سقوط دوباره بورس؛ شاخص کل برای دومین روز پیاپی بیش از ۱۰۰ هزار واحد ریخت

تیم پلازا - انتشار: 5 بهمن 1404 15:45
ز.م مطالعه: 3 دقیقه
-

بورس تهران امروز یکشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۴ یکی از سنگین‌ترین روزهای معاملاتی خود را تجربه کرد و شاخص کل برای دومین روز متوالی سقوطی بیش از ۱۰۰ هزار واحد را ثبت کرد.
فضای کلی بازار کاملاً منفی بود و فشار فروش در اغلب نمادها، از سهم‌های بزرگ تا شرکت‌های کوچک، به‌وضوح مشاهده می‌شد.

در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس تهران با افتی بیش از ۱۰۶ هزار واحدی معادل ۲.۴۵ درصد کاهش، در محدوده ۴ میلیون و ۲۳۶ هزار واحد متوقف شد. شاخص هم‌وزن نیز هم‌مسیر با شاخص اصلی حرکت کرد و با کاهش ۲.۲۷ درصدی به سطح یک میلیون و ۸۹ هزار واحد رسید؛ موضوعی که نشان می‌دهد ریزش بازار محدود به نمادهای شاخص‌ساز نبوده و کلیت بازار را درگیر کرده است.

ارزش کل بازار سهام به حدود ۱۲۶ هزار هزار میلیارد تومان رسید و ارزش معاملات خرد سهام و صندوق‌ها رقمی نزدیک به ۲۳.۵ هزار میلیارد تومان را به ثبت رساند. با این حال، وضعیت ورود و خروج پول همچنان نگران‌کننده بود؛ چراکه بیش از ۴ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. در بخش سهام و حق‌تقدم‌ها نیز خروج نقدینگی حقیقی به حدود ۴.۶ هزار میلیارد تومان رسید که از تداوم بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران حکایت دارد.

فرابورس هم در مسیر نزول

در بازار فرابورس نیز شرایط تفاوت چندانی نداشت. شاخص کل فرابورس با افت ۹۰۶ واحدی معادل ۲.۷ درصد کاهش، به سطح ۳۲ هزار و ۸۷۵ واحد عقب‌نشینی کرد. هرچند ارزش معاملات فرابورس از مرز هزار هزار میلیارد تومان عبور کرد، اما بخش عمده این رقم مربوط به معاملات بلوکی و صندوق‌ها بود و تأثیر مثبتی بر روند بازار نگذاشت.

بررسی جریان معاملات نشان می‌دهد سرانه فروش حقیقی‌ها به‌مراتب بالاتر از سرانه خرید بوده و قدرت تقاضا در بیشتر صنایع منفی ثبت شده است. در این میان، تنها صندوق‌های درآمد ثابت مقصد نقدینگی بودند و حدود ۹۵۰ میلیارد تومان ورود پول را تجربه کردند؛ نشانه‌ای روشن از حرکت سرمایه‌ها به سمت گزینه‌های کم‌ریسک‌تر.

دومین روز سقوط آزاد شاخص کل

بورس تهران برای دومین روز پیاپی در هفته جاری با افت شدید شاخص‌ها روبه‌رو شد. در معاملات روز گذشته نیز شاخص کل بیش از ۱۰۰ هزار واحد کاهش یافته بود و امروز این روند نزولی با شدت بیشتری ادامه پیدا کرد. از همان دقایق ابتدایی معاملات امروز، فشار فروش در گروه‌های بزرگ از جمله فلزات اساسی، پالایشی‌ها، پتروشیمی‌ها و بانک‌ها افزایش یافت و اغلب نمادهای شاخص‌ساز در محدوده منفی معامله شدند.

در ساعات ابتدایی بازار، شاخص کل حتی افتی بیش از ۱۱۴ هزار واحد را نیز تجربه کرد و تا محدوده ۴ میلیون و ۲۲۸ هزار واحد عقب نشست؛ موضوعی که بیانگر تشدید نگرانی فعالان بازار و تداوم خروج نقدینگی است. شاخص هم‌وزن نیز فاصله قابل‌توجهی از سقف‌های قبلی خود گرفت و فشار فروش در سهام کوچک و متوسط نیز افزایش یافت.

به‌طور کلی، معاملات امروز بورس تحت تأثیر فضای احتیاطی، ضعف تقاضای مؤثر و استمرار خروج پول حقیقی، روزی فرسایشی و منفی را رقم زد. بسیاری از فعالان بازار، عواملی مانند نرخ بهره بالا، ابهام در سیاست‌های اقتصادی و ناپایداری تصمیمات مرتبط با ارز و بازارهای کالایی را از دلایل اصلی این وضعیت می‌دانند؛ شرایطی که در صورت نبود حمایت جدی، می‌تواند به تداوم روند اصلاحی بازار در روزهای آینده منجر شود.

دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست