نکات مهم آموزش جوشکاری و بررسی کامل شغل جوشکاری

معرفی شغل جوشکاری
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اگر قصد ورود به قلب صنعت را دارید جوشکاری حرفه ای است که میتواند شما را به شریان های اصلی تولید برساند. هر کجا که بحث تولید در میان باشد صنعت جوشکاری به عنوان تکنولوژی مادر کاربرد دارد. جوشکاری به عنوان اصلی ترین عامل سازندگی در بسیاری از صنایع مانند کشتی، خودرو، پالایشگاه، خطوط انتقال گاز، ساختمان، دکوراسیون و… کاربرد داشته و تا زمانی که بشر نیاز به توسعه، پیشرفت و ساخت و ساز دارد این شغل از حرفه های پرمتقاضی محسوب خواهد شد.

جوشکاری چیست

جوشکاری فرایندی است که در آن دو قطعه فلزی و یا دو قطعه غیر فلزی به وسیله گرم کردن و یا ذوب کردن محل اتصال به صورت دائمی به یکدیگر متصل می‌شوند.

معرفی شغل جوشکاری

جوشکار به فردی گفته میشود که با استفاده از روش های مختلف جوشکاری به برش دادن، شکل دادن و در نهایت اتصال قطعات فلزی میپردازد. جوشکار باید درک بالایی از طرح های فنی داشته باشد. در سرتاسر دنیا جوشکاران همچون پزشکان و مهندسان از درآمد بالایی برخوردارند. طی سال های گذشته با ایجاد کمپین های جوشکاری صنعتی در مناطق نفت خیز و پالایشگاه ها شاهد رشد قابل ملاحظه درآمد جوشکاران بوده ایم ک نشان از اهمیت و توجه به این شغل در ایران نیز است. با توجه به کاربرد فراوان جوشکاری در صنایع مختلف و گستردگی روش های جوشکاری امروزه این شغل به شغلی تخصصی تبدیل شده و برای موفقیت در این حرفه به آموزش آکادمیک جوشکاری نیاز است.

معرفی شغل جوشکاری

روش های آموزش جوشکاری

برای یادگیری حرفه جوشکاری چند روش متفاوت وجود دارد که فرد طبق خواسته و نیاز خود میتواند به دلخواه بهترین مسیر اموزشی را برای خود انتخاب کند.

در روش اول که به روش استاد شاگردی معروف است، فرد میتواند از طریق شاگردی کردن نزد یک استادکار ماهر مهارت های لازم این حرفه را فرا بگیرد. گرچه آموزش عملی جوشکاری بسیار مفید است اما معایبی نیز دارد برای مثال ممکن است استادکار به دلیل مشغله زیاد فرصت آموزش تمامی فوت و فن های جوشکاری را نداشته باشد و مهارت اموز نتواند تمامی مهارت ها را فرا بگیرد.

روش بعدی تحصیل در رشته جوشکاری است. اگر فردی بخوهد به صورت آکادمیک وارد این حرفه شود میتواند از طریق هنرستان ها اموزش را اغاز کند و پس از اخذ مدرک دیپلم در رشته کاردانی جوشکاری ادامه تحصیل بدهد هر چند که در این روش تمامی مطالب به مهارت اموز اموزش داده میشود اما مدت زمان فراگیری کمی طولانی است.

روش دیگر شرکت در دوره های آموزش جوشکاری در مراکز معتبر آموزشی است. این آموزشگاه ها با بهره گیری از اساتید خبره دوره آموزش جوشکاری را کاملا به صورت عملی برگزار میکنند تا مهارت اموز بتواند تمامی مطالب اموزشی را فرا بگیرد. برخی از این اموزشگاه ها که زیر نظر سازمان فنی حرفه ای فعالیت میکنند و پس از اتمام دوره به مهارت اموز مدرک معتبر فنی و حرفه ای نیز اعطا میکنند که بسیار ارزشمند است و به راحتی میتوان با ان مدرک در شرکت ها استخدام شد.

آموزش جوشکاری

بازار کار جوشکاری

جوشکار می‌تواند در موسسات تولیدی و صنعتی بزرگ مثل شرکت گاز، پتروشیمی، نفت، ماشین سازی، ایران خودرو، لوازم خانگی، کارگاه های کوچک و بزرگ از قبیل تولیدی در و پنجره، لوله کشی شوفاژ، لوله کشی گاز آهنی، ساخت کابینت، کمد، فایل و … مشغول شود. یک جوشکار می‌تواند در پست های مختلف مثل سرکارگر، مسئول شیفت یا مدیر کارگاه ساخت ارتقا یابد. اگر جوشکار تجربه بیشتری کسب کند می‌تواند به پست های بالاتری در بخش های بازرسی یا کنترل کیفیت استخدام شود. از طرفی با توجه به اهمیت و حساسیت بالای جوشکاری اگر جوشکار مدرک معتبری داشته باشد میتواند به کشور های توسعه یافته مهاجرت کرده و درآمد خود را افزایش بدهد.

بازار کار شغل جوشکاری

درآمد جوشکاری

جوشکاری از جمله مشاغلی است که افراد بدون داشتن مدرک دانشگاهی می‌توانند به درآمد های بالایی در آن دست پیدا کنند. در شغل جوشکاری اولین و مهم ترین فاکتور برای بدست آوردن درآمد های بالا داشتن مهارت و تجربه است. هر چه قدر که جوشکار تجربه و مهارت کافی داشته باشد قادر به انجام روش‌های مختلف جوشکاری خواهد بود و در نتیجه درآمد وی بالاتر می‌رود. درآمد جوشکار به عوامل متعددی بستگی دارد که مهم ترین انها مهارت و تجربه، مدرک بین المللی، تسلط داشتن به روش های مختلف جوشکاری، میزان فعالیت و … است. اما در سال 1402 درآمد جوشکاران بین 20تا 30 میلیون تومان در ماه خواهد بود کمترین درآمد مربوط به جوشکاری سنتی یا همان جوشکاری با الکترود دستی است و بیشترین درآمد مربوط به افراد با تجربه تر است که از فرایند های جوشکاری آرگون و یا جوشکاری co2 استفاده می‌کنند.

مزایای شغل جوشکاری

از آنجایی که هنوز این شغل اشباع نشده و تقاضای بازار کار برای جذب نیروی ماهر جوشکار بالا است و همینطور محدود بودن تعداد جوشکاران ماهر، همواره تقاضا برای جوشکار در تمامی زمینه های مربوط به تولید وجود دارد. بنابراین به طور قاطع می‌توان گفت که یک جوشکار ماهر همواره در حال فعالیت و کسب درآمد می باشد. در ادامه چند مورد از مزایای این شغل را عنوان میکنیم.

  • چشم انداز شغلی یک جوشکار بسیار خوب است مخصوصا اینکه صنعت جوشکاری روز به روز در حال پیشرفت است.
  • با توجه به گسترش شغل جوشکاری و همچنین تقاضای بالا برای نیروی جوشکار در سراسر دنیا بنابراین این شغل آینده درخشانی خواهد داشت.
  • برای استخدام شدن در این حرفه نیازی به تحصیلات عالی ندارید درواقع تنها با شرکت در دوره های آموزشی میتوانید وارد بازار کار جوشکاری شوید.
  • پس از کسب تجربه و مهارت کافی میتوانید به صورت مستقل کار کنید و به کسب درآمد بپردازید!

معایب شغل جوشکاری

میتوان گفت که حتی ایده ال ترین مشاغل نیز معایبی دارند. شغل جوشکاری نیز از این قاعده مستثنی نیست. شغل جوشکاری شغلی است که در معرض انواع نور و اشعه های خطرناک است بنابراین بهتر است برای مراقبت از چشمان خود حتما از عینک استفاده کنید. عوارض پوستی نیز می‌تواند از مضرات این شغل باشد. دود و دمای بالایی که حین جوشکاری ایجاد میشود موجب ایجاد مشکلات پوستی و تنفسی می گردد. برای جلوگیری از بیماری های ناشی از جوشکاری همواره باید نکات ایمنی را رعایت کنید استفاده از دستکش ماسک و کلاه مخصوص جوشکاری باعث میشود تا احتمال خطرات احتمالی به صفر برسد. در صورتی که جوشکار نکات ایمنی را رعایت نکند سلامت خود را به خطر خواهد انداخت.

جمع بندی

همانطور که مطالعه کردید شغل جوشکاری شغلی پردرآمد با بازار کار بسیار عالی چه در ایران و چه در کشور های توسعه یافته است. همواره تقاضا برای شغل جوشکاری بالا بوده و افرادی که علاقه مند به این حرفه هستند میتوانند با شرکت در کلاس های آموزشی، جوشکاری را فرا گرفته و وارد بازار کار پررونق این حرفه شوند.

 

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025