خانه‌های کوچک در لوله‌های بتنی آب؛ راهکار پیشنهادی برای مقابله با گرانی مسکن

ندیم نجم آبادی - انتشار: 2 بهمن 1396 18:30
ز.م مطالعه: 3 دقیقه
-

هنگ کنگ نه تنها از جمله مناطقی در جهان است که به گرانی مسکن شهرت دارد بلکه با محدودیت فضا نیز مواجه است و این مانعی بزرگ در راه ساخت آپارتمان به تعداد کافی برای پاسخگویی به تقاضای بازار مسکن به شمار می‌رود. در واکنش به این معضل و به امید یافتن راهکاری برای غلبه بر گرانی مسکن ، یک معمار محلی به نام جیمز لو (James Law) از شرکت Cybertecture دست به ابتکار خلاقانه‌ای زده و از لوله‌های بتنی آب برای ساخت خانه بهره گرفته است.

گرانی مسکن

قفل درب هر کدام از این منازل که OPod نام دارند از طریق تلفن هوشمند باز می‌شود و بخش جلویی آن‌ها کاملاً شیشه‌ای است تا نور طبیعی به بهترین شکل وارد گردد. دیوار‌های سفید و کف چوبی ظاهر مدرنی به این خانه‌ها بخشیده و انواع اسباب و اثاثیه جهت تامین رفاه و آسایش به طرز ماهرانه‌ای در این فضای محدود گنجانده شده است؛ از جمله می‌توان به یک یخچال کوچک، یک مایکروویو و یک کاناپه که قابلیت تبدیل به تختخواب را دارد اشاره کرد. بخش انتهایی این منازل هم که از بیرون دید ندارد شامل سرویس بهداشتی و حمام می‌شود.

جیمز لو پروژه‌ی OPod را یک راهکار عملی و کم هزینه برای مقابله با معضل گرانی مسکن در هنگ کنگ توصیف کرده است. به عقیده‌ی این آرشیتکت چنین منازلی به جوانان این امکان را می‌دهد که بتوانند با هزینه‌ای ناچیز موقتاً در مرکز شهر اسکان یابند تا بعدها منازل بزرگ‌تری پیدا کنند.
آنطور که عنوان شده هزینه ساخت هر واحد OPod حدود 15000 دلار است و امکان اجاره دادن آنها به علاقمندان در ازای پرداخت ماهیانه 400 دلار وجود دارد. این در حالیست که برای اجاره‌ی یک آپارتمان تک خوابه در مرکز هنگ کنگ می‌بایست هر ماه چیزی حدود 20000 دلار پرداخت شود.

گرانی مسکن

البته این اولین باری نیست که جیمز لو برای حل مسأله گرانی مسکن و مشکلات مرتبط دست به کار شده و چند سال قبل خانه‌های پیش ساخته‌ی دیگری را با نام Alpod طراحی کرده بود؛ سازه‌هایی آلومینیمی با مساحت 45 متر مربع که هزینه‌ی ساخت هر یک از آن‌ها 65000 دلار بوده است.

گرانی مسکن
منابع:
دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست