در آینده نزدیک، باتری های خورشیدی خانه شما را روشن می کنند!

تینا پورشاهید - انتشار: 24 مهر 1396 16:00
ز.م مطالعه: 4 دقیقه
-

اگر چه که هنوز، استفاده از انرژی خورشیدی و باتری های خورشیدی، به طور گسترده مورد استفاده قرار نمی گیرد، ولی به نظر می رسد به زودی شاهد به کار گیری بیشتر این فناوری در سیستم روشنایی خانه هایمان باشیم.

منابع انرژی تجدید پذیر و امکان استفاده از آنها، یکی از موضوعات مورد توجه بسیار از کشورها است. البته استفاده از انرژی خورشیدی هم ،مانند هر فناوری دیگری با مشکلات و یا کاستی هایی مواجه است. یکی از مشکلات اصلی این است که پانل های خورشیدی فقط در زمان های خاصی قابل استفاده هستند و ممکن است آن زمان هابا نیازهای صاحبان خانه مطابقت نداشته باشد.

در برخی از ایالت های امریکا مانند کالیفرنیا و آریزونا، فراوانی استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید برق در طول روز، امری عادی شده است. خانه های بسیاری را می بینیم که در طی روز از نور خورشید برای تولید برق استفاده می کنند.

باتری خورشیدی

هرچند در طی شب که مصرف انرژی در بالاترین حد است، این منبع انرژی را در دسترس نداریم. این مساله می تواند هم برای مصرف کننده وهم شرکت های نرم افزاری به عنوان یک مساله جدی مطرح شود. البته شایان ذکر است وقتی از وجود چنین مشکلی صحبت می شود، بدان معنا نیست که راه حلی برای این مشکل وجود ندارد. مصرف کنندگانی هم وجود دارند که هر روز برای استفاده از تلفن های هوشمند خود از چنین راه حل هایی استفاده می کنند. البته ما در اینجا منظورمان باتری گوشی هوشمند است و داریم درباره باتری صحبت می کنیم.

وال استریت ژورنال گزارش داده است که تعداد زیادی از شرکت های فعال در زمینه تامین باتری های خورشیدی به شرکت های خدماتی و مالکین خانه های مسکونی، پیشنهاداتی برای تجهیز آن محل به باتری های خورشیدی داده اند. با کمک این باتری ها امکان صرفه جویی مصرف برق در طولانی مدت وجود دارد و این میزان صرفه جویی در طول زمان خودش را نشان می دهد. هرچند برای اکثریت قریب به اتفاق مالکان خانه های مسکونی، بازگشت سرمایه گذاری که در حوزه باتری های خورشیدی می کنند، ممکن است ده سال طول بکشد.

باتری خورشیدی

این بدان معنا نیست که باتری های خورشیدی مزیت خاصی ندارند. خیلی واضح است که باتری های خورشیدی به عنوان ژنراتور تولید کننده برق مورد استفاده قرار می گیرند.  اما این منبع انرژی، همیشه و در همه ساعات نمی تواند تامین نیرو کند. یکی از شرکت هایی که در این زمینه فعالیت دارد، شرکت Fast Company  است که مجری طرح های اجرای باتری خورشیدی در منازل است. این شرکت درباره مزایای این باتری های خورشیدی و کاربردهای آن مطالب بسیاری منتشر کرده است.

اندی گرین از اورلاندو در این باره می گوید: » وقتی باتری خورشیدی را در منزل نصب کردیم ، همیشه برق نداشتیم ولی البته نمی توانستیم این سیستم را برای کل خانه اجرا کنیم. اما برای برخی حوزه ها مثلا تهویه مطبوع، سیستم سرمایش ،  اینترنت، باتری های خورشیدی Telsa Powerwall  که در خانه مان نصب کردیم بسیار کمک کننده بود. »

این باتری های خورشیدی مزایای بسیاری دارند که وقتی مزایا را در کنار کاستی های فعلی آن در نظر بگیریم ، باز هم به این جمع بندی می رسیم که باید به سمت تجهیز خانه ها برای باتری های خورشیدی حرکت کرد. در این شرایط از منابع تجدید پذیر بهتر و موثرتر استفاده خواهد شد و خصوصا در اروپا و امریکا که رویکردی مثبت به این سیستم های تامین انرژی وجود دارد، وابستگی مردم به شبکه های نیروی برق رسانی کمتر خواهد شد. همین مساله منجر به صرفه جویی خوبی در این صنعت یعنی برق رسانی خواهد بود.

در حالی که این باتری های خورشیدی هنوز راه زیادی برای رفتن دارند، پیشرفت های بسیاری را تا همین الان داشته اند.  هومز اعلام کرده که در نظر دارد طرح ساخت 4،000 خانه با مصرف بهینه برق را با همین باتری های خورشیدی تجهیز نماید. این خانه ها از باتری 8 کیلووات ساعت  استفاده می کنند.  واضح است که این فناوری ها راه زیادی برای رفتن دارند، اما به نظر می رسد که به زودی تعداد خانه هایی که به این فناوری مجهز می شوند، بیشتر و بیشتر خواهد شد.

 

دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست