یکی از مهم ترین و اصلی ترین زیر شاخه های صنعت ساختمان که اهمیت بالایی هم دارند، شیرآلات ساختمانی هستند. مواد اولیه لازم برای تولید شیرآلات متنوع است و سودآوری بالایی نیز دارد؛ به همین دلیل علاقه مندان زیادی به این حوزه وارد شده اند. اگر قصد ورود به این حوزه را دارید مطالعه این مطلب می تواند برایتان مفید باشد. یا حتی اگر به دنبال راه اندازی کارگاه تولید شیرهای ساختمانی هستید، باز هم خواندن این مطلب خالی از لطف نیست.
مواد اولیه لازم برای تولید شیرآلات
همان طور که می دانید از بخش های مهم هر صنعتی تولید و تهیه مواد اولیه محصولات آن شرکت و صنعت است. محصولاتی مانند شیرآلات هم بیشتر تولید داخلی هستند و بخش کمی از مواد اولیه آن از کشورهای خارجی وارد می شوند. مواد اولیه این شیرها عبارت هستند از: آلیاژ برنج، آهن، سرامیک، زاماک، پلاستیک، کریستال، فولاد ضد زنگ، یشم. بیشتر این مواد هم به جنس شیر تولید شده بستگی دارند. در ادامه هر یک از مواد را مورد بررسی قرار می دهیم.
همچنین بخوانید :
آلیاژ و مواد اولیه به کار رفته در شیرآلات
آلیاژ برنج در شیرآلات
یکی از مهم ترین آلیاژ هایی که در شیرآلات مورد استفاده قرار می گیرند، آلیاژ برنج است. رنگ این آلیاژ طلایی است. برنج از ترکیب مس با درصدی نزدیک به 60 و روی با درصد 38 و حدود 2 درصد هم عناصری همچون سرب، آلومینیوم، بیسموت و غیره به دست می آید. از آن جایی که برنج خاصیت آنتی باکتریالی دارد، یک محیط امن عاری از هرگونه قارچ و باکتری برای آب آشامیدنی می سازد.
فولاد ضد زنگ
در ساخت برخی از شیرآلات هم فولاد ضد زنگ استفاده می شود که فاقد سرب است و از مقاومت بالایی برخوردار است. در آمریکا هم بسیاری از شرکت های سازنده از این آلیاژ استفاده می کنند. محصولات شیرآلاتی که در آن ها از فولاد ضد زنگ استفاده می شود، کیفیت بسیار بالایی دارد.
پلاستیک
پلاستیک هم یکی از متریال های رایج و مهم در ساخت شیرآلات هستند. از پلاستیک ها علاوه بر این که در ساخت واشرها برای شیرآلات استفاده می شود، در ساخت خود شیر هم گاها استفاده می شود. برخی از شیرآلاتی که کم مصرف تر از سایر شیرها هستند را از پلاستیک می سازند. این شیرها مقاومت بسیار بالایی ندارند و نمی توان در هر جایی از آن ها استفاده کرد.
زاماک از مواد اولیه لازم برای تولید شیرآلات
زاماک هم یکی دیگر از مواد اولیه به کار رفته در ساخت شیرآلات است. این آلیاژ از ترکیب عناصری مانند روی، آلومینیوم، مس و منیزیم در کنار آهن، کادمیم، قلع، نیکل، کرم و منگنز به دست می آید. پایه اصلی و اساسی این آلیاژ، روی است. با توجه به درصد روی انواع زاماک را می توان تولید کرد. از زاماک بیشتر برای تولید دسته شیرها به خصوص آنهایی که دسته اهرمی دارند، استفاده می شوند. عناصری هم همچون شیشه، یشم، کریستال، سرامیک و غیره در ساخت این محصولات کاربرد دارند. البته این مواد بیشتر در مغزی و کارتریج مورد استفاده قرار می گیرند.
شیر آبی که برای ساختمان ها استفاده می شود، دارای اجزای مختلفی است. این اجزا عبارتند از: بدنه اصلی، دسته، فیلتر، اسپوت، کارتریج، انواع واشر، اجزای نصب و غیره. کارتریج یکی از مهم ترین بخش های شیرآلات است که وظیفه کنترل آب را برعهده دارد. در واقع به این عضو حتی قلب شیر هم می گویند. در واقع هر چقدر کیفیت کارتریج بالاتر باشد، کیفیت شیرها هم بیشتر می شود. دو نوع از کارتریج ها که بهترین کیفیت را دارند، کارتریج های فلزی ضد زنگ و سرامیکی هستند. این نوع از کارتریج ها در مقابل تغییرات دما و فشار آب بسیار مقاوم عمل می کنند. البته باید گفت که این محصولات در ایران تولید نمی شوند. معمولا شرکت های تولید کننده، کارتریج ها را از کشورهای خارجی تامین می کنند.
قالب سازی و ریخته گری شیرآلات بهداشتی
همانطور که پیش تر اشاره کردیم، مواد اولیه ای که برای تولید شیرآلات به کار می روند، برنج، پلاستیک، فولاد ضد زنگ و زاماک هستند. این مواد بعد از این که توسط دستگاه های مخصوص ذوب شدند، در قالب های آماده ریخته می شوند. ریخته گری در روند تولید مواد در قالب های مخصوص انجام می شود. این قالب ها عبارت هستند از؛ قالب ماسه ای، قالب دایکست و قالب های ویژه. در ایران برای تولید شیرآلات در مرحله ریخته گری، بیشتر از قالب ماسه ای یا همان قالب ماهیچه ای استفاده می شود. در این قالب ها ماسه و رزین با فشار به شکل مسیر لوله ای آب در می آیند. سپس در قالب دیگری قرار می گیرند که همان شکل کلی شیر آب است. بعد از آن هم مواد مذاب را به قالب اضافه می کنند. پس از سرد شدن، ماسه و رزین را به واسطه گرم کردن و ویبره از درون شیر آب ریخته گری شده خارج می کنند.
روش دایکستر بیشتر برای تولید قطعاتی که آلومینیومی و زاماک هستند، به کار می رود. ریخته گری با استفاده از قالب های ویژه به عنوان یکی از بهترین روش های ریخته گری در تولید شیر شناخته می شود. در این روش بهترین و باکیفیت ترین محصولات شیرآلات تولید می شوند. یکی از ویژگی های جالب و بسیار خوب در این روش این است که کنترل گرما صورت می گیرد. این کار باعث می شود دقیق ترین ابعاد شیر آب در این مرحله ساخته شود. پس از قالب گیری هم بدنه شیر سرد شده را بررسی می کنند. اگر اضافاتی در این قسمت قرار داشته باشند، آن ها را حذف می کنند. پولیش کاری و آبکاری هم به مرحله بعدی انتقال داده می شود. در مرحله آخر هم مربوط به مونتاژ قطعات است.
مونتاژ شیرآلات
آخرین مرحله از ساخت شیرآلات مربوط به مونتاژ اجزای شیر است. بعد از این که مشخصات هر یک از قطعات شیر بررسی شد و تمامی اجزا در کنار یکدیگر قرار گرفتند، نوبت به نصب شدن کارتریج و سایر قطعات می رسد. بعد از کامل شدن این قطعات، شیر آب به مرحله تست فشار وارد می شود. این تست ها همگی براساس استانداردهای مختلف انجام می گیرند. در این مرحله سلامت شیر اثبات خواهد شد. در انتها هم شیرآلاتی که تایید شده باشند، خشک می شوند و برای بسته بندی و ارائه روانه بازار و فروشگاه ها می شوند.
تولیدی قطعات شیرآلات و مواد اولیه
در حوزه ساخت شیرآلات بسیاری از افراد هستند که باعث شده اند تا مشاغل مرتبط زیادی ایجاد شود. مشاغلی همچون تامین کننده مواد اولیه لازم برای تولید شیرآلات یا حتی سازندگان برخی از قطعات شیرهای بهداشتی. البته ممکن است برخی از این قطعات در خود شرکت های تولید کننده تهیه نشوند و خارج از مجموعه تولید شوند. معمولا این قطعات در مرحله مونتاژ به محصولات اضافه خواهند شد. یکی از قطعات کارتریج ها هستند که اصولا در کشورهای خارجی تولید می شوند. شرکت ما یکی از تولید کننده های اصلی در تولید قطعات شیرهای ساختمانی بسیار با کیفیت در ایران است. افرادی که قصد خرید شیرالات ساختمانی را دارند، می توانند با مشاوران و کارشناسان فروش ما در سایت ارتباط برقرار کنند. برای اطلاع از قیمت انواع شیرآلات بهداشتی و خرید آن ها می توانید از طریق سایت استعلام قیمت بگیرید و سفارش خود را ثبت نمایید.
فروشگاه اینترنتی آکونیل فیدار | خرید کالای ساختمانی ⋆ شیرآلات فلاش تانک
