فیلم های مفهومی و فلسفی همیشه طرفداران خاص خودشان را داشتهاند. آشنایی با بهترین فیلم های فلسفی تاریخ سینما مورد علاقه همگان نیست، اما اگر شما از علاقمندان به این ژانر هستید و قصد تماشا و دانلود برترین فیلم سینمایی فلسفی را دارید، در معرفی فهرست بهترین فیلم فلسفی با ما همراه شوید.
تصور کنید که در سینما هستید و فیلم تمام میشود. تیتراژ پایانی بر روی زمینه مشکی در حال حرکت است. کسی که کنار شما نشسته از خواب بیدار میشود. شخص دیگری به سمت در خروج میرود و زیر لب چیزی میگوید. و شما… شما فقط همانجا نشستهاید و به پرده خالی سینما خیره شدهاید. در سرتان غوغاییست و همه افکار و ایدههایتان به هم ریختهاند.
بله، این دقیقا احساسیست که بعد از تماشای فیلم های مفهومی و فلسفی دارید. احساسی که بعد از تماشای این فیلمها دارید عجیب است، اما در عین حال زیبا هم هست. در این مقاله از پلازا فهرست بهترین فیلم فلسفی را معرفی خواهیم کرد. پس اگر به مفاهیم فلسفی علاقهمند هستید، با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانید
بهترین فیلم های فلسفی تاریخ سینما
ما لیستی از بهترین فیلم های فلسفی را برای کسانی که عاشق فلسفه هستند تهیه کردهایم. داستان فیلمهایی که در لیست برترین فیلم سینمایی فلسفی خارجی هستند به مضامینی مرتبط با رشته فلسفه اشاره دارند و شخصیتهای این فیلمها موضوعاتی را درباره ریشهها و اهمیت هستی مطرح میکنند. در این لیست، فیلمها به ترتیب امتیاز IMDb آورده شدهاند.
1. فیلم سینمایی The Matrix
- سال ساخت: 1999
- ژانر: علمی-تخیلی، اکشن
- امتیاز آیامدیبی: 8.7
- کشور ساخت: آمریکا، استرالیا
- زبان: انگلیسی
- کارگردان: خواهران واچوفسکی
- بازیگران: کیانو ریوز، کری آن ماس، لارنس فیشبرن، هوگو ویوینگ، جو پانتولیانو
فیلم سینمایی فلسفی The Matrix یا «ماتریکس» فیلمی به نویسندگی و کارگردانی خواهران واچوفسکی و محصول سال 1999 است. این فیلم آیندهای را متصور میشود که در آن انسانها در واقعیتی شبیهسازی شده به نام ماتریکس گرفتار شدهاند. این واقعیت توسط ماشینآلاتی هوشمند ساخته شده است. درنهایت برنامهنویسی به نام نئو حقیقت را میفهمد و در مقابل این ماشینها قیام میکند.
برخی معتقدند که فیلم The Matrix به کتاب «تاملات در فلسفه اولی» از رنه دکارت، فیلسوف فرانسوی، و نظریه او به نام «شیطان فریبکار» اشاره دارد. در این کتاب فرض شده است که شاید دنیایی که ما آن را درک کردهایم، توهمی فراگیر برای فریب ما باشد. برای آشنایی و دانلود فیلم فلسفی تخیلی ماتریکس به این مقاله مراجعه کنید.
بعد از فیلم اول ماتریکس، سه فیلم دیگر هم در ادامه آن ساخته شد. این فیلم موفقیتی عظیم هم در بین منتقدان و هم در گیشه بود. ماتریکس جوایز زیادی مانند 4 جایزه اسکار را دریافت کرد. این فیلم با بودجه 63 میلیون دلاری ساخته شد و فروشی بیشتر از 460 میلیون دلار داشت. ماتریکس یکی از بهترین فیلم های فلسفی جهان است که نامش هم در فهرست برترین فیلم سینمایی فلسفی ذکر میشود و هم در فهرست برترین فیلمهای اکشن.
2. فیلم سینمایی Interstellar
- سال ساخت: 2014
- ژانر: علمی-تخیلی
- امتیاز آیامدیبی: 8.6
- کشور ساخت: آمریکا، انگلستان
- زبان: انگلیسی
- کارگردان: کریستوفر نولان
- بازیگران: متیو کانهی، ان هتوی، جسیکا چستین، بیل اروین
فیلم سینمایی فلسفی Interstellar یا «میانستارهای» فیلمی دیگر از کریستوفر نولان در لیست بهترین فیلم های فلسفی جهان است. این فیلم پر از صحنههای زیبا از فضاست و به مسائل مدرن مربوط به بشر میپردازد. اگر عاشق سفرهای طولانی فضایی، ماجراجویی در سیارههای یخزده و در کل فلسفه هستید، حتما از دیدن این فیلم لذت خواهید برد.
در فیلم بینستارهای بازیگرانی چون متیو مک کانهی (Mattew McConaughey) و ان هتوی (Anne Hathaway) ایفای نقش کردهاند. این فیلم با فروشی بیشتر از 677 میلیون دلار، تبدیل به پرفروشترین فیلم سال 2014 شد. نام این فیلم در فهرستهای متفاوتی ذکر شده است از جمله برترین فیلمهای فلسفی تاریخ، بهترین فیلمهای علمی تخیلی، برترین فیلمهای فضایی و جذابترین فیلمهای سفر در زمان. توصیه ما به شما این است که هرچه زودتر برای دانلود فیلم فلسفی خارجی میان ستاره ای اقدام کنید.
3. فیلم سینمایی Memento
- سال ساخت: 2000
- ژانر: تریلر، نئو-نوآر، روانشناختی
- امتیاز آیامدیبی: 8.4
- کشور ساخت: آمریکا
- زبان: انگلیسی
- کارگردان: کریستوفر نولان
- بازیگران: گای پیرس، کری ان ماس، جو پانتولیانو، مارک بون جونیور، استیون توبولوسکی
فیلم سینمایی Memento یا «یادگاری» تریلری محصول سال 2000 به کارگردانی کریستوفر نولان (Christopher Nolan) و از برترین فیلمهای فلسفی است. فیلم یادگاری درباره مردی به نام لئونارد شلبی است که بر اثر یک اتفاق، حافظه کوتاه مدت خود را از دست میدهد. او با کمک یادداشتها، خالکوبیها و عکسهایش سعی دارد کسی که همسرش را کشته است را پیدا کند.
این فیلم به یکی از موضوعاتی که توسط فیلسوف اسکاتلندی دیوید هیوم (David Hume) مطرح شده است اشاره دارد: این موضوع که هویت، یک توهم است. فیلم Memento سعی دارد به این سوال پاسخ دهد که «ما که هستیم؟».
Memento فروش چندانی نداشت اما از نظر سینمایی موفقیتی بزرگ بود و یکی از بهترین فیلم های مفهومی روانشناسی نام گرفت. در لیست 100 فیلم برتر قرن بیست و یکم، این فیلم رتبه بیست و پنجم را دارد. کریستوفر نولان یکی از معدود کارگردانهای امروزی است که فیلمهایی با مضامین فلسفی میسازد. به همین دلیل در این لیست یک فیلم دیگر هم از این کارگردان قرار دارد که پیش از این معرفی شد. اگر قصد دارید دانلود فیلم های فلسفی را با فیلم یادگاری آغاز کنید، میتوانید برای دانلود فیلم فلسفی خارجی یادگاری به این مقاله مراجعه کنید.
4. فیلم سینمایی The Seventh Seal
- سال ساخت: 1957
- ژانر: تاریخی، فانتزی
- امتیاز آیامدیبی: 8.2
- کشور ساخت: سوئد
- زبان: سوئدی، لاتین
- کارگردان: اینگمار برگمان
- بازیگران: ماکس فون سیدو، گونار بیورنستراند، نیلز پایه، بنگت ایکروت، بیبی آندرسون
معرفی بهترین فیلم های فلسفی جهان را با یک فیلم سوئدی ادامه میدهیم. فیلم سینمایی فلسفی The Seventh Seal یا «مهر هفتم» فیلمی سوئدیست که کارگردان مشهور تاریخ سینمای جهان، اینگمار برگمان (Ingmar Bergman)، آن را ساخته است.
این فیلم مفهومی خارجی درباره یک شوالیه است که در حال بازی شطرنج با مرگ است. داستان فیلم مهر هفتم در روستایی سوئدی میگذرد که تحت تاثیر اثرات مخرب بیماری طاعون است. این فیلم فلسفی عرفانی درواقع به فلسفه، مذهب و سوالاتی درباره خداوند میپردازد و یکی از برترین فیلمهای فلسفی در ژانر تاریخی و فانتزی است. فیلم مهر هفتم یکی از فیلمهای کلاسیک دنیای سینما، یکی از بهترین فیلمهای جهان و از بهترین فیلم های فلسفی عرفانی به حساب میآید. این فیلم، برگمان را به شهرتی جهانی رساند.
5. فیلم سینمایی Stalker
- سال ساخت: 1979
- ژانر: علمی-تخیلی، هنری
- امتیاز آیامدیبی: 8.2
- کشور ساخت: اتحاد جماهیر شوروی
- زبان: روسی
- کارگردان: آندری تارکوفسکی
- بازیگران: الکساندر کایدانوفسکی، آناتولی سولونیتسین، آلیسا فرایندلیش، نیکولای گرینکو
داستان فیلم فلسفی تخیلی استاکر، که از بهترین فیلم های فلسفی دنیا است، در آیندهای دور و مکانی نامعلوم اتفاق میافتد. در این فیلم منطقه اسرارآمیزی به نام Zone وجود دارد. مردم باور دارند که در این منطقه اتاقی هست که در آن عمیقترین آرزوهای قلبی افراد برآورده میشوند. یک نویسنده افسرده و یک دانشمند با راهنمایی مردی به نام استاکر به این منطقه میروند تا اتاق را پیدا کنند. در طول مسیر این سه نفر درگیر بحثهایی فلسفی با یکدیگر میشوند و دلایل سفرشان را مطرح میکنند.
شاعر سینمای جهان، یعنی آندری تارکوفسکی این فیلم را کارگردانی کرده است. این شاهکار تارکوفسکی فضایی عجیب و منحصر به فرد دارد که به بیننده اجازه نمیدهد با چیزی که میبیند کاملا احساس راحتی داشته باشد. فیلم سینمایی Stalker یکی از بهترین فیلمهای درام در نیمه دوم قرن بیستم نام گرفته و از برترین فیلم های مفهومی و فلسفی است.
6. فیلم سینمایی Blade Runner
- سال ساخت: 1982
- ژانر: دیستوپیایی، نئو-نوآر، علمی-تخیلی
- امتیاز آیامدیبی: 8.1
- کشور ساخت: آمریکا، هنگکنگ
- زبان: انگلیسی
- کارگردان: ریدلی اسکات
- بازیگران: هریسون فورد، روتخر هاور، شان یانگ، ادوارد جیمز آلموس
معرفی لیست بهترین فیلم فلسفی را با Blade Runner ادامه می دهیم. این فیلم اقتباسی از رمان فیلیپ کی دیک (Philip K Dick) به نام «آیا آدممصنوعیها خواب گوسفند برقی میبینند؟» است. این فیلم آیندهای را تصور میکند که در آن دکارد مأمور میشود تا رپلیکانتها (نوعی ربات ساخته شده توسط انسانها) را از بین ببرد. رپلیکانتها درواقع برای انجام کارهای انسانها و تصرف سیارههای دیگر درست شده بودند.
بلید رانر سوالهای اساسیای درباره مفهوم انسان بودن در عصر سایبرنتیک مطرح میکند مانند اینکه اگر هوش مصنوعی در کالبدی قرار بگیرد که شبیه انسان باشد و مانند انسان رفتار کند، میتوان آن را انسان درنظر گرفت؟ آیا اندرویدها با انسانهایی که آنها را ساختهاند تفاوت زیادی خواهند داشت؟
7. فیلم سینمایی Donnie Darko
- سال ساخت: 2001
- ژانر: درام، تریلر، علمی-تخیلی
- امتیاز آیامدیبی: 8
- کشور ساخت: آمریکا
- زبان: انگلیسی
- کارگردان: ریچارد کلی
- بازیگران: جیک جیلنهال، جنا ملون، درو بریمور، مگی جیلنهال، مری مکدانل، پاتریک سوییزی
داستان برترین فیلم سینمایی فلسفی که ابتدای هزاره سوم ساخته شد از این قرار است که دانی دارکو پسری است که به جز گرچن، با هیچکس کنار نمیآید و نه با پدر و مادرش رابطه خوبی دارد و نه با معلم و همکلاسیهایش. در دوران انتخابات ریاست جمهوری سال 1988، دانی دارکو درحالیکه در خواب راه میرفت از خانهاش بیرون میرود و بعد از آن، یک خرگوش بزرگ و شیطانی را میبیند که به او میگوید دنیا در 28 روز تمام میشود. چیزهایی که او میبیند و میشنود گیجش کرده اند و او نمیداند ذهنش مشکل دارد یا چیزهایی که میبیند واقعی هستند.
دانی دارکو به ظاهر درباره یک نوجوان ساده است که نمی تواند با اطرافیانش ارتباط برقرار کند اما این فیلم در لایههای زیرینش به مسائلی مانند جبر، اختیار و تلاش برای درک هدف زندگی میپردازد.
8. فیلم سینمایی Mr. Nobody
- سال ساخت: 2009
- ژانر: درام، علمی-تخیلی
- امتیاز آیامدیبی: 7.8
- کشور ساخت: بلژیک، کانادا، فرانسه، آلمان
- زبان: انگلیسی
- کارگردان: ژاکو وان دورمال
- بازیگران: جارد لتو، توبی رگبو، سارا پلی، دیانه کروگر، ریس ایفانز
چه اتفاقی میافتاد اگر همه مردم جاودانه بودند؟ در آن صورت ما خودمان را با تماشای یک برنامه تلویزیونی سرگرم میکردیم که شخصیت اصلی آن پیرمردی دیوانه به نام نیمو بود. نیمو آخرین انسان فانی بر روی زمین است و خاطراتش را برای بقیه تعریف میکند. اما شاید این خاطرات سناریوهایی متفاوت از زندگی او یا شاید فانتزیهای ذهن بیمار او هستند. فیلم فلسفی عرفانی Mr. Nobody قطعا بهترین فیلمی است که در آن گذشته، حال و آینده به صورت جداگانه و در کنار یکدیگر در جریان هستند.
این فیلم سینمایی فلسفی علمی-تخیلی را ژاکو وان دورمال (Jaco Van Dormael) کارگردانی کرده و محصول سال 2009 است. جارد لتو (Jared Leto) نقش آقای نوبادی را در این فیلم، که از بهترین فیلم های فلسفی جهان است، بازی کرده است. توصیه میکنیم برای دانلود فیلم فلسفی خارجی Mr. Nobody شکی نداشته باشید.
9. فیلم سینمایی Synecdoche, New York
- سال ساخت: 2008
- ژانر: درام، پستمدرن
- امتیاز آیامدیبی: 7.6
- کشور ساخت: آمریکا
- زبان: انگلیسی
- کارگردان: چارلی کافمن
- بازیگران: فیلیپ سیمور هافمن، سامانتا مورتون، میشل ویلیامز، کاترین کینر، امیلی واتسون
فیلم سینمایی فلسفی Synecdoche, New York، از برترین فیلم های مفهومی و فلسفی، اولین فیلم به کارگردانی چارلی کافمن (Charlie Kaufman) است. به خاطر جستجوی عمیق کافمن در معنا، به او لقب کافکای آمریکایی را دادهاند. در این فیلم کارگردان مرزهای بین خیال و واقعیت را از بین میبرد و دنیای خودش را با احساسات و افکار منحصر به فردش به تصویر میکشد. برخی از منتقدان معتقدند که کافمن در ساخت این فیلم شکست خورده و فیلمی پرمدعا و خودنما ساخته است. در حالی که دیگران آن را جزء بهترین فیلم های فلسفی جهان تقسیمبندی کردهاند.
10. فیلم سینمایی The Fountain
- سال ساخت: 2006
- ژانر: درام، فانتزی، عاشقانه، حماسی
- امتیاز آیامدیبی: 7.2
- کشور ساخت: آمریکا
- زبان: انگلیسی
- کارگردان: دارن آرونوفسکی
- بازیگران: هیو جکمن، ریچل وایس
اگر به موضوع مرگ و جاودانگی علاقه دارید، فیلم سینمایی فلسفی The Fountain به یکی از فیلمهای محبوبتان در فهرست بهترین فیلم های فلسفی تبدیل خواهد شد. فیلم «چشمه» را دارن آرونوفسکی (Darren Aronofsky) کارگردان آمریکایی ساخته است.
این فیلم که در آن هیو جکمن (Hugh Jackman) و ریچل وایس (Rachel Weisz) بازی کردهاند، سه داستان موازی درباره جاودانگی و مرگ عزیزان را روایت میکند. یکی از ویژگیهای فیلم چشمه این است که با تصاویر چشمنواز، موسیقی عالی و دیالوگهای کم به شما فرصت تفکر درباره موضوعات مطرح شده در فیلم را میدهد.
این فیلم با بودجه 35 میلیون دلاری ساخته شد و فقط 16 میلیون دلار فروش کرد و در گیشه با شکست مواجه شد. از طرف دیگر برخی فیلم چشمه را بدترین فیلم آرونوفسکی میدانند. با این حال این فیلم همواره طرفداران خاص خودش را داشته و با مفاهیم عمیقی که مطرح میکند فرصت خوبی را برای تعمق و تفکر در مضامین هستیگرایانه در اختیار ما قرار میدهد.
11. فیلم سینمایی Melancholia
- سال ساخت: 2011
- ژانر: درام روانشناختی، علمی-تخیلی، هنری
- امتیاز آیامدیبی: 7.1
- کشور ساخت: دانمارک، سوئد، فرانسه، آلمان، ایتالیا
- زبان: انگلیسی
- کارگردان: لارس فون تریر
- بازیگران: کیرستن دانست، شارلوت گنسبور، کیفر ساترلند، شارلوت رمپلینگ
فیلم سینمایی فلسفی Melancholia یا «مالیخولیا» دومین فیلم از «سهگانه افسردگی» به کارگردانی لارس فون تریر (Lars Von Trier) است. در این فیلم دنیا دارد به پایانش نزدیک میشود و سیارهای آبی به نام مالیخولیا قرار است با زمین برخورد کند. اما شاید فون تریر منظورش از این سیاره آبی افسردگی، انکار و مالیخولیایی باشد که همه ما کمکم داریم گرفتارش میشویم.
کرستن دانست (Kirsten Dunst) برای بازی در این فیلم از جشنواره فیلم کن جایزه بهترین بازیگر زن را دریافت کرد. برخی از منتقدان این فیلم را یکی از بهترین فیلمهای سال 2011 میدانند و نام آن را در فهرست برترین فیلم سینمایی فلسفی ذکر کردهاند. شما میتوانید تماشای فیلم های مفهومی را با دانلود فیلم فلسفی خارجی مالیخولیا آغاز کنید.
12. فیلم سینمایی A Serious Man
- سال ساخت: 2009
- ژانر: درام، کمدی سیاه
- امتیاز آیامدیبی: 7
- کشور ساخت: آمریکا، انگلستان، فرانسه
- زبان: انگلیسی، ییدیش، عبری
- کارگردان: برادران کوئن
- بازیگران: مایکل استولبارگ، آرون وولف، ساری لنیک، ریچارد کینگ
فیلم سینمایی فلسفی A Serious Man یا «یک مرد جدی» داستان مردی یهودی به نام لری است. لری پدری سختگیر از طبقه متوسط است که به ناگهان با مشکلات زیادی مواجه میشود. این مشکلات لری را به این فکر میاندازد که چرا خداوند این بلاها را بر سر او نازل میکند. در ادامه لری سعی دارد تا از طریق مذهب به پاسخ این سوال برسد.
فیلم یک مرد جدی از فیلم های مفهومی به کارگردانی برادران کوئن در سال 2009 است. با نگاه به مسائل فلسفی از زاویهای دور از انتظار، برادران کوئن سعی دارند دنیایی را به تصویر بکشند که در آن همه از تلاش دست برمیدارند و به انتظار کمکی از غیب هستند. این فیلم در سال 2009 در بین برترین فیلمها بود و در این مقاله هم در بین برترین فیلم های فلسفی قرار گرفته است.
13. فیلم سینمایی The Tree of Life
- سال ساخت: 2011
- ژانر: درام، حماسی، تجربی
- امتیاز آیامدیبی: 6.8
- کشور ساخت: آمریکا
- زبان: انگلیسی
- کارگردان: ترنس مالیک
- بازیگران: سارا گرین، دده گاردنر، برد پیت، گرنت هیل، جسیکا چستین
در ادامه آشنایی با برترین فیلم های فلسفی و فیلم های مفهومی به فیلم درخت زندگی میرسیم. در فیلم سینمایی فلسفی The Tree of Life یا «درخت زندگی» میلیونها سوال و مسائل متعددی مانند معنای زندگی و مشکلات مربوط به هویت و معاشرت اجتماعی مطرح میشوند. همچنین در این فیلم به درگیری جهانی بین پدرها و پسرها پرداخته میشود. روش فکر کردن شخصیت اصلی این فیلم به شدت با آفرینش جهان ما و مراحل مختلف زندگی گره خورده است.
فیلم درخت زندگی را ترنس مالیک (Terrence Malick) کارگردانی کرده است و برد پیت (Brad Pitt)، شان پن (Sean Penn) و جسیکا چستین (Jessica Chastain) به عنوان بازیگر در آن حضور دارند. این فیلم در نظرسنجی شبکه بی بی سی در لیست بهترین فیلمها از سال 2000 به بعد، رتبه هفتم را دارد، و جزء بهترین فیلم های فلسفی روانشناسی محسوب میشود.
14. فیلم سینمایی Irrational Man
- سال ساخت: 2015
- ژانر: درام، جنایی، رمزآلود
- امتیاز آیامدیبی: 6.6
- کشور ساخت: آمریکا
- زبان: انگلیسی
- کارگردان: وودی آلن
- بازیگران: واکین فینیکس، پارکر پوزی، اما استون، جیمی بلاکلی
یک معلم میانسال گرفتار روزمرگیهای زندگی و بحران وجودی خود شده است. او با اینکه خود فلسفه درس میدهد و در رشته تحصیلیاش بسیار موفق است، در زندگی شخصیاش انگیزه و امیدش را از دست داده است. تا اینکه این معلم با بازی واکین فینیکس (Joaquin Phoenix) با یکی از دانشجوهایش آشنا میشود. مرد تصمیم میگیرد قواعد اخلاقی زندگی را کنار بگذارد و با این کار روز به روز حالش بهتر میشود.
وودی آلن (Woody Allen) نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی فلسفی Irrational Man یا «مرد غیرمنطقی» برای مخاطبانش این سوال را مطرح میکند که قواعد تا چه میزان بر کیفیت زندگی در جامعه تأثیرگذارند و اهمیت دارند؟ اگر دوست دارید تماشای بهترین فیلم های فلسفی جهان را با یک درام فلسفی ملایم آغاز کنید، قبل از هرکار برای دانلود فیلم فلسفی خارجی مرد غیرمنطقی اقدام کنید.
15. فیلم سینمایی I’m Thinking of Ending Things
- سال ساخت: 2020
- ژانر: روانشناختی، تریلر، سوررئال
- امتیاز آیامدیبی: 6.6
- کشور ساخت: آمریکا
- زبان: انگلیسی
- کارگردان: چارلی کافمن
- بازیگران: جس پلمونس، جسی باکلی، تونی کولت، دیوید تیولیس
تو این فکرم تمومش کنم یکی از فیلم های مفهومی روانشناختی، تریلر و سوررئال آمریکایی است. این فیلم شاهکار دیگری از چارلی کافمن است که پیش از این یکی دیگر از فیلمهای فلسفیاش را به شما معرفی کردیم. داستان این فیلم درباره زن جوانی است که به همراه دوستپسرش به دیدن خانواده او میرود. بهخاطر کولاک و وضعیت آبوهوایی آنها مجبورند در آن خانه بمانند و هرچه بیشتر از اقامتشان میگذرد، زن جوان به هویت خود شک میکند و دانستههایش درباره رابطهاش، خودش و حتی جهان را زیر سوال میبرد. پیشنهاد میکنیم دانلود فیلم مفهومی جدید تو این فکرم تمومش کنم را از دست ندهید.
فیلم I’m Thinking of Ending Things درواقع اقتباسی از رمانی با همین نام و به قلم ایان رید (Iain Reid) است. چارلی کافمن علاوه بر کارگردان، فیلمنامهنویس این اثر نیز بوده. تو این فکرم تمومش کنم، یکی از بهترین فیلم های مفهومی 2020، با نظرات مثبت منتقدین نیز مواجه شد. 82 درصد از 262 نقد این فیلم در سایت راتن تومیتوز مثبت بودند.
کلام آخر
فیلم های مفهومی و فلسفی از آن دست فیلمها هستند که حتی بعد از تمام شدنشان در ذهن بیننده ادامه مییابند. تاویلپذیری این فیلمها باعث شده که طرفداران خاص خودشان را داشته باشند. در این مقاله 15 عنوان از بهترین فیلم های فلسفی جهان معرفی شدند. اما بدون شک تعداد فیلمهای فلسفی تاریخ سینما خیلی بیشتر از اینهاست. به نظر شما کدامیک از بهترین فیلم های مفهومی 2021 و فیلم های فلسفی 2022 میتوانند وارد فهرست بهترین فیلمهای فلسفی تاریخ شوند؟ بین فیلم های مفهومی ایرانی، کدام را به دوستانتان پیشنهاد میکنید؟ شما میتوانید در پایین همین صفحه نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

چاره ای ندارم جز اینکه باهاتون موافقت کنم. حرفتون حقه!