خبر تازه مجلس درباره افزایش وام ازدواج زوج‌های جوان

تیم پلازا - انتشار: 14 بهمن 1404 10:44
ز.م مطالعه: 2 دقیقه
-

در حالی که پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری همچنان با کندی همراه است، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از ارائه پیشنهاد جدیدی برای افزایش مبلغ وام ازدواج زوج‌های جوان خبر داده است؛ موضوعی که بار دیگر توجه افکار عمومی را به صف‌های طولانی بانک‌ها جلب کرده است.

با وجود تأکید قوانین بالادستی بر حمایت از ازدواج جوانان، آمارها نشان می‌دهد روند پرداخت تسهیلات نه‌تنها روان نشده، بلکه همچنان با نارضایتی گسترده متقاضیان همراه است.

آمار بانک مرکزی؛ صف متقاضیان کوتاه نشد

بر اساس تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا پایان دی‌ماه، ۵۵۰ هزار و ۸۹۸ فقره وام ازدواج پرداخت شده که مجموع ارزش آن به ۱۸۴ هزار و ۹۶۳ میلیارد تومان می‌رسد.

با این حال، در مقابل این عدد، ۵۴۳ هزار و ۹۵۰ نفر همچنان در انتظار تأیید نهایی و دریافت وام هستند؛ آماری که نشان می‌دهد تقریباً به همان اندازه پرداخت‌ها، متقاضیان در صف باقی مانده‌اند.

کارشناسان معتقدند با توجه به باقی‌ماندن تنها دو ماه تا پایان سال، بعید است شبکه بانکی بتواند این صف چندصدهزارنفری را به‌طور کامل تعیین تکلیف کند. کمبود منابع قرض‌الحسنه، سیاست‌های انقباضی بانک‌ها و نبود شفافیت در روند تخصیص وام از مهم‌ترین دلایل این وضعیت عنوان می‌شود.

پیشنهاد وام ازدواج ۷۰۰ میلیون تومانی

علی بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، با انتقاد از عملکرد برخی بانک‌ها گفت: مجلس به‌طور جدی پیگیر تسهیل پرداخت وام ازدواج است. هرچند تعداد متقاضیان افزایش یافته، اما برخی بانک‌ها به بهانه سیاست‌های انقباضی عملاً از پرداخت تسهیلات شانه خالی می‌کنند. این در حالی است که تعدادی از بانک‌ها همکاری بهتری داشته‌اند و روند پرداخت در آنها سریع‌تر است.

او درباره برنامه‌های مجلس برای سال آینده افزود: کمیسیون اجتماعی پیشنهاد پرداخت وام ازدواج ۷۰۰ میلیون تومانی به زوج‌های زیر ۲۵ سال را مطرح کرد، اما این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق رأی نیاورد و فعلاً به مرحله اجرا نرسیده است.

وام غیرنقدی؛ راهکار یا محدودیت؟

بابایی کارنامی درباره طرح پرداخت بخشی از وام ازدواج به‌صورت غیرنقدی نیز توضیح داد: اگر بخشی از وام در قالب کالا یا خدمات ارائه شود، می‌تواند به تحقق هدف اصلی این تسهیلات یعنی تأمین لوازم اولیه زندگی کمک کند. البته این طرح باید ترکیبی از پرداخت نقدی و غیرنقدی باشد تا حق انتخاب زوج‌ها حفظ شود.

با این حال، واقعیت موجود نشان می‌دهد که علی‌رغم وعده‌ها و طرح‌های پیشنهادی، صدها هزار جوان همچنان چشم‌انتظار وام ازدواج هستند؛ وامی که برای بسیاری از آنها شرط آغاز زندگی مشترک محسوب می‌شود، اما فعلاً پشت درهای بسته بانک‌ها متوقف مانده است.

منبع/خبر آنلاین

دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست