توضیح تأمین اجتماعی درباره فرمول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

تیم پلازا - انتشار: 8 تیر 1405 21:31
ز.م مطالعه: 2 دقیقه
-

سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد فرمول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران در سال ۱۴۰۵ توسط این سازمان طراحی نشده و اجرای آن مستقیماً بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه انجام می‌شود؛ بنابراین تغییر آن تنها با تصویب قانون جدید در مجلس امکان‌پذیر است.

به گزارش پلازا به نقل از ایسنا، سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به پرسش‌هایی درباره نحوه تعیین فرمول متناسب‌سازی و امکان اصلاح آن، توضیح داد که مرحله سوم و نهایی متناسب‌سازی دقیقاً مطابق جزء ۲ بند «ر» ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت که در خرداد ۱۴۰۳ به تصویب مجلس رسیده، اجرا شده است.

جزئیات فرمول متناسب‌سازی طبق قانون

بر اساس این قانون، سازمان تأمین اجتماعی موظف است در سه سال نخست اجرای برنامه هفتم مستمری بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر را به‌گونه‌ای متناسب‌سازی کند که در پایان سال سوم، نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال به ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری برسد.

اجرای این طرح در سه مرحله تعیین شده است:

  • سال اول: اجرای ۴۰ درصد از مابه‌التفاوت

  • سال دوم: اجرای ۳۰ درصد از مابه‌التفاوت

  • سال سوم: اجرای ۳۰ درصد باقی‌مانده تا رسیدن به سقف ۹۰ درصد

امکان تغییر فرمول وجود دارد؟

سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرده است که این فرمول یک حکم قانونی است و سازمان صرفاً مجری آن محسوب می‌شود. به همین دلیل هرگونه تغییر در نحوه محاسبه متناسب‌سازی تنها در صورتی ممکن خواهد بود که مجلس قانون جدیدی تصویب کند و منابع مالی لازم برای آن نیز تأمین شود.

دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست