اگر قصد شروع فعالیت در بازار فارکس را دارید، پیش از هر کاری باید بروکر معتبری برای خود پیدا کنید. تعداد زیادی بروکر در بازار فارکس مشغول به کار هستند و متأسفانه خیلی از آنها قابل اعتماد نیستند. چطور میتوانید بروکری قابل اطمینان پیدا کنید و بروکر معتبر چه نشانههایی دارد؟ در این مقاله نشانههای بروکر معتبر را برای شما توضیح میدهیم. با همراه باشید.
فهرست عناوین مطلب:
بروکر چیست و چکار میکند؟
بازار فارکس کاملا به صورت غیر متمرکز کار میکند و بازیگران اصلی آن، بانکها و مؤسسات مالی هستند که با معاملات ارزی سعی در هج کردن برای پیشگیری از کاهش ارزش ذخایر پولی خود دارند. دسترسی به این بازار برای مردم عادی و تریدرهای حقیقی امکانپذیر نیست و بنابراین، شرکتهایی تحت عنوان بروکر راهاندازی شدهاند تا امکان دسترسی مردم عادی به نقدینگی بازار فارکس را فراهم آورند. این بروکرها نقشی مشابه با کارگزاریها در بازار بورس دارند.
بروکر باید پلتفرمی معاملاتی در اختیار مشتریان خودش قرار بدهد تا آنها بتوانند معاملات ارزی خود را بر بستر بروکر انجام دهند. همچنین بروکرها باید برای مشتریان خود حسابهای کاربری قابل شارژ کردن بسازند. بسیاری از بروکرها آموزشهای لازم را برای فعالیت در بازار فارکس میدهند.
در انتخاب بروکر باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟
از آنجایی که بروکرهای بسیار زیادی در بازار فارکس وجود دارند و بسیاری از آنها غیرقانونی و کلاهبردار هستند، باید در انتخاب بروکر مورد نظر خود دقت بسیار زیادی داشته باشید. حتی همه بروکرهای معتبر نیز مثل همدیگر نیستند و هر کدام از آنها قابلیتها، امکانات و ویژگیهای خاص خودشان را دارند و شما باید با توجه به میزان تجربه و نیازمندیهایتان بروکر مناسب خود را انتخاب کنید. از مهمترین عواملی که در انتخاب بروکر باید به آنها توجه داشته باشید میتوان به عوامل زیر اشاره کرد:
- رگوله بودن: منظور از رگوله بودن این است که بروکر شما در یک یا چندین حوزه قضایی مورد تأیید مقامات قرار داشته باشد تا در صورت هرگونه تخلفی از سوی بروکر، شما بتوانید از آن به مقامات قضایی شکایت کنید. دقت داشته باشید که بازار فارکس در کشور ما تنظیمگیری نشده است و بنابراین، هیچ کدام از بروکرهای فارکس فعال در ایران، رگوله نیستند. با این حال، اگر بروکری در یک یا چندین حوزه قضایی مهم رگوله باشد، قابل اطمینان خواهد بود.
- کمیسیون، اسپرد، اهرم، حداقل سرمایه: منبع درآمدی بروکرها از اسپرد (اختلاف قیمت خرید و فروش ارز) و کمیسیونی است که به ازای هر معامله از تریدرها میگیرند. هر چه اسپرد و کمیسیون پایینتر باشد، به نفع تریدر است. همچنین شما باید به حداقل و حداکثر ضریب اهرم معاملاتی و حداقل میزان سرمایه شروع کار در بروکر نیز توجه داشته باشید.
- قابلیتها و امکانات بروکر: بروکرها دارای قابلیتها و امکانات متنوعی هستند. هر چه این امکانات بیشتر و متناسبتر با نیاز شما باشد، بهتر است. از جمله امکانات و قابلیتهایی که از بروکری به بروکر دیگر متفاوت هستند میتوان به تنوع در حسابهای معاملاتی و تنوع در روشهای واریز و برداشت پول اشاره کرد.
- تنوع در جفتارزها و داراییهای قابل معامله: هر چه تعداد جفتارزهای قابل معامله در بروکر بیشتر باشد، بهتر است. دقت داشته باشید که بروکر انتخابی شما تمامی جفتارزهای اصلی را داشته باشد. امروزه بسیاری از بروکرها امکان معامله دیگر انواع داراییها مثل CFDهای اوراق بهادار، اوراق قرضه و کالاها را نیز فراهم میآورند و شما در هنگام انتخاب بروکر باید به تنوع داراییهای قابل معامله نیز دقت کند.
- پلتفرم معاملاتی: پلتفرم معاملاتی نرمافزاری است که تریدرها به واسطه آن معاملات خود در بازار فارکس را انجام میدهند. پلتفرمهای معاملاتی متنوعی وجود دارند که هر کدام از آنها مزایا و معایب خودشان را دارند و برای دسته خاصی از تریدرها مناسب هستند. در هنگام انتخاب بروکر به پلتفرم معاملاتی آن نیز توجه کنید.
- خدمات جانبی و پشتیبانی از مشتریان: بعضی از بروکرها علاوه بر فرآهم آوردن امکان ترید کردن برای مشتریان، آموزشهایی را نیز به صورت مقالات و ویدئوها در اختیار آنها قرار میدهند. این موضوع به ویژه برای تریدرهای تازهکار و کمتجربه اهمیت دارد. همچنین، پشتیبانی از مشتریان نیز اهمیت زیادی دارد تا اگر در کار با بروکر به مشکلی برخورد کردید، بتوانید سریعا با بروکر ارتباط بگیرید و مشکلتان را حل کنید.
نشانههای بروکر معتبر
گفتیم که همه بروکرها قابل اطمینان نیستند و بعضی از بروکرها با هدف کلاهبرداری طراحی شدهاند. در ادامه میخواهیم به شما بگوییم که چطور میتوانید بروکرهای معتبر را شناسایی کنید. همچنان با ما همراه باشید.
۱- رگوله بودن
گفتیم که رگوله بودن به معنی نظارت قانونی بر بروکر در حداقل یک یا چندین حوزه قضایی است و به تریدرها این امکان را میدهد تا بتوانند در صورت بروز تخلف از سوی بروکر، از آن به مقامات قضایی شکایت کنند و خسارات آنها جبران شود.
روشهای متعددی برای بررسی رگوله بودن بروکرهای فارکس وجود دارد. معمولا بروکرهای رگوله دارای «نشان تأیید» یکی از نهادهای تنظیمگیری در انتهای وبسایت خود هستند. البته فقط وجود این نشان در وبسایت بروکر به معنی درست بودن آن نیست و باید با کلیک کردن روی نشان به وبسایت سازمان تنظیمگر بروید. تعدادی سازمان تنظیمگیر بروکرهای فارکس در دنیا وجود دارند که ميتوانید با جستجویی ساده در اینترنت آنها را پیدا کنید. در سایت هر کدام از این سازمانها، فهرستی از بروکرهای مورد تأیید آن وجود دارد.
۲- شناختهشده بودن
بروکرهای معتبر در بازار فارکس را بسیاری از تریدرهای باتجربه میشناسند. همچنین، شما میتوانید با جستجوی سادهای در اینترنت و شبکههای مجازی، بروکرهای شناخته شده را پیدا کنید. بعضی از انجمنهای فارکس وجود دارند که ميتوانید نظرات تریدرها را از کار کردن با بروکرهای مختلف در این انجمنها ببینید. از معتبرترین و شناختهشدهترین بروکرهای فارکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
CMC Markets
این بروکر در سال ۱۹۸۹ تأسیس شده است و دفتر آن در کشور انگلستان قرار دارد. CMC Markets یکی از معتبرترین و شناختهشدهترین بروکرهایی است که میتوانید در بازار فارکس پیدا کنید. این شرکت سهامی عام که تحت لیسانس FCA کار میکند، حتی در بورس اوراق بهادار لندن نیز حضور دارد و با نماد CMCX معامله میشود.
London Capital Group
دیگر بروکر معتبری که در این مقاله به شما معرفی میکنیم، LCG است که همانند CMC Markets دفتر مرکزی آن در انگلستان قرار دارد. این بروکر از سال ۱۹۹۶ فعالیت خود را شروع کرده و توسط سازمان FCA رگوله شده است.
Saxo Capital Markets
از بهترین و شناختهشدهترین بروکرهای فارکس است که دفتر مرکزی آن در کشور دانمارک قرار دارد. این بروکر در سال ۱۹۹۲ تأسیس شده است و تحت لیسانس FCA قرار دارد. این بروکر برای تریدرهای با تجربه مناسبتر است.
XTB Online Trading
بروکر لهستانی XTB در سال ۲۰۰۲ تأسیس شده است و تحت لیسانس FCA قرار دارد. این شرکت در بورس اوراق بهادار ورشو با نماد XTB حاضر است و اسپردهای پایینی برای معامله ارزها به مشتریان خود عرضه میکند.
ITB
بروکر ITB یکی از معدود بروکرهای معتبر و رگوله فعال در بازار ایران است که امکانات و محتواهای آموزشی بسیار در اختیار تریدرها قرار میدهد و به غیر از ایران در چندین کشور دیگر خاورمیانه نیز فعالیت دارد. بروکر آی تی بی تحت لیسانس SVG (سازمان تنظیمگیر خدمات مالی در سنت وینسنت و گرنادینز) و MWALI (سازمان تنظیمگیر خدمات مالی در کومور) کار میکند.
۳- وبسایت حرفهای
از نشانههای اعتبار هر سازمانی، داشتن وبسایت حرفهای با طراحی UI/UX خوب و محتواهای کاربردی و مفید است. ساخت و نگهداری وبسایتهای حرفهای نیازمند هزینههای بالایی است و معمولا بروکرهای غیر معتبر و غیر قابل اطمینان، هزینههای زیادی برای وبسایت خود انجام نمیدهند زیرا اهمیت زیادی برای مشتریان قائل نیستند.
۴- محتواهای آموزشی
بروکرهای معتبر محتواهای آموزشی زیادی برای مشتریان خود فراهم میآورند و تلاش میکنند به آنها در ترید کردن کمک کنند. تولید محتوای ارزشمند و فراوان برای بروکرها هزینهبر است و تنها بروکرهایی که واقعا به مشتریان اهمیت میدهند و اعتبار زیادی دارند، چنین محتواهایی را برای کاربران خود فراهم میآورند.
یکی از مهمترین نکاتی که باید در انتخاب بروکر به آن توجه داشته باشید، اطلاعرسانی نسبت به ریسکهای بازار فارکس است. بروکرهای معتبر در محتواهای آموزشی و ارزشمندی که برای مشتریان فرآهم میآورند، همواره به ریسکهای معامله کردن در بازار فارکس تأکید دارند و سعی میکنند تا تصویری واقعی از این بازار ارائه دهند. در مقابل، بروکرهای غیر معتبر و غیر قابل اطمینان، فقط روی جنبههای مثبت بازار فارکس تأکید میکنند و تصویری کاملا تبلیغاتی و غیرواقعی از این بازار به مخاطب ارائه میدهند.
۵- پشتیبانی از مشتریان
بروکرهای معتبر آدرس مشخصی دارند، دارای روشهای ارتباطی متعدد مثل شمارهتماس و حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی هستند و به سرعت به سوالات مشتریان پاسخ میدهند و مشکلات آنها را حل میکنند. پیش از انتخاب بروکر حتما با بخش پشتیبانی از مشتریان تماس بگیرید و نحوه پاسخگویی آن را بسنجید.
جمعبندی
تعداد زیادی بروکر در دنیا وجود دارند و بعضی از آنها در ایران نیز فعال هستند اما متأسفانه همه بروکرها قابل اطمینان نیستند و بعضی از آنها صرفا با هدف کلاهبرداری ایجاد شدهاند. حتی بروکرهای رگوله و قانونی نیز از نظر امکانات و قابلیتها، خدماتی که به مشتریان خود ارائه میدهند و نحوه پاسخگویی به مشتریان با همدیگر تفاوت دارند. در این مقاله به شما گفتیم که چطور میتوانید یک بروکر معتبر را شناسایی کنید و در انتخاب بروکر باید به چه نکاتی توجه داشته باشید.
