بررسی فیلم پاکول ؛ داستان، بازیگران و تاریخ اکران
فیلم پاکول اثری در ژانر اجتماعی است که در بهار 1404 در سینماها اکران شد. این فیلم محصول مشترک ایران و افغانستان است و داستان یک عشق بینفرهنگی را به تصویر کشیده است.
نوید اسماعیلی یک نام نسبتا تازه و کمترشناختهشده در سینمای ایران است. این هنرمند در سالها پیش فیلم مامان مهشید (1398) و فیلم طبقه یک و نیم (1399) را کارگردانی کرده و در سال 1400 نیز کارگردانی فیلم پاکول را برعهده داشت. یکی از جدیدترین فیلمهای اکرانشده در سینماهای ایران فیلم پاکول به تهیهکنندگی غلامرضا آزادی، و براساس فیلمنامهای از وحید اسماعیلی است. ژانر فیلم پاکول اجتماعی است و روایتی متفاوت از چالشهای فرهنگی و عاطفی بین دو عاشق از دو دیار مختلف را به تصویر کشیده است. این فیلم محصول مشترک ایران و افغانستان است و بازیگرانی نظیر رضا اخلاقیراد، صحرا اسداللهی و افسانه بایگان در آن بازی میکنند. درباره تاریخ اکران فیلم سینمایی پاکول هم باید بگوییم که این فیلم از روز چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404، توسط گویافیلم در سینماهای سراسر ایران اکران شد.
این صفحه از پلازا به بررسی فیلم سینمایی پاکول اختصاص یافته است. قرار است امروز خلاصهای از داستان فیلم را بخوانیم، با بازیگران آن آشنا شویم، و سپس نگاهی اجمالی به حرفهای کارگردان، نقد و نمرات فیلم سینمایی پاکول بیندازیم. همچنین مقاله بهترین فیلمهای ایرانی 1404 را نیز برای شما طرفداران سینمای ایران آماده کردهایم.
خلاصه فیلم پاکول
داستان فیلم پاکول روایتی از یک عشق بین فرهنگی، داستانی متفاوت از یک عاشقانه زیبا بین یک دختر افغانستانی و یک پسر ایرانی است. امیر یک پسر جوان ایرانی است که اخیرا دیدگاهش درباره زندگی روزمره تغییر کرده است. ولی دست سرنوشت درسهای زیادی برای او دارد و طبیعت با یک اتفاق ساده چشم امیر را به روی مسائل بسیاری باز میکند. او با یک دختر افغانستانی آشنا و عاشق او میشود. این عشق و در کنار آن مواجهه با تفاوتهای فرهنگی به امیر نشان میدهد که میتواند فراتر از حد انتظار خودش رشد و پیشرفت کند. فیلم پاکول نگاهی شاعرانه به روابط انسانی دارد، پیوندهایی که از دل تفاوتها برخاستهاند.
بازیگران فیلم پاکول
در فهرست هنرمندان حاضر در فیلم پاکول نامهای آشنا و قدیمی همانند افسانه بایگان، در کنار نام هنرمندان نسبتا تازهکار به چشم میخورد. در این بخش مروری بر بیوگرافی چهار بازیگر اصلی داریم و سپس با بقیه بازیگران فیلم نیز به اختصار آشنا خواهیم شد.
رضا اخلاقیراد
رضا اخلاقیراد بازیگر ایرانی متولد سال 1358 در شهر مشهد است. او فارغالتحصیل رشته بازیگری تئاتر از دانشگاه آزاد اراک است و در بسیاری از نمایشهای تئاتر بازی کرده است. فیلم لرد به کارگردانی محمد رسول اف، که موفق به کسب جایزه بهترین فیلم از بخش نوعی نگاه در جشنواره کن 2017 شد، اثری بود که در سال 1395 آقای اخلاقیراد را به شهرت رساند. او بعدها در چند فیلم سینمایی دیگر نظیر فیلم خون خدا به کارگردانی مرتضیعلی عباس میرزایی و فیلم فصل شکار از داریوش یاری نیز بازی کرد. این هنرمند را در شبکه نمایش خانگی در سریال آسپرین (1394-1305) و سریال آبان (1403-1404) دیدهایم.
صحرا اسداللهی
صحرا اسداللهی، متولد 27 مرداد 1371 در کرج، بازیگر، مستندساز و کارگردان فیلم کوتاه است. او لیسانس کارگردانی سینما از دانشگاه سوره را دارد و نزد حمید سمندریان آموزش بازیگری دیده است. خانم اسداللهی فعالیت حرفهای را ازسال 1394 با فیلم فروشنده، به کارگردانی اصغر فرهادی، آغاز کرد. وی اخیرا برای فیلم کوتاه اسپاسم جایزه بهترین بازیگر زن در جشنواره بینالمللی فیلم زنان بیروت را کسب کرده است. در میان آثار شناختهشده این بازیگر در سینما میتوانیم فیلم بیرو (1400) در نقش مادر علیرضا بیرانوند و فیلم شماره 10 (1401) را نام ببریم. خانم اسداللهی در سریالهای مختلفی در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی بازی کرده است، از جمله: سریال سلمان فارسی، سریال آنتن و مجموعه شام ایرانی 4.
نادر فلاح
بازیگر و کارگردان ایرانی، نادر فلاح، متولد 14 شهریور 1352 در شهر کرمان است. او کارشناسی ارشد کارگردانی نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی دارد و فعالیت حرفهای را از سال 1368 در کرمان آغاز نمود. در سال 1384 با فیلم "چند کیلو خرما برای مراسم تدفین" وارد سینما شد و حدود یک دهه بعد با فیلم "چند متر مکعب عشق" مورد توجه قرار گرفت؛ اثری که جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشن خانه سینما را از آن وی نمود. در میان آخرین آثار سینمایی او باید به فیلم خدای جنگ (1403)، فیلم عینک قرمز (1403) و فیلم شور عاشقی (1402) اشاره کنیم. اگر از طرفداران سریالهای ایرانی باشید اقای فلاح را با نقش اسکندر در مجموعه زیر خاکی (1401)، نقش فاضل در سریال عشق کوفی (1403) و نقش فرید در سریال خون سرد (1401) میشناسید.
افسانه بایگان
افسانه بایگان، متولد 26 دی 1340 در تهران، یکی از بازیگران مشهور و محبوب ایرانی است. وی اولین بار در سن 11 سالگی برای فیلم کوتاه بوق جلوی دوربین رفت، و از دهه 1360 به طور حرفهای قدم در عرصه بازیگری گذاشت. او با سریال سربداران (1362) وارد تلویزیون شد و با فیلم گمشده، پرفروشترین فیلم سال 1365، حضور در سینما را تجربه کرد. این سوپراستار ایرانی یکی از پرکارترین هنرمندان در دهه 1360 بود. خانم بایگان برای بازی در فیلم "دو فیلم با یک بلیت" (1369)، فیلم خواهران غریب (1374) و فیلم کافه ستاره (1384) نامزد سیمرغ بلورین جشنواره فجر شده است. در تلویزیون او را در سریال وضعیت سفید (1389) و سریال دردسرهای شیرین (1401) دیدهایم. وی در سال 1402 با بازیگری خداحافظی کرد.
در ادامه فهرستی از نام بقیه هنرپیشه های فیلم پاکول را با هم میخوانیم:
· توماج دانشبهزادی
· علیرضا مهران
· مریم فرجی
· متین حیدرینیا
· سیروس همتی
· مجتبی رجبی معمار
· اسدالله یکتا
· رامتین روزبهانی
· دریا سیاوشی
· حنانه آجرلو
· مرتضی زارعی
· سهراب اندیشه
· یحیی محمدی
نقد فیلم پاکول
فیلم پاکول، محصول مشترک ایران و افغانستان، اثری است که با عشق و تعهد به زنان این دو سرزمین ساخته شده است. این فیلم روز 31 اردیبهشت 1404، با حضور عوامل فیلم، در پردیس سینمایی مگامال به روی پرده رفت. مجری این برنامه مجری افغانزبان، مهناز قربانی بود. فیلم پاکول در سال 1400 و با تکیه بر بخش خصوصی، بدون حمایت هیچیک از نهادهای دولتی ساخته شد. این اثر حتی در جشنواره فیلم فجر سال 1400 هم حضور داشت، ولی کارگردان، نوید اسماعیلی، اجازه نمایش آن در جشنواره را نداد. درنهایت پس از 4 سال فیلم بالاخره در بهار 1404 به مرحله اکران مردمی رسید.
اقای اسماعیلی دلیل عدم موافقت خود با نمایش فیلم در جشنواره فیلم فجر را حضور چند پروژه دولتی و سفارشی و به تبع آن احتمال دیده نشدن فیلم پاکول، ذکر کرد. همچنین وی این فیلم را نخستین کار حرفهای خود میداند. گرچه پیش از این در سال 1399 فیلم طبقه یک و نیم را از این کارگردان دیدهایم، ولی آقای اسماعیلی آن را یک کار سفارشی نامید و به همین دلیل فیلم پاکول را اولین اثر حرفهای خود خواند.
کارگردان فیلم در مصاحبهای با مهرنیوز، درباره مضمون فیلم بیان داشت که "ما باید این مفهوم را جا بیندازیم که یک انسان میتواند انسان دیگری را دوست داشته باشد و نباید به واسطه اعتقادات کاذب آنها را محدود کنیم". وی همچنین این اثر را فیلمی با تعهد و عشق به زنان ایرانی و افغانستانی نامید. زنانی فداکار و صبور، که ستونهای اصلی خانواده و جامعه هستند. او در این فیلم روایتی از عشق، تنهایی، هویت و پیچیدگیهای روابط انسانی را به تصویر کشیده و سعی دارد تصویری انسانی از تجربه مشترک دو ملت همزبان و همدرد ارائه دهد.
سخن پایانیدر این مقاله از پلازا با معرفی فیلم پاکول با شما همراه شدیم. داستان فیلم را خواندیم، با بازیگران آن آشنا شدیم و مروری بر سخنان کارگردان داشتیم. نظر شما درباره این فیلم چیست؟ آیا به آثاری در این سبک علاقمندید؟ به نظر شما نقطه قوت فیلم پاکول در چیست؟ ما بیصبرانه در انتظار خواندن نظرات، انتقادات و پیشنهادات شما در پایین همین صفحه در بخش "دیدگاه شما" هستیم.