بهترین انیمه از نگاه هایائو میازاکی

تیم پلازا - انتشار: 25 اردیبهشت 1404 16:06
مطالعه : 2 دقیقه
-

هایائو میازاکی، انیماتور افسانه‌ای و یکی از بنیانگذاران استودیو جیبلی، که با آثاری چون «سرویس تحویل کی‌کی» و «پسرک و مرغ ماهی‌خوار» قلب میلیون‌ها نفر را تسخیر کرده، دیدگاه جالبی درباره یکی از اولین ساخته‌های تلویزیونی خود دارد. او سریال «کنان، پسر آینده» محصول سال ۱۳۵۷ (۱۹۷۸) را که اولین تجربه کارگردانی مستقل او نیز محسوب می‌شود، یکی از بهترین آثار کارنامه هنری خود می‌داند.

فلسفه میازاکی در «کنان، پسر آینده»

با وجود آنکه داستان «کنان، پسر آینده» (Future Boy Conan) در جهانی ویران پس از یک فاجعه جهانی روایت می‌شود، این سریال سرشار از حس امید، دوستی و استقامت است. این اثر به خوبی فلسفه‌های همیشگی هایائو میازاکی (Hayao Miyazaki) را به نمایش می‌گذارد: ضدیت با جنگ، احترام عمیق به طبیعت و باور به انسانیت با تمام نقص‌هایش. میازاکی آگاهانه این اثر را بسیار امیدوارکننده‌تر از منبع اقتباس آن، کتاب «جزر و مد باورنکردنی» (The Incredible Tide) اثر الکساندر کی، ساخت. او در مصاحبه‌ای در سال ۱۳۶۲ (۱۹۸۳) با مجله آنیماژ (Animage) (که بعداً در کتابش «نقطه شروع ۱۹۷۹-۱۹۹۶» Starting Point 1979-1996 نیز منتشر شد) گفت:

«حتی اگر کسی تمام امیدش را به آینده از دست داده باشد، هنوز هم فکر می‌کنم فوق‌العاده احمقانه است که این ناامیدی را به کودکان منتقل کنیم... طبیعت بهبود می‌یابد و انسان‌ها را می‌بخشد... این چیزی است که می‌خواهم به تصویر بکشم.»

چرا «کنان» همچنان دیدنی است؟

«کنان، پسر آینده» را می‌توان به نوعی «داستان پیدایش» میازاکی به عنوان یک کارگردان دانست که در آن می‌توان شاهد شکل‌گیری DNA خلاقیت او پیش از تأسیس استودیو جیبلی (Studio Ghibli) بود. این سریال با مضامینی چون محیط زیست و امید، حتی امروز نیز بسیار مرتبط و تأثیرگذار است. ماجراجویی‌های هیجان‌انگیز کنان (Conan) و لانا (Lana)، شخصیت‌های قوی و عمق احساسی داستان، آن را به تجربه‌ای فراموش‌نشدنی تبدیل می‌کند. این انیمه هم‌اکنون در سرویس آمازون پرایم ویدیو (Amazon Prime Video) قابل تماشا است و فرصتی است برای کشف یکی از آثار کمتر دیده‌شده اما کلیدی این استاد انیمیشن.

دیدگاه های کاربران
    بهترین انیمه از نگاه هایائو میازاکی - پلازا