد که دلیل آن خوراک طبیعی و با کیفیت دام است. اگر به عکس انواع کباب ایرانی نگاه کنید متوجه می‌شوید اکثر آن‌ها نوعی کباب کوبیده هستند. «کباب بروجرد» هم یکی‌دیگر از انواع کباب کوبیده به‌شمار می‌آید. با این تفاوت که مواد اولیه آن با بهترین گوشت و ترکیبات خاص آماده می‌شود. پس با سفر به لرستان کباب بروجرد یکی از بهترین کباب های ایران را در آن شهر نوش جان کنید.

8. کباب تنورچه / زاهدان

کباب تنورچه زاهدان - بهترین کباب های ایرانی

همچنین بخوانید :

کباب ایرانی در استان سیستان و بلوچستان با ادویه‌های مخصوصی مزه‌دار می‌شود. این ادویه‌ها که معمولا به صورت دستی تهیه شده‌اند طعم و عطر بی‌نظیری به کباب‌های کشورمان می‌دهند. «تنورچه» یکی از بهترین کباب های ایران است که اصالت آن به زاهدان برمی‌گردد. گوشت قرمز را به تکه‌های کوچک تقسیم کرده و به سیخ می‌کشند.

سپس سیخ‌های کباب را همراه با یک کاسه آب درون تنوری می‌گذارند. با این کار گوشت کبابی علاوه‌بر کباب شدن با بخار آب بخارپز هم می‌شود. «دنده کباب» یکی‌دیگر از کباب‌های معروف استان سیستان بلوچستان است که در آن منطقه به «کباب جامپ» شهرت دارد.

سایر کباب های مشهور ایرانی

  • کباب سلطانی: با توجه به تاریخچه کباب سلطانی باید گفت که قدمت این کباب به دوران پادشاهی ناصرالدین شاه برمی‌گردد. کباب سلطانی یکی از بهترین کباب های ایران، به کباب درباری هم شهرت داشت. این کباب بین ایران و قفقاز مشترک بوده و طرفداران زیادی دارد.
  • کباب برگ: کباب برگ یکی از پرطرفدارترین و گران قیمت‌ترین کباب کشورمان محسوب می‌شود. در تاریخچه کباب برگ آمده که این کباب در زمان گذشته مختص خانواده سلطنتی بود.
کباب برگ - بهترین کباب ایرانی
کباب برگ
  • کباب بختیاری: تاریخچه کباب بختیاری نشان می‌دهد این کباب بین ایران و قفقاز مشترک است. از نظر ظاهری هم کباب قفقازی به کباب بختیاری شباهت زیادی دارد. با این تفاوت که تکه‌های مرغ و گوشت کباب قفقازی با فلفل دلمه و پیاز به سیخ کشیده می‌شوند.
کباب بختیاری - کباب ایران
کباب بختیاری
  • جوجه کباب: جوجه کباب از انواع کباب ایرانی با مرغ محسوب می‌شود. امروزه در طبخ آن از انواع ادویه‌ها برای مزه‌دار کردن تکه‌های مرغ استفاده می‌شود.
  • کباب وزیری: کباب وزیری یکی از بهترین کباب های ایران در مراسمات رسمی و مهمانی‌ها به‌شمار می‌آید. در تاریخچه کباب وزیری آمده که از ترکیب کباب کوبیده و جوجه کباب این نوع از کباب لذیذ آماده سرو می‌شود.
  • کباب چنجه: این کباب در لیست قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین کباب‌های کشورمان قرار دارد. کباب چنجه را می‌توانید از گوشت گوسفند و یا گاو تهیه کنید. برای مزه‌دار کردن این کباب، چندین ساعت قبل از طبخ پیاز خرد شده و یا رنده شده را به تکه‌های گوشت اضافه می‌کنند.
  • کباب حسینی: در تاریخچه کباب حسینی آمده که اصالت این غذا به استان اصفهان برمی‌گردد. تکه‌های کوچک گوشت قرمز را به سیخ چوبی بکشید. سپس آن را درون ماهیتابه سرخ کنید. در طبخ کباب حسینی از منقل و دود آتش خبری نیست. شواهد حاکی از آن است که اسم این غذا را از کسی گرفتند که روش پخت کباب حسینی را مطرح کرد.

جمع بندی

طبخ کباب در کشور ما ایران قدمت زیادی دارد. هر گوشه از این کشور به داشتن نوع خاصی از کباب مشهور است. به‌همین دلیل نمی‌توان یک شهر یا استان را پایتخت کباب ایران دانست. برخی از بهترین کباب های ایران مثل جوجه کباب یا کباب چنجه در همه شهرهای کشورمان سرو می‌شوند. به‌نظر شما هم کباب یکی از محبوب‌ترین غذاهاست؟ نظرات خود را در دیدگاه‌های پلازامگ بنویسید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
plaza-ads