جزئیات افزایش حقوق در بودجه ۱۴۰۵ از زبان سخنگوی سازمان برنامه و بودجه

تیم پلازا - انتشار: 15 بهمن 1404 10:23
ز.م مطالعه: 3 دقیقه
-

سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور، با تشریح جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۵، به تشریح وضعیت افزایش حقوق کارکنان و شرایط اقتصادی حاکم بر تدوین این لایحه پرداخت.

مژگان خانلو در نشست بررسی کلیات بودجه سال آینده با اشاره به عملکرد مالی دولت در سال ۱۴۰۴ گفت: طی سال جاری، حدود ۷۱ درصد درآمدهای پیش‌بینی‌شده محقق شده که بخش عمده کسری مربوط به درآمدهای نفتی است. در بخش مصارف نیز حدود ۷۸ درصد منابع مورد انتظار تأمین شده است.

وی افزود: در حوزه انتشار اوراق مالی، تاکنون بالغ بر ۵۳۸ هزار میلیارد تومان تعهد اجرایی شده و مابقی نیز تا دو ماه آینده عملیاتی خواهد شد.

شرایط دشوار تدوین بودجه ۱۴۰۵

خانلو با اشاره به فضای حاکم بر تدوین لایحه بودجه سال آینده اظهار کرد: دولت در شرایطی وارد سال ۱۴۰۵ شده که با رشد اقتصادی منفی، تورم بالا و کاهش سرمایه‌گذاری مواجه بوده است. همچنین تغییرات قانونی و ابلاغ یک‌مرحله‌ای بودجه، فرآیند تدوین را با دشواری‌هایی همراه کرد.

وی تأکید کرد: در چنین فضایی، دولت ناچار است نقش فعال‌تری در حمایت از بخش خصوصی و جبران بخشی از فشارهای اقتصادی ایفا کند.

جزئیات افزایش حقوق کارکنان دولت

سخنگوی سازمان برنامه و بودجه درباره افزایش حقوق‌ها گفت: ضریب حقوق کارکنان دولت به صورت یکسان تعیین شد و برخلاف برخی ادعاها، امکان اعمال افزایش‌های متغیر از ۱۸ تا ۴۳ درصد وجود نداشت.

او توضیح داد: یکی از دلایل بازگشت لایحه بودجه این بود که افزایش ۴۳ درصدی حقوق نیز پاسخگوی رشد تورم نبود. از نگاه ما، افزایش حقوق باید با واقعیت‌های اقتصادی هماهنگ باشد و صرف افزایش عددی بدون پشتوانه مالی، اثربخشی لازم را ندارد.

خانلو همچنین تصریح کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه، امکان اعطای امتیازات خدماتی به کارکنان پیش‌بینی شده است که با احتساب آن، حداقل حکم حقوقی به حدود ۱۳ میلیون تومان می‌رسد و با اعمال ۴۰۰۰ امتیاز، این رقم تا حدود ۱۸ میلیون تومان افزایش می‌یابد.

بار مالی افزایش حقوق و وضعیت اوراق

وی با اشاره به هزینه‌های ناشی از افزایش حقوق گفت: اجرای افزایش ۴۴۰۰ امتیازی حقوق کارکنان و بازنشستگان، حدود ۲۲۰ هزار میلیارد تومان بار مالی برای دولت ایجاد می‌کند.

خانلو افزود: از سال ۱۳۹۴ تاکنون، دولت در بازپرداخت اوراق مالی هیچ‌گونه تخلفی نداشته و تمام تعهدات خود را ایفا کرده است.

در بخش توسعه حمل‌ونقل شهری نیز، سقف اوراق مشارکت مترو و ناوگان اتوبوسرانی که ابتدا ۳۰ هزار میلیارد تومان بود، با نظر مجلس به ۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

اعتبارات عمرانی و اولویت‌های دولت

سخنگوی سازمان برنامه و بودجه درباره بودجه عمرانی گفت: با وجود رشد محدود منابع و افزایش ۲۰ درصدی حقوق، امکان تحقق رشد ۶۰۰ درصدی هزینه‌های عمرانی وجود نداشت.

او توضیح داد: اگرچه رقم ظاهری بودجه عمرانی حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است، اما با احتساب منابع شرکت نفت و شرکت‌های زیرساختی، این عدد در عمل به حدود ۷۲۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

خانلو ادامه داد: به دلیل محدودیت منابع، برخی پروژه‌ها از فهرست اعتبارات حذف شده و تمرکز بر طرح‌های اولویت‌دار از جمله پروژه‌های مرتبط با تنش آبی و تأمین آب شرب قرار گرفته است.

تغییرات بودجه و منابع تأمین آن

وی درباره رد کلیات لایحه در مجلس گفت: دلیل اصلی بازگشت لایحه به کمیسیون تلفیق، تغییر نرخ ارز و سیاست حرکت به سمت ارز تک‌نرخی بود. لایحه به دولت بازنگشت، بلکه برای اصلاحات به مجلس بازگردانده شد.

خانلو همچنین خاطرنشان کرد: برای نخستین‌بار، در بودجه ۱۴۰۵ تسویه مطالبات سازمان تأمین اجتماعی به‌طور مشخص لحاظ شده و رقمی معادل ۲۷۷ هزار میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است.

به گفته وی، حدود ۵۷ درصد منابع بودجه از محل مالیات و گمرک تأمین می‌شود و سهم درآمدهای نفتی نیز حدود ۱۶ درصد است.

سهم حقوق و مزایا در بودجه

سخنگوی سازمان برنامه و بودجه در پایان گفت: حقوق، مزایا و عیدی کارکنان نزدیک به ۳۰ درصد بودجه را تشکیل می‌دهد و حدود ۲۰ درصد نیز به صندوق‌ها و متناسب‌سازی حقوق اختصاص یافته است.

وی تأکید کرد: اصلاح ساختار هزینه‌ها و هدایت منابع به سمت طرح‌های ضروری، از مهم‌ترین رویکردهای بودجه سال آینده محسوب می‌شود.

منبع/خبر آنلاین

دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست