روایت یک فیلمساز روس از سینمای ایران و فیلم محمد رسول‌ الله

تیم پلازا - انتشار: 27 دی 1404 11:27
ز.م مطالعه: 3 دقیقه
-

نیکیتا میخالکوف، برنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی در سال ۱۹۹۴ برای فیلم «آفتاب سوخته» یکی از فیلمسازان اهل روسیه است که از نظر وی بهترین کادربندی‌ها مربوط به سینمای ایران هستند و دو سال قبل مسترکلاسی تصویری را برای فیلمسازان و علاقه‌مندان به سینما با عنوان «سینمای حقیقت‌جویان» در ایران برگزار کرد. او از جهاتی سینمای ایران را شبیه سینمای روسیه می‌داند و این بار درباره فیلم محمد رسول الله نظر می‌دهد.

در بخشی از سخنان وی آمده که:

«نمی‌دانم چه دیدگاهی نسبت به فیلم «محمد رسول الله» مجید مجیدی در ایران وجود دارد و نمی‌دانم مردم نسبت به این فیلم چه عکس العملی نشان داده‌اند اما من به عنوان یک فرد مسیحی جواب خیلی از سوال‌هایم را از این فیلم گرفته‌ام. مهم‌ترین چیزی که من از این فیلم برداشت کردم عشق بود؛ اینکه اگر عشق بدون ایمان باشد اصلا دیگر آن عشق وجود ندارد.»

وی همچنین در ادامه سخنانش افزود:

درحال حاضر اعتقادات مسلمانان و مسیحی‌ها در خیلی از چیزها تقریبا یکی شده است. اگر بخواهم خلاصه بگویم، تعداد چیزهایی که ما را به یکدیگر وصل می‌کند خیلی بیشتر از تفاوت‌های ماست و به همین دلیل فکر می‌کنم می‌توانیم حرف‌های بسیاری بزنیم و ارتباط خوبی داشته باشیم.»

فیلم سینمایی محمد رسول الله به کارگردانی مجید مجیدی و با فیلمنامه‌ای از مجیدی، کامبوزیا پرتوی و حمید امجد ساخته شد و در سال ۱۳۹۴ به نمایش درآمد. پروژه این فیلم محدود به هنرمندان ایرانی نبود و هنرمندان بین‌المللی‌ای همچون ویتوریو استورارو، فیلمبردار سرشناس ایتالیایی که گفته است، کتاب نقاشی محمود فرشچیان منبع الهام ایده‌هایش برای فیلمبرداری این فیلم شده بود، ای. آر. رحمان آهنگساز برنده اسکار هندی، مایکل اُ کانر انگلیسی و برنده اسکار به عنوان طراح لباس و اسکات ای. اندرسون، طراح جلوه‌های ویژه از جمله هنرمندانی بودند که در این اثر حضور داشتند.

به گفته مجید مجیدی سعی شده بود تا برهه‌ای از زندگی پیامبر به تصویر کشیده شود که مسلمانان در جهان کمترین اختلاف را درباره آن داشته باشند. وی وجود تنها دو فیلم درباره پیامبر را در سینمای اسلام نوعی ظلم به آن حضرت دانسته و ابراز امیدواری کرده که این کم‌کاری جبران شود.

آقای مجیدی فیلم محمد رسول الله را اولین بخش از یک سه‌گانه دانست و به گفته خودش طوری دکور آن را طراحی کرده بود که تا ۳۰ سال باقی بماند.

مجید مجیدی اکنون در حال ساخت فیلم «غذای نیمروز» است و درباره فیلم محمد (ص) اظهار نظری این چنین داشت:

«فیلم مصطفی عقاد (الرساله) به طور کامل درباره جنگ است، انگار که پیامبر اسلام در تمام طول عمر خود در حال جنگ بوده؛ این جفا به پیامبر اسلام است، پیامبری که رحمة للعالمین‌ است که تنها دو فیلم درباره او ساخته شده است. نباید نگاه سیاسی اسباب این شود که اصل را با فرع قاطی کنیم، ممکن است به خیلی چیزها اعتقاد داشته باشیم اما یاد بگیریم این‌ها را از هم تفکیک کنیم. نباید پیامبر اسلام را با نگاه سیاسی تحلیل کنیم. باید آزاداندیش باشیم. با نگاه باز باید درباره این موضوع قضاوت داشته باشیم.»

وی همچنین در ادامه درباره منشور جنگی پیامبر اسلام صحبت کرد و آن را منشور اخلاق بین‌الملل خواند که در زمینه رفتارهای جنگی و چگونگی مدارا با اسرا می‌توان از آن الگو گرفت.

منبع: ایسنا

دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست