موشن گرافیک چیست؟ مزایا و بهترین نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک
موشن گرافیک در واقع یک نوعی از انیمیشن است، اما در موشن گرافی متن به عنوان یک جزء اصلی تلقی می شود. در موشن گرافیک از افکت ها، صوت و یا موسیقی بیشتر از انیمیشن ها استفاده می شود و بیشتر برای اطلاع رسانی استفاده می شود.
موشن گرافیک یا بهتر بگوییم تکههای انیمیشن، طرحهای گرافیکی و یا فیلمهای دیجیتال هستند که با افزودن صدا برای تشکیل یک فیلم دیجیتال ترکیب میشوند. این تکنیک کمک می کند تا ایده ها را به روشی آسان و موثر به بینندگان منتقل کنید. موشن گرافیک مانند انیمیشن کاملاً شخصیت محور نیست. در عوض، اغلب اشکال متحرک، لوگوها و متون دیگر را به بیننده نشان می دهد.
فهرست عناوین مطلب:
شروع موشن گرافیک
موشن گرافیک بنیانگذار یا خالق رسمی ندارد زیرا آغاز آن در جایی ثبت نشده است. اما حتی در اوایل دهه 1800، برخی از انیمیشن ها را شاهد هستیم، که می توان آنها را به عنوان موشن گرافیک طبقه بندی کرد، منتشر شد. تاریخچه شروع موشن گرافیک ارتباط نزدیکی با گرافیک کامپیوتری داشت. توسعه در زمینخ گرافیک کامپیوتری منجر به توسعه و استفاده گسترده تر از موشن گرافیک نیز می شود. موشن گرافیک معمولا برای ایجاد تبلیغات، تبلیغات عنوان فیلم، اشتراک گذاری اطلاعات و … استفاده می شود.
از زمانی که موشن گرافیک برای اولین بار وارد صحنه شد، بحث در مورد خط بین آنها و انیمیشن کامل وجود داشت. تیتراژ آغازین فیلم روانی هیچکاک نمونه اولیه موشن گرافیک است که در آن تلفیق صدا، حرکت و طراحی گرافیکی به خوبی با هم ترکیب می شوند.
موارد استفاده از موشن گرافیک
اینها را می توان برای اهداف مختلف استفاده کرد. برخی از آنها در زیر توضیح داده شده است، بیایید به چند نمونه از موارد استفاده از موشن گرافیک در عمل نگاهی بیندازیم.

- اشتراک گذاری اطلاعات
اگر می خواهید پیام یا اطلاعاتی را به مخاطب منتقل کنید، موشن گرافیک به شما کمک می کند تا این کار را به راحتی هرچه تمام تر و به طور موثرتری انجام دهید. از طریق این روش می توانید ایده خود را به انیمیشن و با افزودن ویژگی های صوتی مناسب و سایر امکانات تبدیل کنید تا محتوا برای مخاطب قابل قبول تر و قابل فهم تر شود.
- فیلم و سایر عناوین ویدیویی
یکی از رایج ترین کاربردهای گرافیکی ساخت عناوین ویدیویی است. قبل از شروع یک فیلم یا ویدیوهای دیگر، عنوان با کمک موشن گرافیک نشان داده می شود. این تکنیک برای تحت تاثیر قرار دادن مخاطب و جذاب تر جلوه دادن نمایش ایجاد شده است. در این روش وجود یک متن به همراه یک قطعه موسیقی پس زمینه متحرک یک سبک رایج است.
- گرافیک لوگو
لوگوهای شرکت، وب سایت ها و غیره شما را می توان با افزودن انیمیشن به آن جذاب تر کرد. این تکنیک نیز یک نوع موشن گرافیک است.
- پست رسانه های اجتماعی
امروزه مردم برای همه چیز مانند اخبار، اطلاعات، سرگرمی، دوره های آنلاین و غیره به رسانه های اجتماعی وابسته هستند. همه اینها با مطالب مختلفی ارسال می شوند. با افزودن موشن گرافیک با این محتوا به جذب افراد بیشتر به پست ها کمک می کند.
- بازاریابی دیجیتال
دیجیتال مارکتینگ حوزه وسیعی است که شامل بازاریابی رسانه های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی موتورهای جستجو و غیره می شود. تمامی این تکنیک های بازاریابی آنلاین از موشن گرافیک برای اهداف تبلیغاتی و دیگر اهداف خود استفاده می کنند.
مزایای استفاده از موشن گرافیک برای کسب و کارها

در ادامه به بعضی از مهمترین موارد استفاده از موشن گرافیک اشاره کرده ایم:
- مقرون به صرفه و زمان
در مقایسه با سایر انیمیشن ها و ویدیوها، موشن گرافیک ارزان تر و آسان تر ساخته می شود. پیچیدگی کمتری دارد و به راحتی در مدت زمان کوتاهی ساخته می شود.
- جذاب
تبلیغات یا ویدیوهای عنوان ساخته شده از طریق موشن گرافیک جذاب تر از متن های رایج یا تبلیغات ساده هستند. این امر به جذب افراد به سمت یک محصول خاص با استفاده از تبلیغات جذاب آن کمک می کند.
- پشتیبانی و اثر متفاوت
با استفاده از این ها می توانیم ویدیو یا فرمت های مختلف بسازیم. همچنین، می توان آن را از یک فرمت به فرمت دیگر بر اساس نحوه استفاده تبدیل کرد.
- به راحتی قابل اشتراک گذاری
از آنجایی که این یک فایل ویدیویی است، می توان آن را به راحتی از طریق رسانه های اجتماعی یا سایر راه های آنلاین به اشتراک گذاشت. این ویژگی به افزایش دسترسی به محتوای ما کمک می کند.
- سبک زیبا
در بین سبک های ویدئویی بازاریابی، موشن گرافیک ها ظریف ترین، متفاوت ترین و جذاب ترین سبک ها را دارند. بهترین سبک ها را برای ساخت ویدیوهای بازاریابی دارد.
نرم افزارهای کاربردی برای ساخت موشن گرافیک
برخی از معروفترین و رایجترین نرمافزارهایی که برای ایجاد موشن گرافیک استفاده میشوند در زیر فهرست شدهاند.
- Adobe PhotoShop
اگر تا به امروز فتوشاپ را به عنوان نرم افزار ویرایش عکس می شناسید، لازم است بدانید که این نرم افزار قابلیت ایجاد حرکت در سبک های مختلف را دارد. افراد حرفه ای در ساخت موشن گرافیک این نرم افزار را برای طیف وسیعی از ساخت موشن گرافیک، از کارهای آسان تا پیچیده خود انتخاب می کنند.
- افترافکت
افترافکت ها برنامه شماره یک یا پرچمدار موجود کنونی برای ساخت موشن گرافیک هستند. این برنامه دارای امکانات و ابزارهایی ویژه ای برای ساخت گرافیک و انیمیشن است. همچنین به کاربران اجازه می دهد در محیط های دو بعدی و سه بعدی کار کنند.
- سینما 4 بعدی
این یک نرم افزار مدل سازی، رندر و انیمیشن سه بعدی است که می تواند برای ایجاد موشن گرافیک استفاده شود. سینما 4 بعدی یک پلت فرم استاندارد صنعتی برای طراحان موشن گرافیک است.
- Maya 3D
یکی از رایج ترین و آسان ترین نرم افزارهای مورد استفاده طراحان موشن گرافیک، نرم افزار Maya 3D است. Maya 3D می توان از آن برای ایجاد موشن گرافیک های ساده تا انیمیشن های فیلم پیچیده استفاده کرد.
- Adobe Illustrator
یکی از نرم افزارهای موشن گرافیک معروف شرکت معروف Adobe است. می توان از Adobe Illustrator برای ساخت انیمیشن های سه بعدی، گرافیک و غیره استفاده کرد.
کلام آخر
با توسعه رسانه های اجتماعی و رسانه های الکترونیکی، فرصت ها برای طراحان حرکتی هر روز در حال افزایش است. وقتی یک اکانت خود را در یکی از رسانه های اجتماعی باز میکنید، میتوانید هزاران ویدیو از جمله تبلیغات، سرگرمیها، ویدیوهای آموزنده و غیره را مشاهده کنید. بنابراین می توان موشن گرافیک را به عنوان یکی از ابزارهای اصلی برای جذب مخاطب حساب نمود. اگر شما نیز به این سبک از تبلیغ برای برند خود می توانید سفارش موشن گرافیک را به یکی از حرفه ای ترین مجموعه ها در این حیطه یعنی مجموعه پلاسیگ بسپارید.