انواع الکتروموتور به همراه کاربردها

انواع الکتروموتور به همراه کاربردها
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

انواع الکتروموتور به همراه کاربردها : الکتروموتورها کاربردهای وسیعی دارند. این محصول در انواع مختلف موجود می باشند. آگاهی ازانواع الکتروموتور و کاربرد هر کدام به شما کمک می کند تا بسته به نیاز خود بهترین انتخاب را داشته باشید.

الکترومتحد یکی از بهترین عرضه کننده های آنلاین انواع برندهای داخلی و خارجی برای خرید الکتروموتور با قیمت مناسب است.

انواع و کاربرد الکتروموتور

به طور کلی، موتورهای الکتریکی در سه نوع موتورهای AC،  DC و موتورهای الکتریکی خاص دسته بندی می شوند.

الکتروموتور AC

الکتروموتور AC معمولی ترین نوع موتورهای الکتریکی است که توسط جریان متناوب هدایت می شود. موتور AC مانند اکثر الکتروموتورها دارای قسمت ثابت بیرونی (استاتور) و روتور می باشد. روتور در این نوع موتور الکتریکی داخل یک میدان مغناطیسی دوار که به صورت طبیعی توسط استاتور ایجاد می شود، قرار می گیرد و باعث چرخش موتور AC می شود.

انواع و کاربرد الکتروموتور

موتورهای AC اغلب در دینام های موجود در لوازم خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از مزایای این نوع الکتروموتور شامل طراحی ساده، قیمت مناسب، کاهش هزینه نگهداری، اتصال کامل به منبع تغذیه، نصب و راه اندازی آسان، کنترل سرعت، قابلیت تنظیم سرعت عملکرد و محدودیت گشتاور قابل تنظیم است.

انواع الکتروموتور AC

موتورهای جریان متناوب AC به دو دسته اصلی موتور القایی سه فاز و موتور القایی تک فاز تقسیم می شوند. که شرکت الکترومتحد هر دو محصول را برای مشتریان خود ارائه میدهد و میتوانید برای خرید الکتروموتور سه فاز از این شرکت اقدام کنید.

●موتور القایی سه فاز

موتورهای القایی سه فاز از سه قسمت اصلی روتور، استاتور و محفظه تشکیل شده اند. استاتور و روتور نقش اصلی را در تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی دارند. روتور موتورهای القایی در دو نوع رتور قفسی و رتور سیم پیچی شده طراحی و تولید می شوند.  محفظه پوشش نهایی ماشین القایی است که هسته و سیم پیچ ها را در خود جای می دهد.

موتورهای القایی سه فاز خود به دو دسته تقسیم بندی می شوند:

موتور القایی سه فاز سنکرون: رتور در موتورهای القایی سنکرون با سرعت ثابت می چرخد. . از موتورهای سنکرون در مواردی که نیاز به دقت بسیار بالایی باشد مانند ساعت های الکتریکی و سایر دستگاه های زمانبندی استفاده می شود.

موتور القایی سه فازآ سنکرون: سرعت رتور در موتور آ سنکرون با سرعت میدان استاتور تغییر می کند. از موتور جریان ثابت آ سنکرون بیشتر در کارخانه ها و لوازم خانگی استفاده می شود.

●موتور القایی تک فاز

این نوع موتور الکتریکی تنها از یک کلاف اصلی که با یک منبع تغذیه متناوب تک فازکار می کند، تشکیل شده است. رتور در موتورهای القایی تک فاز از نوع قفس سنجابی است. موتور القایی تک فاز به دلیل قیمت مناسب و پایین بودن هزینه تعمیر و نگهداری کاربرد زیادی دارد. انواع مختلف موتور القایی تک فاز عبارت است از:

موتور تک فاز شکسته

موتور تک فاز اونیورسال

موتور تک فاز تبدیل شده

موتور تک فاز با خازن راه انداز

موتور تک فاز با خازن دائمی

موتور تک فاز دو خازنی

الکتروموتور DC

موتورهای الکتریکی DC با استفاده از جریان مستقیم و در حقیقت، از طریق اثر متقابل میدان مغناطیسی و رساناها، انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. نیروی گشتاور در این نوع موتورها قابل تغییر است و سرعت آنها با تغییر ولتاژ تغذیه یا تغییر جریان سیم پیچ ها قابل تنظیم است. بیشترین کاربرد موتورهای DC در صنعت کشاورزی، ساختمان، صنعت نساجی و رباتیک می باشد.

الکتروموتور DC

انواع الکتروموتور DC

انواع موتورهای DC یا موتورهای میدان سیم پیچی شده عبارتند از:

موتور آهنربای دائمی: این نوع موتور DC جریان مستقیم از یک آهنربا برای تامین شار میدان استفاده می کند. ظرفیت گشتاور شروع فوق العاده با تنظیم سرعت خوب از مزایای موتور DC آهنربای دائمی می باشد.

موتورهای سری: میدان در این نوع موتورها به صورت سری به آرمیچر متصل می شود. این نوع موتور گشتاور بسیار زیادی دارد اما بخش عمده ای از این سرعت دائما بین حالت بار و بدون بار در حال تغییر است. از این رو، موتورهای DC سری برای مصارفی که نیاز به سرعت ثابت تحت بارهای مختلف است، مناسب نمی باشند.

موتور شنت

در این نوع الکتروموتور، میدان مغناطیسی به صورت موازی به سیم پیچ آرمیچر متصل می شود. سیم پیچ میدان را می توان مستقیما به منبع متصل کرد یا به صورت مستقل تحریک نمود که در اینصورت درایو سرعت متغیر می تواند به صورت مستقل آرمیچر و میدان را کنترل کند.

موتور کمپوند

موتور کمپوند یا ترکیبی از یک میدان اتصال سری با آرمیچر و یک میدان تحریک شنت جداگانه تشکیل شده است. این ویژگی باعث شده است تا گشتاور راه اندازی در الکتروموتور کمپوند بهتر و تنظیم سرعت راحت تر انجام شود.

الکتروموتورهای خاص

موتورهای الکتریکی خاص برخلاف موتورهای AC و DC انرژی دائمی تولید نمی کنند و موارد استفاده خاصی دارند.

انواع الکتروموتور خاص

الکتروموتورهای خاص بر اساس کارکرد و طراحی در مدل های مختلفی عرضه می شوند. متداول ترین نوع موتورهای الکتریکی خاص عبارتند از:

موتور الکتریکی هیسترزیس (Hysteresis): این نوع موتور دارای یک روتور استوانه ای صاف و بدون هیچ سیم پیچ است. استاتور در موتور الکتریکی هیسترزیس به همراه یک خازن دائمی به کار می رود تا مانع از آسیب دیدگی موتور شود.

موتور الکتریکی سروو (Servo): موتور سروو از یک سنسور برای فیدبک دادن و یک قطعه الکتریکی جدا با سرعت و دقت فوق العاده بالا تشکیل شده است. از این نوع الکتروموتور برای کنترل سرعت و گشتاور استفاده می شود.

موتور الکتریکی پله ای (Stepper): الکتروموتور پله ای دارای یک رتور با دندانه های چرخ دنده ای است و به صورت پله ای حرکت می کند. از این نوع موتور اغلب در صنعت رباتیک استفاده می شود.

برای تهیه انواع الکتروموتور ها در برند های مختلف و قیمت های مناسب میتوانید به شرکت الکترومتحد که یکی از بهترین شرکت ها در زمینه الکتروموتورهای مختلف مانند: تک فاز ، سه فاز ، الکتروموتور ضد انفجار و … هست مراجعه کنید

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025