وزیر اقتصاد: آزادسازی سهام عدالت در تابستان ۱۴۰۵ آغاز می‌شود

تیم پلازا - انتشار: 6 تیر 1405 18:42
ز.م مطالعه: 4 دقیقه
-

وزیر امور اقتصادی و دارایی از آغاز آزادسازی سهام عدالت در تابستان ۱۴۰۵ خبر داد؛ موضوعی که پس از بیش از یک دهه توقف و بلاتکلیفی، می‌تواند به یکی از مهم‌ترین تحولات اقتصادی برای میلیون‌ها دارنده سهام عدالت تبدیل شود.

به گزارش پلازا به نقل از اقتصادآنلاین، سید علی مدنی‌زاده اعلام کرد مقدمات آزادسازی سهام عدالت فراهم شده و با توجه به آمادگی نسبی بازار سرمایه، این موضوع در دستور کار شورای عالی بورس قرار گرفته است. به گفته او، اگر الزامات اجرایی و قانونی طبق برنامه پیش برود، مردم در تابستان امسال شاهد بازگشایی و آزادسازی سهام عدالت خواهند بود.

مصوبه شورای عالی بورس و ورود پرونده به فاز عملیاتی

وزیر اقتصاد درباره آخرین وضعیت این طرح گفت فرآیند آزادسازی سهام عدالت در ماه‌های گذشته در شورای عالی بورس به تصویب رسیده و بر اساس این مصوبه، سازمان بورس و اوراق بهادار مأمور شده است این فرآیند را در زمان مناسب آغاز کند.

او تأکید کرد که در آخرین جلسه شورای عالی بورس، موضوع سهام عدالت بار دیگر بررسی شده و با توجه به شرایط فعلی بازار، اجرای این برنامه وارد فاز عملیاتی شده است.

مدنی‌زاده گفت: با توجه به اینکه فضای بازار سرمایه اکنون از آمادگی نسبی برخوردار است، اجرای این برنامه در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم مردم پس از بیش از یک دهه توقف، در تابستان ۱۴۰۵ شاهد بازگشایی سهام عدالت باشند.

مهم‌ترین پیش‌نیاز؛ تعیین تکلیف شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه آزادسازی سهام عدالت نیازمند فراهم شدن مقدمات متعددی است، توضیح داد یکی از اصلی‌ترین پیش‌نیازها، برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت است.

به گفته او، اقدامات لازم برای برگزاری این مجامع آغاز شده و تعیین تکلیف این شرکت‌ها نقش مهمی در اجرای نهایی طرح آزادسازی دارد. در واقع، تا زمانی که وضعیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی از نظر قانونی، مدیریتی و ساختاری روشن نشود، اجرای کامل آزادسازی با چالش روبه‌رو خواهد بود.

ورود دادستانی برای تعیین تکلیف مجامع

مدنی‌زاده در بخش دیگری از اظهارات خود از ورود دادستانی برای تعیین تکلیف نهایی مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی خبر داد. او گفت در مواردی که مجامع این شرکت‌ها برگزار نشده باشد، از دادستانی درخواست شده است تا بر اساس قانون تجارت، ارکان این شرکت‌ها را مکلف به برگزاری مجمع کند.

به گفته وزیر اقتصاد، اگر برخی شرکت‌ها از برگزاری مجامع خودداری کنند، اقدامات قانونی لازم انجام خواهد شد تا مسیر آزادسازی سهام عدالت متوقف نماند.

چرا سهام عدالت بیش از ۱۰ سال بلاتکلیف ماند؟

پرونده سهام عدالت از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و واگذاری سهام به مشمولان از همان زمان کلید خورد. در همان سال‌ها، ساختار اداره این دارایی در استان‌ها از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی شکل گرفت؛ شرکت‌هایی که قرار بود در مدیریت سهام مشمولان نقش کلیدی داشته باشند.

اما نقطه اصلی بلاتکلیفی از زمانی آغاز شد که دوره ۱۰ ساله سهام عدالت به پایان رسید و قرار بود در سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵، وضعیت مالکیت قطعی و نحوه اداره این شرکت‌ها مشخص شود. با این حال، آزادسازی عملی نشد و شرکت‌های استانی وارد دوره‌ای طولانی از ابهام شدند.

هرچند در سال ۱۳۹۹ آزادسازی سهام عدالت با ابلاغ جدید آغاز شد، اما مشکلاتی مانند برگزار نشدن مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، ثبت نشدن افزایش سرمایه، تعیین نشدن ارکان شرکت‌ها و توقف نمادها در بازار سرمایه باعث شد این پرونده همچنان نیمه‌تمام باقی بماند.

سهامداران عدالت منتظر چه باشند؟

بر اساس اظهارات وزیر اقتصاد، دولت در تلاش است تمام الزامات قانونی و اجرایی آزادسازی سهام عدالت در سال جاری نهایی شود. اگر این برنامه طبق زمان‌بندی پیش برود، دارندگان سهام عدالت پس از سال‌ها انتظار، در تابستان ۱۴۰۵ با بازگشایی و امکان تعیین تکلیف دوباره سهام عدالت روبه‌رو خواهند شد.

این تحول برای میلیون‌ها سهامدار عدالت اهمیت بالایی دارد، زیرا تعیین تکلیف نهایی سهام عدالت می‌تواند بر ارزش دارایی مشمولان، امکان معامله و وضعیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی اثر مستقیم بگذارد.

خبر تازه وزیر اقتصاد نشان می‌دهد پرونده آزادسازی سهام عدالت که سال‌ها درگیر توقف، ابهام و مشکلات ساختاری بود، اکنون وارد مرحله جدیدی شده است. هرچند اجرای کامل این برنامه همچنان به برگزاری مجامع، تعیین تکلیف شرکت‌های استانی و آماده‌سازی بستر قانونی وابسته است، اما در صورت تحقق وعده داده‌شده، تابستان ۱۴۰۵ می‌تواند زمان یک تحول مهم برای دارندگان سهام عدالت باشد.

دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست