چین در پاسخ به تحریم هواوی، صادرات تجهیزات نوکیا و اریکسون را محدود خواهد کرد!

عباد رمضان زاده - انتشار: 31 تیر 1399 19:00
ز.م مطالعه: 3 دقیقه
-

چین برای مقابله با تحریم هواوی توسط آمریکا تصمیم گرفته است اقداماتی متقابل را علیه شرکت‌های نوکیا و اریکسون که بخش اعظمی از تجهیزات شبکه آنها در کشور چین تولید می‌شود انجام دهد.

آمریکا بهار امسال یک سری از تحریم‌های جدید را بر علیه هواوی و سایر کمپانی‌های مطرح تکنولوژی چینی تصویب کرد. تمرکز این تحریم‌ها بر روی جلوگیری از تجارت هواوی با کمپانی‌های نرم‌افزاری آمریکایی و سازندگان تراشه‌هایی که از دانش یا تجهیزات آمریکایی استفاده می‌کنند است. یکی از تاثیرات این تحریم‌های جدید که توجهات زیادی نسبت به آن جلب شد جلوگیری از همکاری هواوی برای تامین چیپ‌های مورد نیاز خود از کمپانی TSMC بود.

تحریم هواوی علیه آمریکا

اما این رفتار آمریکا و تحریم هواوی باعث عصبانیت مقامات چینی شده و آن‌ها را به فکر اقدام مشابه بر علیه کمپانی‌هایی مثل اپل، کوالکام و سیسکو انداخته است. چند هفته پیش، زمانی که بریتانیا تصمیم گرفت به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی از تجهیزات 5G هواوی استفاده نکند، تجارت غول مخابراتی چینی در اروپا نیز دچار مشکل شد. این تصمیم بریتانیا، هواوی را از یکی از مهم‌ترین قرارداد‌های مربوط به تجهیزات شبکه محروم کرد و وجهه این شرکت را در اروپا نیز تا حد زیادی به خطر انداخت.

همراهی اروپایی‌ها با تحریم‌های آمریکا اما تنها به بریتانیا خلاصه نشده و مقامات فرانسوی نیز در حال بررسی اقداماتی مشابه بر علیه هواوی هستند. دولت فرانسه طرحی را به شرکت‌های مخابراتی پیشنهاد کرده که در آن به این کمپانی‌ها توصیه می‌کند از استفاده از تجهیزات هواوی در ساخت زیرساخت‌های خود خودداری و آن‌ها را به تحریم هواوی تشویق می‌کند.

تحریم هواوی

بنابر گزارش وال استریت ژورنال، این مسئله باعث شده است تا مقامات چینی نیز به فکر تلافی کردن و اقدامات متقابل بر علیه کمپانی‌های اروپایی بیافتند. بر اساس این گزارش، یکی از این اقدامات متقابل، هدف قرار دادن دو شرکت بزرگ سازنده تجهیزات مخابراتی، نوکیا و اریکسون و جلوگیری از گسترش بازار آن‌ها در چین و سایر کشورها است.

این دو کمپانی نیز به فکر بازنگری در فرآیند فروش و بازاریابی خود بوده و درحال بررسی بازارهای جایگزین هستند. بر اساس گزارش‌ها، نوکیا و اریکسون در نظر دارند تا محصولات خود را در قسمت دیگری از آسیا و یا حتی اروپا عرضه کنند. این پروسه از سال گذشته برای دوری از تعرفه‌های آمریکا آغاز شده است و در صورت تداوم جنگ تجاری آمریکا و چین به احتمال زیاد تکمیل خواهد شد.

سخن پایانی

جنگ تجاری بین آمریکا و چین با انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا آغاز شد و روز به روز نیز به شدت آن افزوده می‌شود. کمپانی‌های زیادی تحت تاثیر این جنگ تجاری قرار گرفته‌اند، اما همواره کمپانی هواوی در مرکز توجهات قرار گرفته و نام آن به عنوان یکی از اهداف اصلی تحریم‌های آمریکا مطرح می‌شود. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منابع:
دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست