گفتار درمانی کودکان و بزرگسالان یکی از بحث هایی است که در کشور ما به آن بسیار کم پرداخته شده است. جالب است بدانید کودکان در یک سالگی و بعضا زودتر از آن قادر می شوند تا کلماتی را بر زبان بیاورند.
ولی اگر این امر به تاخیر هم افتاد جای نگرانی نیست. به صورت علمی کودکان باید با تمام کردن 4 سالگی بتوانند جملات کامل بگویند و جملات دیگران را درک کنند.
حال باید دقت کنیم که اگر به هر دلیلی کودک ما پس از 4 سالگی هم هنوز نمی تواند به طور کامل صحبت کند ما باید چکار کنیم؟
فهرست عناوین مطلب:
سن مناسب برای شروع گفتار درمانی
شروع مکالمه در بین کودکان یک ساله به صورت تک کلمه ای اتفاق می افتد. و با افزایش سن کودک به ۱۸ ماهگی، از تعداد کلمات بیشتری میتواند استفاده کند.
کودکان دو ساله قادرند جمله های دو کلمه ای بسازند. با افزایش سن کودک، می تواند تعداد کلمات و جملات بیشتری را در گفتار خود استفاده کند.
رشد زبانی مانند سایر توانایی های کودک با بزرگتر شدن و افزایش سن بهتر می شود، در این مطلب به بررسی سن مناسب کودکان برای گفتار درمانی اشاره می کنیم.
به طور خلاصه اگر کودک ما تا سن 4 سالگی قادر به تکلم به صورت کامل نبود، می توانیم درمان آن را شروع کنیم.
تعداد جلسات گفتار درمانی چقدر است؟
هرجلسه گفتاردرمانی بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه می باشد.گفتار درمانی در هر سنی لکنت را درمان خواهد نمود و افراد می توانند با روحیه بهتری در اجتماع حاضر شوند. حتی افراد بزرگسالی که به دلیل سکته یا ضربه به سر توانایی گفتار، درک صحبت دیگران و یا بلع را از دست داده اند نیز می توانند با مراجعه به کلینیک گفتار درمانی مشکل خود را حل کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ” تعداد جلسات گفتار درمانی ” را مطالعه کنید.
به طور قطع نمیتوان در مورد تعداد دقیق و محدود این پروسه درمانی صحبت کرد چرا که تعداد جلسات هر فرد نسبته به فرد دیگر متفاوت است . کسانی که دارای لکنت و اختلال گفتاری بسیار زیادی دارد ممکنه است تعداد جلسات درمانی او طول بکشد ولی خب از طرف دیگر به تلاش ها و شرایط فرد بیمار نیز بستگی دارد ممکن است فردی تلاش های بسیاری برای درمان خود بکند و با گفتار درمان همراه شود تا روند بهبود خود تسریع بخشد.
مرکز گفتار درمانی خوب انتخاب کنیم!
طبیعتا اینکه برای درمان به کجا مراجعه کنیم، یکی از مهم ترین و اصلی ترین دغدغه های والدین می باشد. کشور عزیزمان ایران به دلیل تنوع زبانی بسیار زیاد حتما باید به گفتاردرمانگر متخصص در زبان کودک مراجعه کنیم. برای مثال کودکی که زبان مادری آن کردی است، بهتر است به گفتاردرمانگری مراجعه کنیم که به صورت تخصصی روی زبان کردی کار می کند.
برای مثال دکتر ایوب شنگه مدیریت کلینیک ارغوان، گفتار درمانگر فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشد که به با درمانگرهای تخصصی در زبان های ترکی، کردی و فارسی به صورت تخصصی خدمات ” گفتار درمانی ارومیه ” را برای مردم استان آذربایجان غربی ارائه می دهد.
