دربهای اتوماتیک یک نمونه از تجهیزات پیشرفتهٔ ساختمانی هستند که استفاده از آنها بسیار پرکاربرد شدهاست. با وجود این دربها، دیگر نیازی به باز و بسته کردن در بهصورت دستی نیست و بهعلاوه ظاهری شیک را برای فضا ایجاد میکند. نمونههای مختلفی از انواع درب شیشه ای اتوماتیک طراحی و تولید شدهاست که با توجه به شکل و کارایی آنها، میتوانید یکی از آنها را خریداری کنید. با ما همراه باشید تا دربارهٔ انواع آنها از نظر کاربرد بیشتر بدانید:
درب اتوماتیک شیشه ای
دربهای شیشهای به علت ظاهر ساده و شیکی که دارند، یکی از پرطرفدارترین انواع درب اتوماتیک محسوب شدهاست که برای فضاهای مختلفی بهکار گرفته میشوند. این نمونه از دربها عمدتاً نفررو بوده و عملكرد اتوماتیک آنها سبب احساس رضایت افراد میشود. در طراحی این دربها از شیشه و فریمهای آلومینیومی استفاده شدهاست که ظاهر زیبایی دارند. همین ظاهر ساده و شیک، آنها را مناسب استفاده برای انواع فضاها همچون ساختمانهای مسکونی و اداری، فروشگاهها، هتلها، بیمارستانها و سایر مراکز میکند.
از دیگر مزایای درب اتوماتیک شیشه ای ، میتوان به کاهش 70% انرژی سرمایشی و گرمایشی از طریق ورودیها اشاره کرد، چراکه درزگیرهای مویی یا پلاستیکی بین فریمها، هرگونه عبور و مرور هوا را غیرممکن میکنند. علاوهبر این، این درزگیرها مانع نفوذ گردوخاک، حشرات و صدا به داخل اماكن میگردند. از آنجایی که در طراحی دربهای شیشهای اتوماتیک از دستگیره استفاده نمیشود، بنابراین امکان انتقال بیماریها و آلودگیها از این طریق وجود ندارد. از دیگر مزایای استفاده از دربهای شیشهای اتوماتیک، میتوان به سازگاری آنها با هر نوع فضا با حداقل ایجاد صدا، کنترل تردد و عبور و مرور افراد و کاهش مصرف انرژی و اصطکاک اشاره کرد.
درب اتوماتیک کرکره ای
درب کرکرهای از محبوبترین و پرمصرفترین انواع دربهای اتوماتیک است، چراکه این دربها بهعنوان نوعی محافظ در برابر سرقت و خرابکاری شناخته میشوند. کرکرهٔ این دربها در دو نوع دستی و اتوماتیک وجود دارد. کرکره دستی همانطور که از اسم آن مشخص است، به نیروی دست برای بالا و پایین شدن احتیاج دارد. در نقطهٔ مقابل، دربهای اتوماتیک وجود دارند که کرکرهٔ آنها بهصورت کاملاً خودکار و باقدرت موتور جمع و باز میشود. این مدل از دربها، با ریموت کنترلی بهراحتی باز و بسته میشوند. ازآنجاییکه در ساخت این دربها از فلزات مستحکمی استفاده میشود، بنابراین نقش مهمی در حفاظت از ساختمان دارند. به دلیل این ویژگی مهم است که استفاده از درب اتوماتیک کرکره ای در مراکز مهمی همچون مراکز تجاری، ورودی پارکینگها، مراکز صنعتی، کارخانهها و … کاربرد دارد.
از دیگر ویژگیهای این دربها میتوان به زیبایی و سادگی ظاهر آنها اشاره کرد. این موضوع زمانی نمایان میشود که آنها را با دربهای کرکرهای قدیمی مقایسه کنیم. علاوهبر این، استفاده از این دربها ساده است، بهنحویکه تنها با فشردن چند دکمه کنترل میشوند. ازلحاظ شستوشو نیز این دربها بهراحتی شسته میشوند و احتیاجی به روغنکاری ندارند. همچنین استفاده از دربهای کرکرهای خودکار، کمهزینه است و احتیاجی به سرویسهای ماهیانه و یا دورهای ندارند.
نکتهای که شاید برخی از افراد را نگران کند، این است که این دربها در زمان قطعی برق چگونه عمل میکنند؟ در پاسخ باید بگوییم که در زمان قطعی برق نیز میتوان از این نوع دربها بهصورت دستی استفاده کرد و هیچگونه مشکلی از این بابت وجود ندارد. شایان ذکر است که انواع مختلفی از دربهای کرکرهای طراحی و تولید شدهاست که با توجه به نمونههای مختلف آنها، میتوانید بهترین گزینه را برای خریدی امن و راحت انتخاب کنید.
دربهای اتوماتیک تلسکوپی
دربهای تلسکوپی نوعی دیگر از دربهای اتوماتیک هستند که بیشتر در ورودیهایی كه نیاز به بازشوی بیشتری دارند، مورد استفاده قرار میگیرند. به همین دلیل است که استفاده از این نوع دربها در مراكز تجاری و بعضی از اماكن عمومی كه در آن تعداد واحد نفرات زیادی عبور و مرور میکنند، کاربردیتر است. مكانیزم این دربها مانند دربهای شیشهای بهصورت خطی است، تنها با این تفاوت که در این دربها، چهار لنگهٔ متحرک بهصورت تلسكوپی عمل باز و بسته شدن را انجام میدهند.
ویژگی مهمی که استفاده از درب اتوماتیک تلسکوپی را پرکاربردتر میکند، این است که این دربها قابلتنظیم در وضعیتهای مختلف دائم باز، دائم بسته، نیمهباز، ورود ممنوع یا خروج ممنوع هستند. همچنین امکان کنترل دربها توسط اپراتور نیز وجود دارد. به این صورت که اپراتور زمان باز یا بسته شدن درب را مشخص میکند. از دیگر قابلیتهای مهم این نوع از دربها، میتوان به استفاده از آنها در ورودیهای بزرگ تا عرض 3.5 متر و طول 2.5 متر اشاره کرد. همچنین وجود سیستم حسگرهای ایمنی خطی بین دربها و کنترلگرهای هوشمند با قابلیت ضدبرخورد، امنیت عابران را در برابر برخورد احتمالی با دربها تأمین میکند.
درب اتوماتیک زاویهدار
دربهای زاویهدار نوعی دیگر از دربهای اتوماتیک هستند که برای مراکزی که درب بازشوی آنها در یکی از اضلاع ساختمان تعبیه شدهاست، بهکار میروند. نحوهٔ حركت این دربها همانند نمونههای ذکرشده، بهصورت خطی است، ولی با این تفاوت كه لنگه دربها باهم یك زاویهٔ 90 تا 170 درجه را تشکیل میدهند. ازلحاظ ظاهری نیز این دربها در وضعیت مناسبی قرار داشته و بهسادگی با انواع تمها قابلیت هماهنگی دارند.
ازآنجاییکه در دربهای زاویهدار امکان نصب حسگرهای ایمنی خطی به دلیل وجود زاویه وجود ندارد، بنابراین از حسگرهای ماکرویو خاص در طراحی آنها استفاده شدهاست. به این ترتیب امکان تشخیص حرکت افراد توسط حسگرها وجود خواهد داشت و هیچ نوع برخوردی بین افراد و دربها صورت نمیگیرد. نحوهٔ کنترل دربهای زاویهدار نیز همانند سایر نمونهها بهصورت کنترلی است و اپراتور میتواند نحوهٔ تنظیم آنها را در دست بگیرد.
سخن پایانی
نمونههای مختلفی از دربهای اتوماتیک وجود دارد که آنها را مناسب استفاده برای انواع مراکز میکند. دربهای اتوماتیک شیشهای، کرکرهای، تلسکوپی، زاویه دار و منحنی و خروجی اضطراری از پرکاربردترین نمونههای درب اتوماتیک هستند که با توجه به کارایی آنها، میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید و امنیت را به ساختمان خود هدیه کنید. ازلحاظ زیبایی نیز این دربها ظاهر ساده و شیکی دارند که بهراحتی میتوانند با فضا هماهنگی پیدا کنند. به نظر شما مهمترین مزیت استفاده از دربهای اتوماتیک چیست؟ شما از کدام نوع استفاده میکنید؟
