فرصت واردات خودرو برای ایرانیان خارج از کشور تا پایان ۱۴۰۵ تمدید شد

تیم پلازا - انتشار: 1 خرداد 1405 11:34
ز.م مطالعه: 2 دقیقه
-

دولت مهلت واردات خودرو توسط ایرانیان مقیم خارج از کشور را تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۵ تمدید کرد؛ تصمیمی که فرصتی دوباره برای اجرای یکی از مسیرهای کم‌حاشیه اما کُند واردات خودرو فراهم می‌کند.

به گزارش پلازا و به نقل از تسنیم، طبق اطلاعیه سامانه جامع تجارت، این تمدید بر اساس ماده ۹۲ ضوابط ابلاغی قانون بودجه ۱۴۰۵ و تصویب‌نامه هیأت وزیران به شماره ۲۰۳۳۳۶/ت۶۴۰۰۰هـ مورخ ۲۶ اسفند ۱۴۰۴ صورت گرفته است. واردات در این روش به صورت «بدون انتقال ارز» انجام می‌شود؛ یعنی ارز مورد نیاز از منابع خارج از کشور تأمین می‌شود و فشاری به ذخایر ارزی وارد نمی‌کند.

واردات خودرو توسط ایرانیان خارج از کشور نخستین بار بهمن ۱۴۰۳ و پس از ابلاغ گمرک عملیاتی شد، اما آنطور که آمارها نشان می‌دهد، تاکنون تعداد قابل توجهی خودرو از این مسیر وارد کشور نشده است. ابهامات تعرفه‌ای، مشکلات سامانه‌ای و کندی رویه‌های اجرایی از جمله موانعی بودند که باعث شدند این ظرفیت تقریباً بلااستفاده بماند.

نکته قابل تأمل اینکه حدود یک هفته پیش از این تمدید، دولت تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی مشمول این طرح را به ۱۰۰ درصد افزایش داد؛ تصمیمی که می‌تواند انگیزه متقاضیان برای استفاده از این مسیر را کاهش دهد.

تحلیلگران معتقدند تمدید یک‌ساله، هرچند گامی مثبت برای حفظ این مسیر وارداتی است، اما بدون رفع گره‌های سامانه‌ای، شفاف‌سازی تعرفه‌ها و تسهیل رویه‌های اجرایی، احتمالاً در عمل نیز تغییری در حجم خودروهای واردشده از این محل ایجاد نخواهد کرد. به عبارت دیگر، تمدید مهلت لازم است، اما کافی نیست.

دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست