ستاره اسکندری: سینما جایی است که مرزها برداشته می‌شوند

تیم پلازا - انتشار: 2 آبان 1404 22:43
ز.م مطالعه: 3 دقیقه
-

مراسم اختتامیه ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس «پنج» عصر پنج‌شنبه اول آبان‌ماه در کتابخانه جندی‌شاپور ایران‌مال برگزار شد. این رویداد با حضور چهره‌هایی چون ستاره اسکندری، محمود کلاری، تورج اصلانی، مهوش شیخ‌الاسلامی، فرهاد ورهرام و حسین فرحبخش همراه بود.

مراسم با اجرای زنده ویولنسل توسط آناهیتا ایزدی پارسال و پیانو توسط پریا شکوهی آغاز شد.

سخنان دبیر جشنواره

مهدی شادی‌زاده دبیر جشنواره با اشاره به دشواری‌های برگزاری این رویداد گفت:
«با وجود تمام سختی‌ها تلاش کردیم جشنواره‌ای در شأن نام ایران و یاد عباس کیارستمی برگزار کنیم. متأسفانه با وجود یک سال برنامه‌ریزی، اجازه حضور مهمانان خارجی و نمایندگان سفارتخانه‌ها صادر نشد که جای تأسف دارد. از همه همکاران و داوران و به‌ویژه از خانم ستاره اسکندری که در روزهای سخت به ما امید داد، سپاسگزارم.»

سخنان ستاره اسکندری

ستاره اسکندری، رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره، در سخنان خود گفت:
«ما این روزها با انجام هر فعالیتی تلاش می‌کنیم زنده بمانیم و ادامه دهیم. برای ما، سینما جایی است که مرزهای سیاسی و امنیتی در آن برداشته می‌شود. سینما زبانی مشترک برای گفت‌وگو، اندیشه و صلح است.»

او افزود: «امسال می‌خواستیم با حضور فیلمسازان خارجی این زبان مشترک را تقسیم کنیم اما متأسفانه ممکن نشد. امیدوارم سال آینده با نام و یاد استاد عباس کیارستمی این رویداد را آزادانه‌تر برگزار کنیم.»

ادای احترام به عباس کیارستمی

در ادامه، محمود کلاری و تورج اصلانی با ادای احترام به عباس کیارستمی از اهمیت این جشنواره سخن گفتند.
کلاری اظهار کرد: «حضور در هر برنامه‌ای که به نام عباس کیارستمی برگزار می‌شود برای من افتخار است.»
اصلانی نیز گفت: «جشنواره پنج مانند خود آقای کیارستمی روی پای خود ایستاده و ما افتخار می‌کنیم در کنار نام او باشیم. امیدوارم موانع پیش‌روی این رویداد مستقل برطرف شود.»

معرفی برگزیدگان جشنواره

در بخش جوایز، دوربین طلای بخش عکاسی به فراز آهنی اهدا شد.
او پس از دریافت جایزه گفت: «عاشق سینمای کیارستمی هستم و خوشحالم که اثرم در جشنواره‌ای به نام او دیده شد.»

دوربین طلای بهترین فیلم جشنواره به مهدی راضی رسید.
جایزه تک‌درخت بهترین عکس نیز به گلاره دشتی اهدا شد که در سخنانی گفت: «از زمانی که عکاسی را در فرانسه آغاز کردم، دیگر نتوانستم دوربین را زمین بگذارم. این جایزه انگیزه‌ام را برای ادامه مسیر بیشتر می‌کند.»

همچنین جایزه بهترین ویدئو آرت به‌صورت مشترک به النا داکون از اسپانیا تعلق گرفت و به‌صورت نمادین توسط تورج اصلانی دریافت شد.
جایزه بهترین مستند به نسیم سهیلی و فاطما کاراکوس کاسماس از ترکیه رسید که نمایندگی دریافت آن را کیوان کثیریان برعهده داشت.

جایزه بهترین فیلم جشنواره نیز به‌طور مشترک به سوره واهه و کن اوچیای از ژاپن تعلق گرفت.

تقدیر از مهوش شیخ‌الاسلامی

دوربین طلای افتخاری جشنواره پنج امسال به پاس سال‌ها فعالیت در عرصه مستندسازی به مهوش شیخ‌الاسلامی اهدا شد.
او پس از دریافت جایزه گفت: «دریافت این نشان برایم افتخار است و از همه کسانی که با تلاش و سختی این رویداد را برگزار کردند سپاسگزارم.»

فرهاد ورهرام نیز در تجلیل از او گفت:
«بیش از پنجاه سال است که مهوش را می‌شناسم. فیلم‌هایش مانند خودش صادق و بی‌تکلف‌اند و از دل مردم می‌آیند. او سینمای داستانی را رها کرد تا به مردم نزدیک‌تر شود و همیشه حقیقت را روایت کرده است.»

منبع: ایسنا

دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست