رسپبری پای کامپیوتر کوچکی که برنده بهترین جایزه مهندسی بریتانیا شد

محمد قربانی - انتشار: 9 تیر 1396 17:00
ز.م مطالعه: 2 دقیقه
-

رسپبری پای مدتی هست که در دنیای فناوری به نامی شناخته شده تبدیل شده است و تنها با نگاهی به میزان فروش این کامپیوتر کوچک در بازارهای جهانی می‌توانید به این موضوع پی ببرید.  ولی چیزی که اکنون بیش از پیش باعث شده تا نام رسپبری پای بر سر زبان‌ها بیافتد اعطای بهترین جایزه مهندسی بریتانیا به این بورد کامپیوتری کوچک است.

این کامپیوتر کوچک برنده جایزه مک‌رابرت آکادمی سلطنتی مهندسی در سال 2017 شده است. سازندگان رسپبری پای از این رقابت با مدال طلایی و جایزه‌ای 50000 پوندی راهی خانه شدند، البته اگر افتخار حاصل از برنده شدن در چنین مسابقه‌ای را درنظر نگیریم.

سازمان‌دهندگان مسابقه فناوری مهندسی مک‌رابرتز در مورد برنده شدن رسپبری پای در توییتر نوشتند و آن را یک کامپیوتر انقلابی با قیمت مناسب خواندند و همه سه فینالیست این مسابقه را نیز مخترع‌هایی خارق‌العاده نامیدند.

رسپبری

دیگر فینالیست‌های این مسابقه دارک‌تریس بود که یک سیستم امنیتی است که از یادگیری ماشینی برای درک فعالیت‌های نرمال یک شبکه  استفاده می‌کند تا هرگونه رفتار مشکوکی را که ممکن است تهدید به حساب بیاید شناسایی کند.

همچنین ویژن آرتی نیز یکی دیگر از فینالیست‌ها بود که یک سیستم تصویربرداری سه‌بُعدی سطح بدن است که به رادیوتراپی اجازه می‌دهد تا تومورها را با دقت فوق‌العاده بالا هدف قرار دهد.

جایزه مک‌رابرت از سال 1969 در حال برگزاری است و برنده سال پیش نیز بلَچفورد بود که موفق به توسعه اعضای مصنوعی هوشمند برای بدن شد. تیم مایکروسافت هم که موفق  به ساخت کنترلر کینِکت شده بود پیش از آن این جایزه را دریافت کرده بود.

رسپبری پای تاکنون بیش از 14 میلیون نسخه از دستگاه‌هایش را به فروش رسانده است و پرفروش‌ترین کامپیوتر بریتانیا به شمار می‌آید. درحال حاضر نسخه سوم این کامپیوتر به فروش می‌رسد که با تعداد زیادی تجهیزات جانبی برای بورد دستگاه همراه است. از جدیدترین این تجهیزات جانبی یک کیت است که توانایی کنترل صوتی از طریق دستیار گوگل را به این کامپیوتر اضافه می‌کند.

این کامپیوتر را می‌توان به صورت‌های مختلف مورد استفاده قرار داد. ازجمله این‌که می‌توان آن را به یک کنسول بازی قدیمی تبدیل کرد. انعطاف‌پذیری بالای رسپبری پای درکنار قیمت مناسب از دلایل موفقیت این کامپیوتر بوده است. رسپبری پای همچنین باعث و بانی آشنایی نسل تازه‌ای از کودکان با برنامه‌نویسی بوده است.

 

دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست