امکان ساخت آسمان‌خراش‌های ضد زلزله با نوع جدیدی از سیمان

ندیم نجم آبادی - انتشار: 11 آذر 1396 15:00
ز.م مطالعه: 2 دقیقه
-

به تازگی محققین نوعی سیمان ضد ترک و بسیار مقاوم تولید کرده‌اند که امکان ساخت آسمان‌خراش‌های ضد زلزله و 10 برابر بلندتر از سازه‌های مشابه امروزی را فراهم می‌کند.

امکان ساخت آسمان‌خراش‌های ضد زلزله با نوع جدیدی از سیمان

محققین دانشگاه کنستانز (Konstanz) آلمان موفق به تولید نوع خاصی سیمان شدند که دارای خاصیت ضد ترک است و از آن می‌توان در ساخت سازه‌های مقاوم در برابر زمین لرزه و یا آسمان‌خراش‌های بسیار مرتفع استفاده کرد بدون اینکه نگرانی‌ای بابت فروپاشی چنین ساختمان‌هایی زیر بار وزنشان وجود داشته باشد. نکته جالب اینجاست که این مصالح ساختمانی با الهام از نوعی جانور کوچک و خاردار دریایی تولیده شده‌اند.

پروفسور هلموت کولفن در این خصوص اظهار داشت:

ما با الهام از ساختار بدن خار پشت دریایی تغییراتی در اجزای سیمان ایجاد کردیم. یکی از مواد تشکیل دهنده‌ی سیمان و بتون، کلسیم سیلیکات هیدرات است که اگرچه مقاوت مصالح ساختمانی را افزایش می‌دهد اما فاقد هرگونه خاصیت ارتجاعی است.  کاری که ما انجام دادیم بر طرف کردن این نقیصه و اضافه کردن نانوذراتی با خاصیت فنری به سیمان بوده است.

به گفته‌ی این محقق در ساختار بدن خارپشت‌های دریایی نیز ترکیبی مشابه و کریستالی به نام کلسیت وجود دارد که در عین مقاومت بالا، خاصیتی ارتجاعی به تیغ‌های این موجودات می‌بخشد. با بکار گیری چنین نانوذراتی در ساختار سیمان و دادن خاصیت ارتجاعی به آن می‌توان محصولی ضد ترک و بسیار مقاوم‌تر از مصالح ساختمانی فعلی به دست آورد.

امکان ساخت آسمان‌خراش‌های ضد زلزله با نوع جدیدی از سیمان

البته چیزی که این محققین موفق به پدید آوردن آن شدند فعلاً جنبه کاربردی ندارد زیرا به علت هزینه ساخت بسیار بالا، محصول نهایی در سطوح کوچک تولید شده ولی کارایی استفاده از این نانوذرات به عنوان ماده افزودنی در روند تولید سیمان به اثبات رسید. گفته شده بتون‌هایی که این نوع سیمان در ساختارشان به کار رفته به میزان 40 تا 100 برابر مقاومت بیشتری از خود نسبت به بتون‌های متداول امروزی نشان می‌دهند.

 

دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست