معرفی سریال یزدان؛ زمان پخش، داستان و بازیگران
سریال یزدان یک مجموعه تلویزیونی جدید در ژانر اجتماعی است. پخش این سریال، که هنرمندانی نظیر پژمان بازغی در آن بازی میکنند، از اردیبهشت 1404 آغاز شده است.
منوچهر هادی یکی از کارگردانان موفق و پولساز سینمای ایران است که اخیرا با سریال یزدان بار دیگر به تلویزیون آمده است. سریال یزدان ، که در ابتدا نام آن "یک، سه، هفت" بود، اثری به کارگردانی منوچهر هادی و براساس فیلمنامهای از امیرمحمد عبدی است. این عنوان محصولی از صدا و سیما است و تهیهکنندگی آن را سلیم ثنائی برعهده داشته است. ژانر سریال یزدان اجتماعی و درام است و پوستر آن با عبارت "تو این شهر قصههای زیادی گم شده ..." منتشر شده است. در این مجموعه تلویزیونی پژمان بازغی نقش اصلی را دراد و در کنار هنرمندانی نظیر دارا حیایی و لعیا زنگنه به نقشآفرینی مشغول شده است. پخش این سیرال از نیمه اردیبهشت 1404 در شبکه سه سیما آغاز شده است.
این مقاله از پلازا به بررسی سریال یزدان اختصاص داده شده است. با هم درباره زمان پخش سریال میخوانیم، با داستان و بازیگران آن آشنا میشویم و مروری بر نقدهای سریال داریم. به شما مخاطب محترم نیز پیشنهاد میکنیم پس از مطالعه این مطلب، از مقاله (بهترین سریالهای ایرانی 1404) غافل نشوید.
تعداد قسمتها و زمان پخش سریال یزدان
پخش سریال یزدان از 15 اردیبهشت 1404 در شبکه سه سیما آغاز شده است. این مجموعه تلویزیونی هرشب ساعت 20:30 به روی آنتن میرود و بازپخش آن نیز در ساعات 01:15 نیمه شب، 09:30 صبح، و 14:20 ظهر تقدیم بینندگان میشود. تعداد قسمت های سریال یزدان 30 قسمت اعلام شده و مدت زمان هر قسمت حدود 45 دقیقه است.
خلاصه سریال یزدان
داستان سریال یزدان پیرامون یک مامور شهرداری به نام عماد عرفانی روایت میشود. او فردی دلسوز و مهربان است که در هنگام انجام فعالیتهای روزمره خود با طیف وسیعی از چالشهای شهری و انسانی مواجه میشود. عماد به دنبال داستانهایی در گوشه و کنار شهر است که گم شدهاند و دیگر کسی پیگیر آنها نیست.
سریال به صورت اپیزودیک ساخته شده و در هر قسمت داستانی مجزا را شاهد هستیم. این سریال خیلی واقعگرایانه به مسائل شهری پرداخته و تلاش دارد نقش تعاملات انسانی، مسئولیتپذیری اجتماعی نهادهای خدماتی شهری و آسیبشناسی شهروندی را در قالب داستانهایی دراماتیک روایت کند.
بازیگران سریال یزدان
مجموعه تلویزیونی یزدان یک سریال پرستاره است که از حضور بازیگران بزرگ بسیاری بهره برده است. در این بخش با چند تن از آنان آشنا میشویم.
پژمان بازغی در نقش عماد عرفانی
پژمان بازغی بازیگر و مجری ایرانی، متولد 19 مرداد 1353 در شهر تهران است. او دانشآموخته رشته مهندسی معدن در دانشگاه آزاد لاهیجان است و از همانجا با سینما آشنا شد. در سال 1375 بازیگری را با فیلم اعتراف آغاز کرد و سه سال بعد با نقش جواد در سریال آژانس دوستی قدم به تلویزیون گذاشت. این نقش سبب شناخته شدن وی گشت و با سریال گمگشته (1380) به شهرت رسید. آقای بازغی را اخیرا در فیلم نیم دانگ (1404)، سریال غریبه (1403) و سریال گردنزنی (1403) دیدهایم. همچنین وی به عنوان مجری در برنامه کودک شو نیز اجرا داشته است. آقای بازغی و خانم مستانه مهاجر در سال 1384 ازدواج کردند. حاصل این ازدواج، که در سال 1401 به طلاق انجامید، دختری به نام نفس است.
علیرضا خمسه در نقش دکتر
علیرضا خمسه بازیگر، مجری، کارگردان و فیلمنامهنویس ایرانی است. وی در تاریخ 9 بهمن 1331 در تهران چشم به جهان گشود. پس از فارغالتحصیلی در رشته روانشناسی از دانشگاه شهید بهشتی، برای تحصیل در دورههای پانتومیم و بازیگری به پاریس رفت و دو سال بعد به ایران بازگشت. آقای خمسه بازیگری را از سال 1360 با فیلم مرگ یزدگرد آغاز کرد و حدود سه دهه بعد، در سال 1387 برای بازی در فیلم بیست موفق شد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را کسب کند. در میان جدیدترین آثار وی میتوانیم فیلم شهر گربهها 2 (1402) و سریال فریبا (1403) را نام ببریم. همچنین وی در 5 فصل از سریال محبوب پایتخت نقش باباپنجعلی را داشت.
فاطیما بهارمست
فاطیما بهارمست یک بازیگر ایرانی است که در تاریخ 10 تیر 1375 در تهران متولد شد. استعداد او در اجرا خیلی اتفاقی در سال 1382، هنگامی که فاطیما 6 سال داشت، کشف شد و به عنوان مجری برنامههای کودک کار خود را آغاز کرد. وی دانشآموخته رشته بازیگری تئاتر در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. خانم بهارمست را با نقش نغمه در سه فصل از سریال "از سرنوشت" (1398-1401) میشناسیم. وی در کارنامه خود سابقه بازی در 14 نمایش تئاتر، 1 فیلم کوتاه، 3 برنامه نمایش خانگی، 3 فیلم سینمایی و 11 مجموعه تلویزیونی را دارد.
لعیا زنگنه
لعیا زنگنه بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر متولد 1 مهر 1344 از تهران است. وی فارغالتحصیل رشته تئاتر از دانشگاه هنر تهران است و بازیگری را از سال 1371 با تئاتر آغاز نمود. خانم زنگنه چهار سال بعد با فیلم راز مینا وارد سینما شد و آخرین کار وی در این عرصه فیلم خورشید همچنان میدرخشد (1398) است. لعیا زنگنه با حضور در تلویزیون و بازی در آثاری نظیر سریال در پناه تو (1374) و سریال تولدی دیگر (1377) به شهرت رسید. این بازیگر دوستداشتنی را اخیرا در سریال آقازاده (1399) و سریال عشق کوفی (1402) دیدهایم.
در ادامه فهرستی را برای شما آماده کردهایم که شامل نام و نقش چند تن دیگر از هنرپیشه های سریال یزدان است.
· دارا حیایی در نقش امیرعلی
· کورش ثنائی در نقش یزدان
· رزیتا غفاری
· فقیهه سلطانی
· محمود عزیزی
· شهین تسلیمی
· کاظم نوربخش
· فریده سپاه منصور
· علی اوسیوند
نقد سریال یزدان
مجموعه تلویزیونی یزدان اثری به کارگردانی منوچهر هادی است که پخش آن اخیرا از شبکه سه سیما آغاز شده است. این سریال با حضور جمع کثیری از بازیگران مشهور و موفق ایرانی، داستان خود را به صورت اپیزودیک و با محوریت یک مامور شهرداری به نام عماد روایت میکند. پیش از انتشار سریال شاهد حجم بالایی از تبلیغات بودیم. اکران مردمی اولین قسمت سریال در برج میلاد و با حضور چندین هزار نفر از مخاطبین در کنار بازیگران و عوامل سریال برگزار شد. همه این عوامل در کنار هم سبب شد که انتظارات از سریال یزدان بالا برود. ولی آیا این عنوان توانست مخاطب را راضی کند؟
داستان سریال:
داستان سریال درباره یک مامور شهرداری به نام عماد است که هر روز با چالشها و مسائل اجتماعی مختلف روبرو میشود. در نگاه اول داستان بسیار جذاب است، به خصوص که سریال با ساختار اپیزودیک خود در هر قسمت به وضوع جدیدی میپردازد، ولی در عمل خبری از موفقیت نیست. متاسفانه داستان سریال از فقدان انسجام رنج میبرد و به خاطر نبود پیوند مناسب بین قسمتها، بیننده شاهد یک پراکندگی و سردرگمی در سریال است. در حالی که کارگردان میتوانست در هر قسمت یکی از معضلات و مشکلات واقعی جامعه را به تصویر بکشد، ولی متاسفانه داستانها اغلب سطحی و کلیشهای هستند و عمق لازم برای برقراری ارتباط با مخاطب را ندارند.
بازیگران:
در نگاه اول، با حضور جمع بزرگی از بازیگران بنام و محبوب ایرانی، انتظار میرود سریال یزدان یکی از بهترین مجموعههای تلویزیونی سالهای اخیر باشد. ولی متاسفانه اینگونه نیست و این پتانسیل به هدر رفته است. اینطور به نظر میرسد که بازیگران صرفا به خاطر شهرت انتخاب شدهاند و تناسب کافی با نقشهایشان را ندارند. این انتخاب نامناسب در کنار اجرای ضعیف بازیگران تبدیل به عاملی برای فراری دادن مخاطب شده است. متاسفانه بازیگران با نقشهای خویش ارتباط برقرار نکردهاند و نقشها عمق و باورپذیری لازم را ندارند.
سفارشی بودن سریال:
همانطور که اشاره شد داستان سریال یزدان پیراون یک مامور شهرداری روایت میشود. شغل شخصیت اصلی سریال در کنار تصویر سطحی و غیرواقعی که سریال از دغدغههای مردم ارائه داده، این ظن را در مخاطب تقویت میکند که سریال صرفا به سفارش شهرداری تهران و برای تبلیغ این سازمان ساخته شده است. اینکه این ادعا تا چه اندازه صحیح است، معلوم نیست ولی بیشک سریال یزدان که میتوانست یک اثر هنری مستقل و فرصتی برای نقد سازنده باشد، الان بیشتر به یک ابزار تبلیغاتی شبیه شده است.
کارگردانی:
منوچهر هادی یکی از کارگردانان موفق ایرانی است که چند اثر ماندگار، مانند سریال دلدادگان را در کارنامه خود دارد. دیدن نام این هنرمند در مقام کارگردان سریال، انتظارات مخاطب را بالا میبرد. ولی متاسفانه آقای هادی در سالهای اخیر دچار ضعف شده و این ضعف را در کارگردانی مجموعه یزدان نیز نشان داده است. اشتباهات در میزانسن، طراحی صحنه، ضعف در کارگردانی و ... از جمله مواردی است که سبب افت کیفیت سریال یزدان شده است.
سخن پایانیدر این مقاله با معرفی سریال یزدان کنار شما بودیم. با هم زمان پخش و تعداد قسمتهای سریال را دانستیم، مروری بر داستان و بازیگران آن داشتیم و در نهایت نیز نقد کوتاهی بر سریال را خواندیم. نظر شما درباره این سریال چیست؟ آن را تماشا میکنید؟ به نظر شما نقاط قوت و نقاط ضعف سریال یزدان چیست؟ ما در پلازا مشتاقیم که نظرات شما درباره این مجموعه تلویزیونی را در پایین همین صفحه، در بخش "دیدگاه شما"، بخوانیم.