استفاده گوگل از هوش مصنوعی در ارائه آزمایشی جالب به نام Move Mirror

تینا قنبریان - انتشار: 30 تیر 1397 11:00
ز.م مطالعه: 3 دقیقه
-

گوگل دیروز قابلیت جدیدی به نام Move Mirror را ارائه داد که کاربران با آن می‌توانند با استفاده از تکنیک «بینایی رایانه‌ای» و هوش مصنوعی ، مقابل دوربین رایانه خود حرکاتی انجام دهند و سپس سیستم تمام حرکات مشابه با حرکت آن‌ها را نمایش می‌دهد.

گوگل «آینه حرکت» (Move Mirror) را در یک پست وبلاگ خود در روز 19 جولای به نمایش گذاشت. این یک آزمایش یادگیری ماشینی (هوش مصنوعی) است که ژست‌ها و فیگورهای بدن شما را با تصاویری از افراد دیگر در همان حالت مطابقت می‌دهد.  اینجا حوزه‌ای است که احتمالا انتظار ندارید یادگیری ماشینی به آن وارد شود، اما ما به هر حال دقیقا همان جا هستیم.

چرا گوگل این برنامه را ایجاد کرده است؟ به نظر می‌رسد دلیل اصلی آن سرگرمی باشد. گوگل همچنین می‌خواسته تا «باعث شود یادگیری ماشینی بیشتر برای برنامه‌نویسان و سازندگان قابل دسترسی باشد»، در حالی که‌ها به آن الهام می‌‌بخشد تا از این فناوری بیشتر استفاده کنند و دراپلیکیشن‌های خودشان اجرا نمایند.

«آینه» از یک الگوی متن‌باز برآورد ژست گوگل به نام PoseNet استفاده می‌کند که می‌تواند شکل و ژشت‌های بدن را تشخیص دهد و سپس در TensorFlow.js که یک کتابخانه برای چارچوب یادگیری ماشینی در مرورگر است، آن‌ها را قرار دهد.

برای پیدا کردن یک تصویر مطابق با ژست کاربر، آزمایش از «اطلاعات بدن شما» استفاده می‌کند، اطلاعاتی مثل 17 بخش مختلف بدن از جمله شانه‌ها، مچ پا و باسن. به گفته توضیح دهنده گوگل، این آزمایش از هیچ گونه ویژگی شخصی مانند جنسیت، قد یا مدل بدن، استفاده نمی‌کند. در ادامه می‌توانید نحوه عملکرد Move Mirror را مشاهده کنید:

البته استفاده از رایانه برای تشخیص ژست چیز جدیدی نیست. فناوری ضبط حرکت برای چندین دهه است که رایج شده تا از حرکات واقعی انسان برای ساخت فیلم‌های مختلف استفاده کند. بازی‌های ویدیویی هم از این تکنولوژی استفاده می‌کنند. کافی است که به دستگاه تصویربرداری 3D مایکروسافت، یعنی Kinect، نگاه کنید. اما این روش‌ها نیاز به سخت افزارهای گران دارد و همین مزیت این آزمایش جدید گوگل است، چراکه تماما در مرورگر اتفاق می‌افتد و فقط به یک وبکم نیاز دارد.

گوگل هیچ یک از تصاویر شما را به سرورهای خود ارسال نمی‌کند، همه فرآیند تشخیص تصویر در مرورگر به صورت محلی اتفاق می‌افتد. این فناوری همچنین کسی را که در تصویر است شناسایی نمی‌کند، زیرا «هیچ اطلاعات شناسایی شخصی برای ارزیابی ژست‌ها وجود ندارد».

کلام آخر

اگر به این آزمایش علاقه‌مند شدید می‌توانید به بخش ساخت «موو میرور» در TensorFlow بروید که جزئیات گسترده‌ای از چالش‌ها و برنامه‌های کاربردی و موانع آنها را در وبلاگ خود شرح می‌دهد.

کافی است که یک وبکم داشته باشید و به صفحه آزمایش‌های گوگل سر بزنید. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منابع:
دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست