میلگرد چیست؟ بدون شک اگر در زمینه ساختمانسازی و ساخت سازههای صنعتی مختلف اطلاعاتی داشته باشید، درباره میلگردها، انواع میلگردها و کاربرد آنها اطلاعاتی دارید. میلگرد پروفیلی با سطح مقطع دایرهای و توپر است که برای استحکامبخشی به بتن استفاده میشود. عملاً در ساختار هر بتنی میتوان میلگردها را پیدا کرد و این میلههای فولادی نقش بسیار مهمی برای استحکامبخشی به بتن و در نهایت سازه دارند. موضوعی که در این مطلب میخواهیم به آن بپردازیم روش و تولید میلگرد است. به نظر شما میلگرد با چه چیزی تولید میشود؟ اگر میخواهید به پاسخ این جواب برسید، این مطلب را بخوانید:
هدف استفاده از میلگرد در بتن
میلگردها بهخاطر اینکه از فولاد کربنی ساخته شدهاند پروفیلهای بادوام و مستحکم هستند. بهکاربردن این میلگردها در بتن باعث میشود تا ضعفهای بتن برطرف شود و بتواند قدرت کششی کافی برای تحمل بارهای وارده مختلف را داشته باشد.
درواقع ما بتن را بهعنوان یک ماده بسیار سفت و مستحکم میشناسیم اما همین ماده مستحکم که توانایی بالایی در قدرت تحمل بار دارد، در برابر بارهای کششی بسیار ضعیف عمل میکند. این موضوع باعث یک عدم تعادل آشکار در بتن خواهد شد که درنهایت بتن را در آستانه فروپاشی و شکست قطعی قرار میدهد. مهندسین سازه برای برطرفکردن چنین مشکلی میلگرد را داخل یا روی بتن قرار میدهند تا بتواند تعادل ازدسترفته را بازسازی کند و در برابر نیروهای کششی مقاوم باشد. سازندگان بیش از ۱۵۰ سال است که به این روش دست پیدا کردهاند و استفاده از میلگرد در سازههای ساختمانی و صنعتی قدمت زیادی دارد.
بااهمیت استفاده از میلگرد در بتن آشنا شدیم اما این میلگردها چطور ساخته میشوند؟ چه روشهایی برای تولید میلگرد به کار میگیرند؟ این موضوعی است که در بخشهای بعدی نگاه بیشتر و دقیقتری به آنها خواهیم داشت.
روشهای تولید میلگرد
گفتیم که بتن بدون میلگرد چه ضعف بزرگ و عدم تعادل مهمی در برابر بارها دارد و به همین دلیل است که استفاده از میلگرد در سازههای مختلف بهخصوص سازههای بتنی بسیار مهم است. روشهای متداول تولید میلگرد معمولاً شامل انواع روشهای نورد و ترمکس است. ممکن است حتی در نهایت قیمت میلگردها هم بر اساس روش تولید آنها متفاوت باشد. برای مثال قیمت میلگرد ابهر با قیمت میلگردهای دیگری که در بازار وجود دارد و به روش ترمکس یا نورد سرد تولید و عرضه میشود متفاوت است. برای آشنایی بیشتر، نگاهی به روشهای تولید میلگرد داشته باشیم:
روش تولید میلگرد نورد
پروفیلها، ورقها، نبشیها، شمشها و میلهها را در صنعت بهعنوان نیمهساخته میشناسند. مصالح نیمهساخته با روشهای مختلفی تولید میشوند که از جمله این روشها نوردکاری، پرسکاری و آهنگری است. نقطه مشترکی که در همه این روشها وجود دارد، تبدیل کردن فولاد مذاب به بلوکهای مختلفی است که در مرحله بعدی روی آنها عملیاتهای مختلف برای تبدیل به پروفیل، ورق و … انجام میدهند. در روش نوردکاری فلز از بین دو استوانه گردان که به اسم نورد هم شناخته میشوند عبور میکند و بر اثر نیرویی که از طرف این دو استوانه به فلز وارد میشود، فرم فولاد تغییر میکند. نوردکاری بهصورت گرم (۸۰۰ تا ۱۲۵۰ درجه سانتیگراد) یا بهصورت سرد انجام میشود.
اگر بخواهید اطلاعات بیشتری درباره قیمت میلگردها، مصالح ساختمانی و … کسب کنید، میتوانید نگاهی به سایت آهن ۱۲۳ بیندازید و از اطلاعات به روز و دقیق قیمتها که هر لحظه منتشر میشوند آگاه شوید.
برای نوردکاری بلوکها باید مراحل آمادهسازی را انجام دهند. مراحل آمادهسازی شامل گرمکردن فولاد، انجام نوردکاری اولیه برای کوچک کردن اندازهها، برش و توزین، زنگزدایی و پاککردن پوستههای سطح بلوک است. بعد از انجام این مراحل و آمادهکردن بلوکها برای نوردکاری نهایی، بلوکها را به محل نوردکاری میبرند و بر اساس نوع تولید فرمهای مختلفی را برای انجام نورد فولاد استفاده میکنند.
دستگاههایی که برای تولید نورد میلگرد در کارخانههای مختلف استفاده میشود شامل این موارد است:
- کوره پیش گرم جهت پخت شمشها
- رولهای کوره جهت انتقال شمش به مرحله رافینگ
- رافینگ برای مرحله کوچکسازی و کاهش اندازههای
- رولهای رافینگ برای انتقال مواد به سمت استند
- قیچی سرزن
- شانههای بستهبندی
روشهای سرد کاری یا نورد سرد و روش میکرو آلیاژی هم از دیگر زیرمجموعههایی است که در روش نوردکاری استفاده میشود.
روش میکرو آلیاژی با اضافه کردن مقدار کمی تیتانیوم، نیوبیوم یا وانادیم به آرماتور معمولی انجام میشود و باعث میشود در نهایت میلگرد تولید شده مقامت بیشتری داشته باشد.
عملیات حرارت و خنک کاری (ترمکس)
خنک کاری روشی است که در آن فولاد گرم شده و حرارت دیده را وارد آب یا روغن سرد میکنند و از این طریق مادهای با ساختار سخت و شکننده به وجود میآید. بعدازاین مرحله فولاد خنک شده را مجدد در یک عملیات حرارتی قرار میدهند تا سختی فولاد کم شده و شکلپذیری بیشتری پیدا کند. در این روش مقدار کربن کمتر است و همین باعث میشود تا شکلپذیری میلگردها نسبت به روشهای نوردکاری بهخصوص نورد سرد، بیشتر باشد. ترمکس هزینه کمتر و شمش فولادی استفاده شده در آن هم کیفیت پایینتری دارد.
جمعبندی
درباره بتن، میلگرد، اهمیت استفاده از آن در بدنه بتن و نقش مهمی که برای افزایش استحکام یک سازه ساختمانی و صنعتی دارد صحبت کردیم. بتن بدون میلگرد ارزش خود را از دست میدهد و نمیتواند بهعنوان یک مصالح محکم و کارآمد در سازه استفاده شود. حتی بتنهایی که در سازههای مختلف، بهخصوص سازههای ساختمانی استفاده میشوند و از میلگرد برای مقاومت در برابر نیروهای کششی استفاده نمیکنند بسیار شکننده و آسیبپذیر هستند. اگر قصد خرید میلگرد و اطلاع از قیمت میلگرد کارخانههای داخلی مختلف را دارید همین حالا به سایت آهن ۱۲۳ سر بزنید. ما در شرکت ماهان حدید ساعی و سایت آهن یک دو سه در تلاشیم تا با حذف واسطههای بازار، بهترین و ارزانترین محصولات را بهصورت مستقیم از کارخانههای سازنده به دست مشتریان برسانیم. هر خریدی که از سایت انجام دهید درست مطابق همان مشخصات و قطعاتی که در سایت دیدهاید، مستقیم از خود کارخانه تولیدکننده به دست شما میرسد. ارسال همه مرسولات برای آدرسهای تهران و اطراف یکروزه و برای خارج از تهران در سریعترین زمان انجام میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت میلگردهای مختلف میتوانید با شماره پشتیبانی ۶۰۶۰۲۲۳۳ – ۰۲۱ تماس بگیرید و اطلاعات تکمیلی درباره خرید خود را از مشاوران و متخصصان ما کسب کنید.
