انیمیشن ایرانی در سالهای اخیر مورد توجه مخاطبان زیادی قرار گرفته است. به نظر شما فیلم سینمایی کارتونی ایرانی کدام عنوان است؟ در این مقاله به معرفی بهترین انیمیشن های ایرانی میپردازیم. با لیست کارتون های ایرانی برتر همراه ما باشید.
در چند سال گذشته، انیمیشنهای ایرانی پیشرفت چشمگیری در ساخت و تولید داشتهاند. تا جایی که کارتون های ایرانی، چه در سینما و چه در تلویزیون، مورد توجه خیل عظیمی از بینندگان قرار گرفتهاند. در این مقاله از پلازا به معرفی بهترین انیمیشن های ایرانی خواهیم پرداخت. به نظر شما برترین انیمیشن سینمایی ایرانی کدام عنوان است؟ با لیست کارتون های ایرانی همراه ما باشید.
بهترین انیمیشن های ایرانی
در این قسمت با لیست بهترین انیمیشن سینمایی ایرانی آشنا خواهیم شد. در لیست بهترین انیمیشن های دنیا، به نظر شما برترین انیمیشن سینمایی ایرانی کدام عنوان است؟
1. انیمیشن آخرین داستان ؛ برترین انیمیشن سینمایی ایرانی
- سال ساخت: 1387-1396
- کارگردان: اشکان رهگذر
- امتیاز IMDb: نمره 6.9
- میزان فروش: 488٬555٬000 تومان
- خلاصه داستان: داستان انیمیشن آخرین داستان برداشتی آزاد از داستان فرمانروایی ضحاک بر ایران است
- جوایز مهم: برنده اولین سیمرغ بلورین بهترین انیمیشن سینمای ایران از سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر، برنده پروانه زرین بهترین کارگردان بلند پویانمایی و بهترین فیلمنامه بلند در بخش بینالملل از سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، برنده تندیس طلایی بهترین اثر بلند در بخش بینالملل و در مسابقه ایران از یازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران
کارتون ایرانی «آخرین داستان» اولین نماینده سینمای انیمیشن ایران در اسکار است که میتواند عنوان بهترین فیلم انیمیشن ایرانی را بگیرد. این عنوان از بهترین انیمیشن های 2020 در لیست کارتون های ایرانی توانست در سال 2020 جزو 344 فیلم واجد شرایط برای رقابت در آکادمی اسکار قرار بگیرد و یکی از بهترین کارتون های ایرانی از نظر ساختار و طراحی شخصیتها است. این انیمیشن که تولید آن از سال 1387 تا 1396 به طول انجامید و عنوان برترین انیمیشن سینمایی ایرانی شایسته آن است، از کیفیت تصویری و داستانی جذاب برخوردار است و به همین دلیل توانسته در جشنوارههای خارجی حضور داشته باشد و جوایز متعددی کسب کند. کارگردان فیلم آخرین داستان، بهترین انیمیشن سینمایی ایرانی، در نشست با اصحاب رسانه درباره فیلم خود گفت:
این پویانمایی بلند سینمایی با توجه به داستان ضحاک در شاهنامه فردوسی ساخته شده است و داشتهها و اسطوههای فرهنگی را در آن مورد توجه قرار دادهایم.
البته باید به این نکته هم اشاره کرد که انیمیشن آخرین داستان در گیشه ایران موفقیت خوبی بدست نیاورد و مجموعا حدود 488 میلیون تومان فروش داشت که برای پروژهای با این عظمت یک شکست محسوب میشود. هنرمندانی مانند پرویز پرستویی، لیلا حاتمی، حامد بهداد، اکبر زنجانپور، باران کوثری، حسن پورشیرازی و شقایق فراهانی از صداپیشگان این انیمیشن بودند.
2. انیمیشن رستم و سهراب ؛ بهترین انیمیشن سینمایی ایرانی
- سال ساخت: 1392
- کارگردان: کیانوش دالوند
- امتیاز IMDb: نمره 6.8
- خلاصه داستان: داستان این انیمیشن به همان داستان معروف رستم و سهراب میپردازد. البته برخلاف داستان اصلی رستم و سهراب، در پایان این انیمیشن سهراب به دست رستم کشته نمیشود.
انیمیشن ایرانی «رستم و سهراب» یک فیلم انیمیشنی محصول سال 1392 است که در فهرست بهترین انیمیشن سینمایی ایرانی قرار میگیرد. کارتون ایرانی رستم و سهراب در شهر بروجرد (پایتخت انیمیشن ایران) و توسط کیانوش دالوند ساخته شده است. انیمیشن رستم و سهراب محصول مشترک مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و استودیو انیمیشن آریا است.
حق کپیرایت این انیمیشن توسط روسیه و امارات متحده عربی خریداری شده است. این اولین باری بود که یک انیمیشن سینمایی ایرانی در سطح بینالمللی حاضر میشد و اکران خارجی آن همزمان با پخش انيميشن در داخل کشور بود. اگر به دنبال دانلود بهترین انیمیشن های ایرانی هستید، انیمیشن رستم و سهراب را از دست ندهید.
3. انیمیشن بنیامین ؛ برترین انیمیشن سینمایی ایرانی
- سال ساخت: 1397
- کارگردان: محسن عنایتی
- امتیاز IMDb: نمره 6.6
- میزان فروش: 5٬220٬777٬000 تومان
- خلاصه داستان: داستان بنیامین در دوره فراعنه مصر روایت میشود. بنیامین پسری است که برای نجات جان مادرش از دست سربازان فرعون باید سفر پرخطری را پشت سر بگذارد
- جوایز مهم: بهترین انیمیشن سینمایی کشور در سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان اصفهان، 2 جایزه اصلی جشنواره کووتو تانزانیا
در معرفی کارتون های ایرانی جدید، باید به انیمیشن بنیامین اشاره کنیم. انیمیشن بنیامین در سال 1397 و با سرمایهگذاری تهیهکننده شخصی تولید شد. اکران این انیمیشن در سینماهای ایران از آبان ماه 1398 آغاز شد و در نهایت توانست به فروشی حدود 5 میلیارد و 200 میلیون تومان دست پیدا کند. مانند انیمیشن «فیلشاه» که در نگاه اول کارتونی از نوع فانتزی به نظر میآید، انیمیشن بنیامین هم با داستانی فانتزی شروع میشود اما در واقع دارد یکی از داستانهای تاریخی را بازگو میکند. مصطفی حسن آبادی تهیهکننده انیمیشن بنیامین در مورد موفقیتهای این اثر در مصاحبهای گفت:
بعد از اکران موفق «بنیامین» و شناخته شدن این انیمیشن به عنوان یکی از پرفروشترین انیمیشنهای تاریخ سینمای کشور، فعالیتهای بینالمللی این اثر اعم از شرکت در جشنوارههای بینالمللی و اکران و پخش در کشورهای مختلف با همکاری گروه «عماریار» و شرکت «فیلم مارکت» آغاز شد.
از جمله صداپیشگان این انیمیشن باید به زنده یاد چنگیز جلیلوند، ناصر طهماسب، اکبر منانی، سعید مظفری و مریم شیرزاد اشاره کرد. انیمیشن سینمایی ایرانی بنیامین یکی از جذاب ترین کارتون های ایرانی ساخته شده برای کودکان در سال های اخیر و یکی از انیمیشن های ایرانی جدید است.
4. انیمیشن شاهزاده روم ؛ از بهترین کارتون های ایرانی
در ویدئوی بالا میتوانید «تریلر انیمیشن شاهزاده روم»، از کارتون های ایرانی پرطرفدار را تماشا کنید.
- سال ساخت: 1393
- کارگردان: هادی محمدیان
- امتیاز IMDb: نمره 6.4
- میزان فروش: 5 میلیارد تومان
- خلاصه داستان: داستان راجع به دختری مسیحی به نام ملیکا است. ملیکا از تبار پدر از نوادگان یشوعا وصی حضرت عیسی و از تبار مادر نواده قیصر روم است. سرنوشت ملیکا به گونهای رقم میخورد که درنهایت به بلاد اسلامی میرود و به همسری امام یازدهم شیعیان در میآید
- جوایز مهم: لوح تقدیر ویژه از هجدهمین جشن سینمای ایران، لوح تقدیر ویژه از چهارمین دوره جشن سینمای انقلاب، لوح تقدیر ویژه بهترین پویانمایی از سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر
کارتون ایرانی «شاهزاده روم» انیمیشنی سینمایی محصول سال 1393 به کارگردانی هادی محمدیان و از بهترین انیمیشن های ایرانی است. این انیمیشن در مدت 15 ماه توسط گروه هنرپویا با بودجه 2 میلیارد تومانی ساخته شده است. انیمیشن ایرانی شاهزاده روم با استقبال 1.5 میلیونی مخاطبان و فروش 5 میلیارد تومانی به پرمخاطبترین انیمیشن تاریخ سینمای ایران و سومین فیلم پرفروش سال 1394 تبدیل شد. برای آشنایی با پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران به این مطلب مراجعه کنید. شاهزاده روم در کشورهای لبنان، عراق، عربستان، کویت، ساحل عاج، بحرین، فرانسه و انگلستان به نمایش درآمده است.
5. انیمیشن امین و اکوان ؛ بهترین انیمیشن سینمایی ایرانی
- سال ساخت: 1396
- کارگردان: زحل رضوی
- امتیاز IMDb: نمره 6
- خلاصه داستان: درباره دو شخصیت امین و اکوان است که به شهر جدیدی میروند تا زندگی تازهای را شروع کنند. امین آرایشگر خوشقلب و مهربانی است. اما اکوان که آدم حسود و طمعکاریست حاضر نیست با تلاش و زحمت پول دربیاورد. پس از دوستی امین استفاده میکند و پول او را خرج میکند.
«امین و اکوان» انیمیشنی موزیکال به کارگردانی زحل رضوی و محصول سال 1396 است که در لیست کارتون های ایرانی برتر قرار میگیرد. دانلود انیمیشن ایرانی امین و اکوان را از دست ندهید. زحل رضوی کارگردان انیمیشن ایرانی امین و اکوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت:
این اثر انیمیشن به تهیهکنندگی مهدی صفارپور گرچه در جشنواره جونیور فست جمهوری چک موفق به دریافت جایزه نشد ولی توانست توجه و تجلیل هیات داوران که شامل جان استیونسون از کشور آمریکا و کارگردان انیمیشن «پاندا کونگ فوکار»، جیتندرا میشرا تهیه کننده و کارگردان بیش از 110 فیلم هندی و کامیلا بوکووا مدرس دانشگاه فیلمسازی پراگ را به دست آورد.
6. انیمیشن فیلشاه ؛ از کارتون های ایرانی پرطرفدار
- سال ساخت: 1396
- کارگردان: هادی محمدیان
- امتیاز IMDb: نمره 5.1
- میزان فروش: 7,907 میلیارد تومان
- خلاصه داستان: داستان راجع به فیلیست که قرار است رئیس گله باشد. اما این فیل برخلاف تصور همه بسیار دست و پا چلفتی است. این انیمیشن در اصل درباره اصحاب فیل و حمله ابرهه به خانه کعبه است که درنهایت به ولادت حضرت محمد (ص) ختم میشود
- جوایز مهم: تندیس بهترین دستاورد فنی و هنری از هجدهمین جشن حافظ، برگزیده تندیس ققنوس بهترین فیلم از هفتمین جایزه سینمایی ققنوس
گروه هنرپویا و هادی محمدیان این بار با انیمیشن «فیلشاه» به سینماها آمد. فیلم انیمیشن ایرانی جدید فیلشاه محصول سال 1396 است و با سرمایهگذاری گروه هنرپویا، بنیاد سینمایی فارابی و موسسه تصویر شهر ساخته شده است. این عنوان از انیمیشن های برتر ایرانی، تنها انیمیشنی است که به بخش مسابقه سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر راه یافته است. انیمیشن فیلشاه در سال 1397 موفق شد عنوان پرفروشترین انیمیشن سینمای ایران را به خود اختصاص دهد.
حامد عزیزی، بهرام زند، زهره شکوفنده، حسین عرفانی، ناصر طهماسب، ژرژ پطرسی، اکبر منانی، جواد پزشکیان و شوکت حجت از صداپیشگان این انیمیشن هستند. فیلشاه که میتواند عنوان برترین انیمیشن سینمایی ایرانی را بگیرد و در لیست کارتون های ایرانی قرار میگیرد، انیمیشنی پر کاراکتر است که در تولید آن تیمی 220 نفره مشارکت داشتهاند. بیش از 50 انیماتور در این گروه مسئولیت متحرکسازی انیمیشن فیلشاه را بر عهده داشتهاند.
کارتون ایرانی فیلشاه به زبانهای عربی و انگلیسی هم دوبله شده است. این انیمیشن در اکران لبنان توانست به سومین فیلم پرمخاطب گیشه سینماهای لبنان و دومین انیمیشن پرمخاطب تاریخ سینمای لبنان تبدیل شود. فیلشاه علاوه بر لبنان در کشورهای اردن، امارات و عراق هم اکران شده است.
7. انیمیشن ایرانی طنز تهران 1500
- سال ساخت: 1392
- کارگردان: بهرام عظیمی
- امتیاز IMDb: نمره 4.4
- میزان فروش: 3.7 میلیارد تومان
- خلاصه داستان: داستان در سال 1500 هجری شمسی میگذرد؛ زمانی که رباتها در کنار مردم زندگی میکنند
- جوایز مهم: بهترین دستاورد فنی و هنری در سی امین دوره جشنواره فیلم فجر
«تهران 1500» اولین فیلم سینمایی انیمیشنی ایرانی در ژانر کمدی است. این فیلم که در فهرست بهترین انیمیشن سینمایی ایرانی و کارتون های قشنگ ایرانی قرار میگیرد، به کارگردانی بهرام عظیمی و در سال 1392 ساخته شده است. شخصیت اصلی فیلم تهران 1500 پیرمردی 160 ساله به نام اکبر آقا (با صداپیشگی مهران مدیری) است.
بهرام رادان، هدیه تهرانی، محمدرضا شریفینیا، گوهر خیراندیش، حبیب رضایی، مهتاب نصیرپور و حسام نواب صفوی از دیگر بازیگران این فیلم انیمیشنی هستند. انیمیشن ایرانی تهران 1500 در عرصههای بینالمللی با نام تهران 2121 (سال 1500 شمسی معادل سال 2121 میلادی است) اکران شده است. همچنین این فیلم از کارتون های زیبا ایرانی، به زبانهای انگلیسی، فرانسوی و عربی زیرنویس شده است.
8. انیمیشن سینمایی ایرانی جمشید و خورشید
- سال ساخت: 1384
- کارگردان: بهروز یغمائیان
- خلاصه داستان: در گذشتههای دور و در گوشهای از سرزمین پهناور ایران، گروهی از شاهزادگان به خواستگاری خورشید دختر پادشاه میآیند تا شایستهترین آنها انتخاب و داماد و وارث تاج و تخت پادشاه شوند. منجم دربار که سالهاست عاشق دختر پادشاه است، خورشید را دزدیده و او را به سرزمینی دور میبرد. جمشید برای نجات خورشید به جنگ با منجم میرود
- جوایز مهم: دیپلم افتخار بهترین فیلم از نظر هیات داوران بیستمین جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان
انیمیشن ایرانی «جمشید و خورشید» محصول سال 1384 و به کارگردانی بهروز یغمائیان است و یکی دیگر از عناوین در فهرست برترین انیمیشن سینمایی ایرانی محسوب میشود. ساخت این انیمیشن 4 سال طول کشید و به مدت 10 سال اجازه اکران نداشت. این انیمیشن، چهارمین انیمیشن سینمایی ایرانی به شمار میرود.
پرویز پرستویی در نقش منجم، امین حیایی در نقش جمشید، ترانه علیدوستی در نقش خورشید، رامبد جوان در نقش ماهان، ثریا قاسمی در نقش ندیمه، حبیب رضایی در نقش آبا و چنگیز جلیلوند در نقش حاکم صداپیشگان این انیمیشن از بهترین فیلم انیمیشن های ایرانی هستند. همچنین امین حیایی دو ترانه از انیمیشن جمشید و خورشید را خوانده است.
9. انیمیشن فهرست مقدس
- سال ساخت: 1394
- کارگردان: محمدامین همدانی
- میزان فروش: 317,066,000 تومان
- خلاصه داستان: داستانی تاریخی دارد که ماجرای آن در نجران کشور یمن میگذرد. زمان آن هم مربوط به صد سال قبل از ظهور دین اسلام است. داستان این انیمشن براساس سفر قهرمان فیلم با نام هاران شکل گرفته است.
- جوایز مهم: بهترین انیمیشن ایران در جشنواره فجر سال 1394، بهترین انیمیشن اسپانیا در جشنواره مادرید سال 2016، بهترین انیمیشن ایران در جشنواره مقاومت سال 1395، بهترین انیمیشن ایالات متحد آمریکا در هالیوود موویینگ پیکچرز سال 2016
«فهرست مقدس» فیلمی انیمیشنی به کارگردانی محمدامین همدانی و محصول سال 1394 است که از انیمیشن های پرطرفدار ایرانی محسوب میشود. این انیمیشن توسط خانه انیمیشن سازمان رسانهای اوج تولید شده است. در سینماهای خارج از کشور انیمیشن فهرست مقدس با نام The Return به نمایش درآمد. انیمیشن ایرانی فهرست مقدس توسط پیشکسوتهای دوبلاژ و به سرپرستی مریم شیرزاد دوبله شده است. چنگیز جلیلوند، خسرو خسروشاهی، بهرام زند، نصرالله مدقالچی و اکبر منانی از صداپیشگان این انیمیشن هستند. همدانی درباره استفاده از پیشکوستهای دوبلاژ و سرپرستی مریم شیرزاد بر دوبله این عنوان میگوید:
فیلم 2 بار دوبله شده است. در نسخه اولیهای که از «فهرست مقدس» آماده شده بود از زبان رسمی ادبیات فارسی استفاده شد اما در نسخه دوم و بعد از چند اکران خصوصی، برای اینکه مخاطب با این سبک از ادبیات ارتباط چندانی برقرار نمیکرد، یک بار دیگر دوبله انجام شد. مریم شیرزاد مدیر دوبلاژ این پروژه بود و حداقل هشت صدای ماندگار سینمای ایران، کاراکترهای این انیمیشن را دوبله کردند.
10. انیمیشن در مسیر باران
- سال ساخت: 1395
- کارگردان: حامد کاتبی
- خلاصه داستان: داستان انیمیشن در مسیر باران درباره مردی به نام ریان است. ریان به سفری میرود و درنهایت به شهر مرو میرسد
- جوایز مهم: بهترین کارگردانی انیمیشن از سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر
«در مسیر باران» یک انیمیشن ایرانی به کارگردانی حامد کاتبی و محصول سال 1395 است که از انیمیشن های معروف ایرانی محسوب میشود. این انیمیشن با تکنیک سه بعدی و به سفارش موسسه آفرینشهای آستان قدس رضوی تهیه و تولید شده است. امین زندگانی، رحیم نوروزی، محمدرضا شیرخانلو، محمد جهانپا، فرخ نعمتی و یاس نوروزی بازیگران این فیلم انیمیشنی هستند. هنگام دانلود رایگان بهترین انیمیشن های ایرانی، انیمیشن در مسیر باران را نیز در نظر داشته باشید.
11. انیمیشن گولز
- سال ساخت: 1396
- کارگردان: فرزاد دالوند
- خلاصه داستان: با اقتباس از داستان فولکلور شنگول و منگول و با محوریت آموزههای اخلاقی ساخته شده است
«شنگول و منگول» یک انیمیشن ایرانی به کارگردانی فرزاد دالوند و تهیهکنندگی شرکت تصویرگستر پاسارگاد است. این انیمیشن سه بعدی با نام جهانی The Gools یا گولز عرضه گردیده است. دوبله انگلیسی آن توسط صداپیشگان هالیوودی آمریکایی و کانادایی انجام شده است. این انیمیشن برای اولین بار در جشنواره فیلم برلین رونمایی شد و مورد استقبال بسیار خوب پخشکنندگان خارجی قرار گرفت. انیمیشن شنگول و منگول نیز قطعا در لیست کارتون های ایرانی برتر قرار میگیرد.
بهترین سریال انیمیشن های ایرانی
در این قسمت با بهترین سریال های انیمیشنی ایرانی آشنا خواهیم شد. برای آشنایی با بهترین سریالهای انیمیشنی خارجی به این مطلب مراجعه کنید.
1. سریال انیمیشنی خداوند لک لک ها را دوست دارد
- سالهای پخش: 1376-1380
- کارگردانان: سعیده ذاکری و هما شکیبی
- تعداد قسمتها: 27
- خلاصه داستان: در مورد کوچ لکلکها به دهکده و ماجرای دوستی آنها با بچههای ده است
کارتون ایرانی «خداوند لک لکها را دوست دارد» یک سریال انیمیشنی به کارگردانی سعیده ذاکری و هما شکیبی است که در لیست کارتون های ایرانی برتر قرار میگیرد. این سریال بین سالهای 1376 تا 1380 در 27 قسمت 15 دقیقهای از صدا و سیمای ایران پخش شد. مدیریت دوبلاژ آن بر عهده خسرو خسروشاهی بود. این مجموعه بعدها به مناسبت فوت کارگردانش (هما شکیبی) به صورت یک فیلم سینمایی 84 دقیقهای از شبکه پویا پخش شد.
2. سریال انیمیشنی شکرستان
- سالهای پخش: 1387 تا کنون
- کارگردانان: سعید ضامنی، بابک نظری و عباس جلالی یکتا
- تعداد قسمتها: 134
- خلاصه داستان: داستان در یک شهر قدیمی و خیالی میگذرد. هر قسمت، داستانی مجزا دارد که براساس داستانها، ضربالمثلها و قصههای قدیمی ایرانی ساخته شدهاند. در این شهر قدیمی، هیچ کس در جایگاه حقیقی خود نیست
- جوایز مهم: بهترین انیمیشن کوتاه در دوازدهمین جشن سینمای ایران، تندیس طلایی بهترین تهیه کننده از دوازدهمین جشن سینمای ایران، بهترین فیلم انیمیشن در فستیوال IIDCYA، بهترین اثر و تندیس طلایی از جشنواره فیلم کودک و نوجوان همدان، بهترین کارگردانی پویانمایی در جشنواره جام جم سال 1390
«شکرستان» یک سریال انیمیشنی به کارگردانی سعید ضامنی، بابک نظری و عباس جلالی یکتاست. این مجموعه که توسط مرکز صبا صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تولید شده، از سال 1387 در حال پخش است و از انیمیشن های در حال ساخت ایران محسوب میشود. از سری اول سریال شکرستان تاکنون بیشتر از 100 قسمت آن به روی آنتن رفته است.
این سریال انیمیشنی با روش کات اوت یا بریده مقوا ساخته شده است و طرفداران زیادی دارد. راوی این مجموعه مرتضی احمدی بود. اما پس از درگذشت آقای احمدی، شهاب حسینی به عنوان راوی به این مجموعه تلویزیونی پیوست. در روایت داستانهای این سریال تلاش شده که مخاطبان بعد از خندیدن به طنز داستانها، عمیقا به فکر فرو روند.
3. سریال انیمیشنی بچه های ساختمان گل ها
- سالهای پخش: 1395
- کارگردان: حسین صفارزادگان
- تعداد قسمتها: 91
- خلاصه داستان: درباره دختری به نام حسناست که پدرش در روز تولد او برایش یک جوجه غاز میخرد
«بچههای ساختمان گلها» یک سریال انیمیشنی به کارگردانی حسین صفارزادگان است. این انیمیشن ایرانی توسط سازمان هنری رسانهای اوج در 91 قسمت 14 دقیقهای تولید شده است. پروژه ساخت این سریال در دی ماه سال 1394 آغاز شد و در مرداد ماه سال 1395 پایان یافت. سریال بچههای ساختمان گلها که در لیست کارتون های ایرانی برتر قرار میگیرد، از شبکه پویا پخش میشد.
4. سریال انیمیشنی پهلوانان
- سالهای پخش: در حال پخش
- کارگردان: سیاوش زرین آبادی
- تعداد قسمتها: 52
- خلاصه داستان: درباره پهلوان پوریای ولی و مبارزهاش در مقابل اسکندرخان است. اسکندرخان داروغه طماع، حریص و جاهطلب شهر است
- جوایز مهم: برترین کارگردان مجموعه و سریال در سومین جشنواره بینالمللی تلویزیونی جام جم
سریال انیمیشنی «پهلوانان» را سیاوش زرین آبادی کارگردانی و مرکز پویانمایی صبا تولید کرده است. علی همت مومیوند، اکبر منان، شهروز ملکآرایی، امیرمحمد صمصامی، بیژن علیمحمدی، ظفر گرایی و حمیدرضا آشتیانیپور از صداپیشگان این سریال دو بعدی هستند.
5. سریال انیمیشنی تندر
- سالهای پخش: 1396
- کارگردان: محسن شکرطلب
- تعداد قسمتها: 13
- خلاصه داستان: داستان سریال تندر درباره دو دوست به نامهای تندر (یوزپلنگی زیبا) و تندک (خرگوشی چابک) است. آنها دوست جدیدی به نام لاکی (لاکپشتی پیر) پیدا میکنند و تصمیم میگیرند در سفری با او همراه شوند
سریال انیمیشنی «تندر» از کارتون های ایرانی ساخته شده توسط محسن شکرطلب و در سال 1396 کارگردانی شده است. مرکز پویانمایی صبا این سریال را در 13 قسمت 20 دقیقهای تولید کرده است. این سریال از شبکه نهال و برای گروه سنی کودک پخش شده است.
6. انیمیشن داستان های شاهنامه
- سالهای پخش: 1383
- کارگردان: سید محمود صائمین
- تعداد قسمتها: 13
- خلاصه داستان: داستانهایی از شاهنامه فردوسی را با زبان ساده برای کودکان و نوجوانان روایت میکند
داستانهای شاهنامه عنوان بعدی در لیست کارتون های ایرانی است که در 13 قسمت 21 دقیقهای پخش شده است. این سریال دو بعدی توسط مرکز پویانمایی صبا در شبکه همدان تولید شده و نویسنده آن نیز عباس دوست قرین است. همچنین مریم غفاری وظیفه بازنویسی آن را بر عهده داشته است.
سوالات متداول
1. بهترین انیمیشن های ایرانی کدام عناوین هستند؟
آخرین داستان، رستم و سهراب، بنیامین، شاهزاده روم، امین و اکوان، فیلشاه و...
2. بهترین سریال های انیمیشنی ایرانی کدام عناوین هستند؟
خداوند لک لک ها را دوست دارد، شکرستان، بچه های ساختمان گل ها، پهلوانان و...
کلام آخر
اگرچه پرداختن به تمام انیمیشن های ایرانی در یک مقاله ممکن نیست، اما در اینجا بهترین انیمیشن های ایرانی و کارتون های ایرانی قدیمی و جدید را معرفی کردیم. به نظر شما برترین انیمیشن سینمایی ایرانی کدام است؟ آیا بهترین انیمیشن سینمایی ایرانی را تماشا کردهاید؟ شما میتوانید در پایین همین صفحه نظرات خودتان را درباره بهترین فیلم انیمیشن ایرانی با ما به اشتراک بگذارید.

این حرفت که گفتی که همیشه از داستان های قرانی استفاده میکنند رو قبول دارم ولی بخش داستان های کهن رو نه قبول ندارم ایران فقط از داستان های قرانی و پیامبران داره استفاده میکنه در صورتی که اگه اون انیمیشن رو از داستان های شاهنامه بسازه یا دوره هخامنشی ها شاهکار میشه به نظرم نه اینکه فقط بیاد از داستان های قرانی بسازه در حدی که فیلشاه رو هم ربط داد به پیامبران مثلا همین انیمیشن اخرین داستان درسته گرافیک دوبعدی داشت ولی داستان بسیار زیبایی داشت که در اسکار انیمیشن نامزد شد و از داستان اسباب بازی ها باخت که واقعا حقش بود چون الان دیگه کیفیت و گرافیک مهم نیست برای مردم الان داستان و کشش فیلم و انیمیشن مهمه مثل پارسال که انیمیشن روح با انیمیشن ولفواکر که گرافیک دوبعدی داشت رقابت سنگینی داشت گرافیک پایین بود ولی داستان جذابی داشت.