معرفی فیلم هر چی تو بگی؛ بررسی داستان و بازیگران
فیلم هر چی تو بگی اثری کمدی، اجتماعی و خانوادگی برا کودکان و نوجوان است. این فیلم، که در اردیبهشت 1404 اکران شد، از حضور بازیگرانی نظیر رضا بابک و نعیمه نظامدوست بهره برده است.
مصطفی آتش زمزم، کارگردان و تهیهکننده ایرانی است که فیلمسازی را از سال 1380 آغاز نمود. نام وی اخیرا به عنوان نویسنده و کارگردان فیلم هر چی تو بگی بر سر زبانها افتاده است. ژانر فیلم هر چی تو بگی کمدی، موزیکال، خانوادگی، اجتماعی و کودکمحور است و داستان خود را در فضایی شاد، با تمرکز بر بحرانهای جدی شهر اصفهان روایت میکند. در این فیلم سینمایی جدید شاهد هنرنمایی بازیگرانی نظیر رضا بابک، نعیمه نظامدوست و جمشید صدری هستیم. ساخت این اثر از سال 1403 آغاز شد و درنهایت تاریخ اکران فیلم سینمایی هر چی تو بگی 17 اردیبهشت 1404 اعلام گشت. دو روز پیش از اکران نیز، تیزر و پوستر رسمی فیلم منتشر شد. این فیلم کمدی-کودکانه با استقبال نسبتا خوبی از سوی مخاطبین روبرو شده است.
در این مقاله از پلازا قصد داریم با معرفی فیلم سینمایی هر چی تو بگی کنار شما باشیم. با هم داستان فیلم را بخوانیم، با بازیگران آن آشنا شویم و نگاهی به نقدها و نمرات فیلم هر چی تو بگی داشته باشیم. اگر به دنبال فیلمهای جدید ایرانی هستید، پیشنهاد میکنیم مقاله فیلمهای ایرانی سال 1404 را از دست ندهید.
خلاصه فیلم سینمایی هر چی تو بگی
در این بخش میخواهیم مروری بر داستان فیلم هر چی تو بگی داشته باشیم. قصه ما در فضایی شاد و طنز در شهر زیبای اصفهان روایت میشود. سالارخان، بزرگ خانواده و فردی ثروتمند است و اطرافیان وی به امید تصاحب این ثروت نقشههایی برای وی دارند. بچهها، عروسها و دامادهای پولپرست سالارخان قصد دارند او را به خانه سالمندان ببرند و اموالش را تصاحب کنند. نوههای زرنگ دست والدین را میخوانند و برای نجت پدربزرگ نقشههای عجیب و غریبی میکشند.
درحالی که بچهها سعی دارند اوضاع آشفته بین والدین و پدربزرگ را آرام کنند، سالارخان عاشق دخترجوانی میشود و قصد ازدواج با او را دارد.
فیلم هر چی تو بگی داستان خود را در فضایی شاد و مفرح روایت میکند و به بحرانهای جدی شهر اصفهان نظیر فرونشست زمین و خشکی زایندهرود میپردازد. این فیلم خطرات جدی این بحرانها را برای ساکنین شهر و همچنین میراث فرهنگی ملی و جهانی آن به مخاطبین گوشزد میکند.
بازیگران فیلم هر چی تو بگی
در فیلم هر چی تو بگی پس از سالها شاهد هنرنمایی رضا بابک در یک فیلم کودکانه هستیم. در این بخش با بازیگران این فیلم آشنا میشویم.
رضا بابک در نقش سالارخان
رضا فشنگچی، با نام هنری رضا بابک، بازیگر، کارگردان و نمایشنامهنویس ایرانی است. وی در تاریخ 20 اسفند 1323 در شهر تهران چشم به جهان گشود و سالها بعد در رشته بازیگری و کارگردانی فارغالتحصیل شد. فعالیت هنری وی از تئاترهای جنوب کشور، در شهرهای مسجدسلیمان و آبادان، در دهه 1350 آغاز شد و با تاسیس اولین گروه هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شاهد اجراهای وی بودیم. آقای بابک در سال 1356 با فیلم چریکه تارا قدم به سینما گذاشت، در حالی که دو سال پیش برای سریال سلطان صاحبقران به کارگردانی علی حاتمی جلوی دوربین رفته بود. وی با سریال آرایشگاه زیبا (1369) به شهرت رسید و چندی بعد او را در سریال دوستداشتنی قصههای تا به تا (1373) نیز دیدیم. این ستاره تلویزیون و سینما که اخیرا کمکار شده است را در آثاری نظیر سریال ستارههای حیران (1397)، سریال مهمانان ویژه (1390) و فیلم مفتبر (1402) دیدهایم.
نعیمه نظامدوست
خانم نعیمه نظامدوست هنرمند ایرانی است که در تاریخ 23 آبان 1353 در شهر تهران چشم به جهان گشود. او فوقدیپلم تصویربرداری دارد و فعالیت حرفهای خود را از سال 1370 آغاز نمود. وی در این سالها به عنوان بازیگر، منشی صحنه، دستیار کارگردان و کمدین فعالیت داشته است. او در سال 1371 با برنامه نورورز 71 قدم به تلویزیون گذاشت و حضور در سینما به عنوان بازیگر را نیز از سال 1383 با فیلم شوریده آغاز کرد. خانم نظامدوست برای بازی در فیلم "آذر، شهدخت، پرویز و دیگران" (1392) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن در جشنواره فیلم فجر شد. در میان دیگر کارهای وی نیز میتوانیم فیلم تگزاس 3 (1403)، فیلم نیم دانگ (1404)، برنامه جوکر 2 (1403) و سریال آنتن (1403) اشاره کنیم.
بهراد خرازی
بهراد خرازی، بازیگر تلویزیون، سینما و تئاتر متولد 6 اسفند 1352 در شهر بروجرد است. وی فارغالتحصیل رشته سینما از کشور روسیه است و بازیگری را از سال 1372 با مجموعه سیمای اقتصاد در تلویزیون آغاز نمود. با حضور در برنامه سیب خنده (1376) در کنار بازیگرانی نظیر یوسف تیموری و رضا عطاران نامش بر سر زبانها افتاد و سال بعد با بازی در مجموعه مجید دلبندم به شهرت رسید. این بازیگر پس از بازی در سریال قشقرق (1384) برای مدتی از تلویزیون دوری گزید و حدود یک دهه بعد با مجموعه دست نزن جیزه (1393) به تلویزیون بازگشت، درحالی که همان سال با فیلم زیر نیم کاسه حضور در سینما را نیز تجربه کرد. در میان جدیدترین آثار وی میتوانیم فیلم صد دام (1403)، فیلم تمساح خونی (1401)، سریال مهیار عیار (1403) و سریال قول مردونه (1404) را نام ببریم.
مهدی باقربیگی
مهدی باقربیگی، بازیگر ایرانی سینما و تلویزیون، در تاریخ 21 دی 1356 در شهر اصفهان چشم به جهان گشود. او بازیگری را از 13 سالگی با نقش مجید در سریال قصههای مجید (1369) آغاز نمود، نقشی که وی را به شهرت رساند و به عنوان یکی از فراموشنشدنیترین نقشهای تاریخ سینما و تلویزیون ایران نیز انتخاب شد. وی در سالهای بعد در چند فیلم که براساس سریال قصههای مجید ساخته شد، نظیر فیلم نان و شعر (1372) نیز حضور یافت و سپس از بازیگری کناره گرفت. از سال 1386 دوباره جلوی دوربین آمد و در آثاری نظیر سریال در چشم باد (1388)، سریال در مسیر زاینده رود (1389) و سریال خاتون (1392) حضور یافت. این بازیگر ر در سینما در آثاری نظیر فیلم مرگ سپید (1389) و فیلم پاستاریونی (1397) دیدهایم.
در فهرست زیر نام و نقش چند تن دیگر از هنرپیشه های فیلم هر چی تو بگی را با هم میخوانیم.
· سیاوش چراغیپور
· سپیده مظاهری
· شیما جوهریفرد
· جمشید صدری
· محمدسام سنایی
· مانلی پورکبیریان
· ادن شمیا
· رادمهر دنایی
· پندار آتش زمزم
نقد فیلم هر چی تو بگی
آقای مرتضی آتش زمزم در سیوپنجمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان با فیلم قهرمان من حضور یافت و دو پروانه بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه را در کنار چهار نامزدی از آن خود نمود. این اتفاق سبب شد بنیاد سینمایی فارابی از او برای ساخت فیلم هر چی تو بگی دعوت به عمل آورد. فیلمبرداری فیلم از تابستان 1403 در شهر اصفهان و در لوکیشنهایی نظیر خانه تاریخی سرتیپ سدهی و دیگر نقاط دیدنی این شهر آغاز شد.
این فیلم اولین بار در سیوششمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان، که از 14 تا 19 مهر 1403 در اصفهان برگزار شد، به روی پرده رفت. در چهارمین روز جشنواره نیز جلسه پرسشوپاسخی با حضور کارگردان و دیگر عوامل فیلم برگزار شد. مراسم اکران مردمی فیلم هر چی تو بگی نیز در روز جمعه، 19 اردیبهشت 1404، با حضور پیشکسوتان سینما در سینما فرهنگ برگزار گشت.
سخنان کارگردان درباره فیلم هر چی تو بگی
مرتضی آتش زمزم، نویسنده و کارگردان، در نشست رسانهای فیلم هر چی تو بگی به دغدغه خود درباره ظرفیت اصفهان و تکریم بزرگان، و همچنین بحرانهای محیط زیستی اشاره داشت. وی همچنین در سخنان خود از رضا بابک و همه دستاندرکاران که تلاش کردند و فیلم را در دقایق پایانی به جشنواره رساندند، تشکر کرد.
اقای آتش زمزم اظهار داشت فیلم هر چی تو بگی اثری برای نسل آینده است؛ افرادی که از ما سوال خواهند کرد چرا از ارزشهای خود درست نگهداری نکردید. وی با اشاره به احساس نامطلوبی که همیشه پس از دیدن زایندهرود خشک به او دست میدهد، بیان داشت که همیشه درباره این مساله احساس مسئولیت میکرده و درنهایت با ساخت این فیلم وظیفه خود را انجام داده است. ایشان با اشاره به اینکه اخیرا از 12 ماه سال، 11 ماه زایندهرود خشک است گفت: "ما باید مطالبهگر باشیم و همزادپنداری ایجاد کنیم." او هدف از ساخت این فیلم را تربیت نسلی آگاهانه و مطالبهگر دانست که میتوانند مشکلات را حل کنند.
سخن پایانیدر این مقاله از پلازا با بررسی فیلم هر چی تو بگی کنار شما بودیم. تاریخ اکران فیلم را دانستیم، مروری بر داستان فیلم داشتیم و با بازیگران آن نیز آشنا شدیم. اکنون نوبت به شما مخاطب عزیز میرسد. آیا این فیلم را تماشا کردهاید؟ به نظر شما نقاط قوت و نقاط ضعف فیلم در چیست؟ ما مشتاق خواندن نظرات شما در بخش "دیدگاه شما" در پایین همین صفحه هستیم.