یکی از سوالات پرتکراری که اکثر افراد از وکلا و مشاورین دیوان عدالت می پرسند، این است که وظایف وکیل دیوان و سازمان دیوان عدالت اداری چیست؟ برای پاسخ به این سوالات دیگر سوالاتی که در زمینه شکایت از سازمان های دولتی و چگونگی پیدا کردن وکیل برای پیگیری پرونده، در این مقاله به صورت مختصر توضیح داده می شود. البته بهتر است در ابتدا تعریف درستی از دیوان عدالت اداری داشته باشیم. در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
فهرست عناوین مطلب:
دیوان عدالت اداری کجاست و چه وظیفه ای دارد؟
نشانی دیوان عدالت اداری در تهران عبارت است از، تهران بزرگراه ستاری، خیابان شهید مخبری، نبش تقاطع ایران زمین، ساختمان دیوان عدالت اداری.
وظایف اصلی دیوان عدالت اداری به شرح زیر است:
اول: رسیدگی به شکایت ها و اعتراضات مردم و شهروندان در خصوص اداره ها و واحد های دولتی جهت بازپس گیری حقوق شان.
دوم: ایجاد وحدت رویه قضایی می باشد.
هر فردی این اختیار را دارد تا در صورتی که آیین نامه و یا نامه های دولتی که به تصویب رسیده است، مخالف قانون است به دیوان عدالت اداری اعتراض کند. این رویه اعتراض و شکایت معمولا توسط وکیل دیوان عدالت اداری پیش می رود. وکلا در این زمینه از تجربه و تخصص بالایی برخوردار بوده و مسلط به تمامی قوانین و مقررات می باشند. به همین خاطر به صورت قانونی و با تجربه و تخصص شان می توانند شکایت و اعتراض شما را به سرانجام برسانند.
شما معمولا پس از ثبت شکایت تان باید در انتظار بمانید تا پرونده تان به یکی از شعب دیوان ارجاع پیدا کند. در این صورت شکایت نامه شاکی برای طرف مقابل ارسال شده و او باید به شکایت وی پاسخ دهد. البته دیوان عدالت وظایف دیگری نیز در خصوص پیگیری پرونده های سازمان های غیر دولتی نیز داراست. به عنوان مثال شهرداری و شرکت های تابعه که بیش از 50 درصد سهام شان متعلق به شهرداری است، بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی، هلال احمر، کمیته امداد امام خمینی، بنیاد شهید انقلاب اسلامی، بنیاد مسکن، کمیته ملی المپیک ایران، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان تامین اجتماعی و… سازمان های غیر دولتی هستند که شکایات و اعتراض شهروندان از آنها در دیوان عدالت اداری بررسی می شود.
وکیل دیوان عدالت اداری چه کسی است؟
وکیل دیوان عدالت اداری در حقیقت، فردی است که بر تمامی قوانین و مقررات تسلط دارد و با علم حقوقی و پروانه کار می تواند پرونده هایی که مربوط به دیوان عدالت اداری است را پیگیری نماید. توجه داشته باشید امروزه با وجود افزایش وکلا، ممکن است کلاهبرداری هایی نیز از سمت افراد سود جو صورت گیرد. درنتیجه بهتر است قبل از هر اقدامی با مشورت از افراد با تجربه و وکلا پایه یک دادگستری و همچنین بررسی مدارک و پروانه کار فرد از کار و ادعای وی اطمینان حاصل کنید.
از آنجایی که شکایت ها و اعتراض ها به دیوان عدالت اداری، نیازمند وجود وکیل خبره و مجرب است، شما عزیزان می توانید از وکیل ماده 100 برای شکایاتی که در خصوص شهرداری و ساخت و ساز صورت گرفته است، استفاده نمایید. همچنین می توانید از وکیل دیوان عدالت اداری، در خصوص شکایاتی که از سازمان های دولتی صورت گرفته است کمک بگیرید.
برای انتخاب وکیل دیوان عدالت، پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که ابتدا سابقه ای که وکیل در این زمینه را داراست، بررسی کنید. بدین صورت، شما می توانید از وی درخواست نمایید که در صورت امکان، پرونده ها و آرا اخذ شده را به شما عزیزان نشان دهد. همچنین می توانید از افرادی که از این وکیل کمک گرفته اند، پرسوجو کنید. با این کار می توانید از معتبر بودن وکیل اطمینان حاصل کنید.
نحوه اجرای احکام پس از صدور رای در دیوان عدالت اداری
یکی از سوالات پرتکراری که برای اکثر افراد به وجود می آید این است که نحوه اجرای احکام پس از صدور آن از دیوان عدالت چگونه می باشد؟
پس از صدور رای توسط دیوان عدالت اداری، نهاد ها، شهروندان و دستگاه های اجرایی وظیفه دارند تا آرا را پس از ابلاغ، اجرا کنند. معمولا شعب دیوان پس از ابلاغ رای، یک نسخه از آن را به شعبه اجرای احکام ارسال می کند.
کمیسیون ماده 99 و 100 چیست؟
معمولا سازندگان ساختمان در جهت ساختن ساختمان هایشان در خارج از حریم شهر ها و یا ساخت و ساز بدون پروانه ساخت ممکن است به مشکلاتی برخورد نمایند. کمیسیون ماده 100 شهرداری بدین معنی است که سازنده اقدام به ساخت و یا تخریب ملک، بدون دریافت پروانه کرده اند، مشمول جریمه می شوند. از آنجایی که محاسبه این جریمه به فاکتور های زیادی بستگی دارد، معمولا افراد با مشورت گرفتن از وکیل دیوان عدالت، پرونده شان را در دیوان پیگیری می کنند.
از آنجایی که صدور حکم برای پرونده های کمیسیون ماده 100، ممکن است خسارت های فراوانی را برای سازندگان همراه داشته باشد، آنها پرونده خود را به وکیل ماده 100 شهرداری می سپارند. ممکن است پیچیدگی های زیادی در این دسته پرونده ها وجود داشته باشد، به همین خاطر پیشنهاد ما استفاده از وکیل پایه یک دادگستری و مجرب می باشد.
کمیسیون ماده 99 معمولا با هدف جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در روستا ها می باشد. بر اساس این ماده سازندگان مجاز به ساخت و ساز ویلا و ساختمان در زمین های زراعتی نمی باشند. البته این ماده شرایط منحصر به خود را داراست که معمولا وکلا از صفر تا صد آن آگاهی دارند. از آنجایی که دیوان عدالت اداری مرجع رسیدگی به شکایات افراد علیه سازمان ها و ارگان های دولتی می باشد، کمیسیون های ماده 99 و 100 نیز در دیوان بررسی می شوند.
سخن پایانی
در این مقاله در خصوص وظایف دیوان عدالت اداری بحث کردیم و مطالبی را در خصوص وظایف وکیل و تعریف کمیسیون های ماده 99 و 100 در اختیار شما عزیزان قرار دادیم . همچنین در خصوص پیگیری پرونده های خود در دیوان عدالت اداری به شما عزیزان پیشنهاد کردیم که از وکیل پایه یک و با تجربه در این زمینه کمک بخواهید. امیدواریم مطالب بیان شده در این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد.
