تفاوت بازی های سندباکس با جهان باز به همراه جزئیات آنها

فرق بازی های سندباکس و جهان باز
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

بسیاری از افراد تفاوت بازی های سندباکس با بازی‌های جهان باز را نمی‌دانند و گاها آن‌ها را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند. در این نوشته قصد داریم تا تفاوت بازی های جهان باز با بازی‌های سندباکس را به شما عزیزان بگوییم. با ما همراه باشید.

در یک مقدمه می‌خواهیم به شما عزیزان انواع سبک‌های اصلی بازی‌ها و همچنین تفاوت بازی های سندباکس با جهان باز و خطی را معرفی کنیم که در هر بازی از یکی از این سبک‌ها برای پیش‌روی در بازی استفاده شده است. بازی‌ها دارای سه سبک اصلی هستند که هرکدام از آن‌ها دارای ویژگی‌های منحصر به فرد خودش است.

تفاوت بازی های سندباکس

اولین سبک که یک سبک ساده‌تر نسبت به سایرین بوده، سبک بازی‌های خطی است. پس از سبک خطی، به سبک سندباکس می‌رسیم. آخرین سبک که از نظر تنوع در فعالیت درون بازی از تنوع بالایی برخوردار است، تعلق می‌گیرد به سبک جهان باز یا همان Open World. در ادامه با پلازا همراه باشید تا تفاوت سبک سندباکس و اپن ورد را به شما بگوییم.

آنچه در ادامه می‌خوانید:

سندباکس چیست؟

به طور کلی، سازندگان بازی‌های ویدئویی، در بازی‌های ساخته شده خود، به هر نحوی از یک سبک خاصی در بازی‌هایشان استفاده کرده‌اند. سبک‌هایی همچون اکشن، نقش آفرینی و… جزو دسته دوم سبک هر بازی است. سبک اصلی بازی که تمامی پایه و اساس هر بازی بر روی آن ساخته شده بر می‌گردد به سه سبک خطی، سندباکس و جهان باز یا Open World. در این قسمت می‌خواهیم جزئیات و ویژگی‌های سبک سندباکس را بگوییم و در ادامه به تفاوت بازی های سندباکس با جهان باز و همچنین تفاوت بازی های جهان باز با سندباکس خواهیم پرداخت. سبک سندباکس را می‌توانیم یک سبک بین دو سبک خطی و جهان باز خطاب کنیم.

در سبک سندباکس بازی بر روی یک محور خاصی پیش خواهد رفت که در کنار این محور، بازیکنان می‌توانند یکسری کارهای جزئی نیز انجام دهند. برای مثال، اگر بازی Metal Gear Solid را بازی کرده باشید، خواهید دید که شما در کنار مراحل بازی، می‌توانید به صورت آزادانه به برخی از قسمت‌های مشخص نقشه سفر کنید و برای خودتان بگردید. این سبک به بازیکنان اجازه گردش و رفت و آمد نسبی را در نقشه بازی می‌دهد و همانند بازی Mafia، می‌توانید به صورت کاملا آزادانه در بازی بچرخید.

تفاوت بازی های جهان باز

در بازی مافیا شما می‌توانید سوار ماشین شوید و یا در بازی Metal Gear می‌توانید سوار اسب و برخی از ماشین‌های نظامی شوید و به صورت آزادانه برای خود بچرخید. درست است که در این سبک از بازی شما می‌توانید برای خود بچرخید، ولی به این دلیل که آزادی نسبی دارید، سبک سندباکس را تشکیل می‌دهد.

همچنین بخوانید :

فرق سبک Sandbox با سبک خطی در این است که در بازی‌های خطی مانند Call of Duty، بازیکنان زمانی که بازی را اجرا می‌کنند در یک مرحله هستند و زمانی که بازی تمام می‌شود دیگر نمی‌توانید به بازی بپردازید مگر آن که دوباره یکی از مراحل قبلی را به صورت تکراری انجام دهید.

بازی سندباکس، می‌توان گفت یک پله از نظر آزادی عمل نسبت به بازی‌های خطی بالاتر است؛ چرا که بازی‌های سندباکس مانند Metal Gear Solid، در کنار بسته بودن فضای عمل بازیکنان، یک فضای آزادانه نیز در اختیار دارند. درست است که این فضای آزاد آنقدر وسیع و چشم‌گیر نیست، اما نسبت به خطی بودن یک بازی آزادی بیشتری را در خود جای داده است. همین مورد برای توضیح فرق سبک Sandbox با سبک خطی کافی است و تمامی مفهوم را می‌رساند.

سبک Open World چیست؟

اما فرق سبک Sandbox با اپن ورد در چیست؟ سبک جامع دیگری که در بازی‌ها وجود دارد، سبک جهان باز یا همان Open World است. اپن ورد یک سبک بسیار پرطرفدار و محبوب در بین بازیکنان و طرفداران گیم است. دلیل این محبوبیت هم آن است که در فضای بازی، بازیکنان هر کاری که دلشان بخواهد می‌توانند انجام دهند، بدون آن که اتفاقی برای آن‌ها بیفتد.

بازی‌های جهان باز ویژگی‌های بسیار خوبی دارند که از جمله آن‌ها می‌توانیم به وسعت نقشه بازی‌هایشان به همراه جزئیاتشان اشاره کنیم. در این قسمت سعی داریم تا شما را با سبک Open World بیشتر آشنا کنیم و سپس به سراغ فرق بازی های سندباکس و جهان باز خواهیم رفت. فرق بازی Open World با سبک خطی، چیزی در حدود زمین تا آسمان است. این دو سبک به قدری با هم متفاوت هستند که با یک نگاه کلی، تعداد زیادی تفاوت در ذهنتان خواهد آمد. یکی از عمده‌ترین و مهم‌ترین تفاوت بازی های جهان باز و خطی در آزادی عملشان است که در اختیار بازیکنان قرار می‌دهند.

فرق سبک Sandbox

همانطور که در بالاتر گفته شد، بازی‌های خطی اجازه کار خاصی را در طول بازی به گیمرها نمی‌دهند، ولی در بازی‌های جهان باز قضیه بسیار متفاوت است. اگر می‌خواهید فرق بازی Open World را با سایر سبک‌ها به خوبی متوجه شوید، باید یک بازی خطی یا سندباکس را تجربه کنید. بازی‌هایی که امروزه در سبک جهان باز هستند، مجموعه بازی‌های جی تی ای، بازی ویچر، بازی اساسینز کرید و… را تشکیل می‌دهند.

جدا از جذابیت داستانی و گیم پلی فوق‌العاده‌ای که این بازی‌ها دارند، یکی از دلایل محبوبیت آن‌ها در سبک جهان باز بودنشان است. برای مثال در بازی مانند Assassins Creed، مجموعه Grand Theft Auto و… شما قابلیت‌های بسیار متنوعی در اختیار دارید. در بازی Assassins Creed شما در کنار جلو بردن روند داستانی و مرحله‌ای بازی، می‌توانید به صورت آزادانه در نقشه و شهر بازی بچرخید.

در طول چرخیدنتان می‌توانید لباس موردعلاقه‌ای که چشمتان را گرفته بخرید. در کنار لباس خریدن، می‌توانید زره‌ها و ابزار نظامی‌تان را تقویت و یا تعویض کنید. پس از تعویض لباس‌ها می‌توانید نوع و جزئیات سلاحتان را انتخاب کنید. این‌ها برخی از ویژگی‌ها و تفاوت بازی های جهان باز با سایر بازی‌ها بود. از مجموعه بازی‌های جی تی ای، می‌توان به عنوان یکی از کامل‌ترین بازی‌هایی نام برد که در سبک جهان باز به بازار بازی‌های ویدئویی آمده است.

این بازی یک سمبل از سبک Open World به شمار می‌آید. در این بازی شما می‌توانید هر چیزی را که در ذهنتان تصور می‌کنید را یا بخرید و یا انجام دهید. بازیکنان می‌توانند قایق سواری، پرواز با چتر، پرواز با هواپیما، کوه‌نوردی، جنگ با تفنگ سنگین و سبک، دعوا با چاقو و تبر و شمشیر، مسابقات موتور سواری، مسابقه با اتوموبیل، پرواز با هواپیماهای مسافربری و جنگی، هلیکوپتر و بسیاری چیزهای دیگر را تجربه کنند. به این سبک از بازی‌ها که بازیکنان در آن‌ها آزادی عمل بسیار گسترده و بالایی دارند، بازی‌های جهان باز می‌گویند که با چند مثال، فرق بازی Open World با خطی را توضیح دادیم.

فرق بازی Open World

تفاوت های بین بازی های جهان باز و سند باکس

پس از توضیح‌های مختصر و مفیدی که در رابطه با سبک‌ها دادیم، نوبت به گفتن تفاوت سبک Sandbox و Open World می‌رسد. با توضیحاتی که درباره سبک‌های بازی دادیم، راحت‌تر می‌توانیم به سراغ این دو سبک برویم. این دو سبک در نگاه اول خیلی شبیه به هم هستند، اما در واقعیت و زمانی که به صورت تخصصی به سراغشان بروید متوجه خواهید شد که تفاوت‌های بسیار زیادی باهم دارند.

تفاوت بازی های سند باکس با جهان باز، در ماموریت‌های بازی بیشتر مشخص شده و به چشم می‌آید. ماموریت‌ها و مراحل در بازی‌های سندباکس به این صورت طراحی شده‌اند که بازیکنان علاوه بر محدودیت‌هایی برای انجام مراحل، دارای آزادی نسبی نیز هستند. برای مثال در بازی Metal Gear Solid شما هنگامی که در مرحله وارد می‌شوید، یک علامت مشخص بر روی نقشه برایتان نمایان می‌شود که پس از رفتن به آن منطقه، ماموریت شما آغاز خواهد شد.

در صورتی که به آن منطقه نروید، شما می‌توانید به صورت نیمه آزادانه در نقشه بگردید و سپس به سراغ آن مرحله بروید. این مورد فرق بازی Open World با جهان باز را به خوبی به نمایش می‌گذارد. فرق سبک Sandbox با بازی جهان باز در مورد دیگری نیز به چشم می‌آید که آن فضا و محیط قبل هر مسابقه یا مرحله است.

برای مثال در بازی جهان بازی مانند جی تی ای وی و Red Dead، بازیکنان در حالی که به صورت آزادانه در حال گردش در نقشه هستند، به طور ناگهانی یک مرحله که معمولا به صورت Side Mission هستند، در مقابل شما ظاهر شده و با اختیار تام شما می‌توانید آن را انجام دهید. در غیر این صورت می‌توانید از کنار آن عبور کرده و به راه و گردش خودتان ادامه دهید.

برای بهتر توضیح دادن فرق بازی های Open World با سندباکس و همچنین گفتن تفاوت بازی های سندباکس با سبک جهان باز، می‌توانیم به این مورد اشاره کنیم که در ساید میژن‌های بازی‌های جهان باز، کوچک‌ترین جزئیات نیز بر روی بازیکنان تاثیرگذار هستند و آن‌ها حس می‌کنند که در یک دنیا در حال زندگی کردن هستند.

تفاوت سبک سندباکس و اپن ورد

برای مثال، در بازی جی تی ای و Assassins Creed، گاها با انجام یک کار یا حرکت‌هایی مانند تیراندازی و تنه زدن به NPCها، سخنان جالبی از دهن آن‌ها خارج می‌شود. در بازی جی تی ای زمانی که یک ماشین زیبا طراحی و شخصی سازی می‌کنید، پس از عبور از کنار برخی از شخصیت‌های غیر قابل بازی، خواهید شنید که در حال تعریف کردن از ماشینتان هستند.

تمامی این موارد دست به دست هم می‌دهند تا بازیکنان یک فضای جذاب و موقعیت‌های به یاد ماندنی را در دنیای مصنوعی بازی تجربه کنند و اوقات دلنشینی را برای خود رقم بزنند. یکی از دلایل موفق بودن نسخه پنجم بازی GTA این است که در بازی بسیار آزاد هستید و حتی از سوپرمارکت‌ها می‌توانید برخی چیزها را خریداری کرده و استفاده کنید. در تمامی این مثال‌ها جای بازی Mine Craft خالی است.

بازی ماین کرفت یک نمونه بسیار مشهور از بازی‌های سندباکس است که در آن شما در یک جهان مشخص مشغول به ساخت و ساز هستید و دائما در حال خلق و ایجاد سازه‌های مشخصی هستید. حالا خودتان به دو بازی ویچر و ماینکرفت نگاه کنید و ببینید از مقایسه این دو بازی به چه نتیجه‌هایی در رابطه با تفاوت بازی های جهان باز با سندباکس خواهید رسید.

تفاوت سبک Sandbox و Open World

سخن پایانی

به صورت کلی فرق سبک Sandbox با جهان باز در نکات و جزئیات ریز و درشتی است که باید برای پیدا کردن آن‌ها با دقت به بازی توجه کنید تا این موارد را کشف کنید. گرچه سبک‌هایی همچون جهان باز در همان ابتدای بازی این موضوع را به مخاطبین و گیمرها ثابت خواهد کرد که این بازی، یک بازی جهان باز یا سندباکس است. برخی از بازی‌ها در ابتدا به صورت دیالوگ‌ها، نکاتی را درباره بازی می‌گویند که همان‌ها نوید دهنده یک بازی جهان باز و یا سندباکس هستند.

بازی‌های خطی هم که تکلیفشان مشخص است و همانطور که از عنوان سبکش مشخص است، تمامی بازی و داستانش بر روی یک خط معین در حال پیشروی است و بازیکنان بجز انجام و اجرای دستورات بازی، کار دیگری نمی‌توانند کنند. امیدواریم تا پس از خواندن این مطلب تمامی سوالات و شک و شبهه‌هایی که در مورد فرق سبک Sandbox با بازی‌های جهان باز داشتید، پاسخ داده شده باشد. از این که ما را تا پایان این مطلب همراهی کردید بسیار سپاسگزاریم.

شما بازی‌های جهان باز را بیشتر می‌پسندید یا بازی‌هایی که در سبک سندباکس هستند؟ بجز مواردی که درمورد تفاوت بازی های سندباکس با جهان باز گفته شد، شما مورد دیگری به چشمتان خورده است؟ نظرات و پیشنهادات خودتان را با تیم پلازا به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402