خبر مهم مجلس درباره کالابرگ؛ احتمال افزایش مبلغ تا یک میلیون تومان

تیم پلازا - انتشار: 7 خرداد 1405 13:37
ز.م مطالعه: 2 دقیقه
-

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از بررسی برای افزایش مبلغ کالابرگ الکترونیکی خبر داد و اعلام کرد رقم فعلی این حمایت با توجه به شرایط جدید اقتصادی و رشد هزینه‌های زندگی، دیگر پاسخگوی نیاز خانوارها نیست.

به گزارش پلازا و به نقل از هفت صبح، مهرداد بائوج لاهوتی، در قانون بودجه دو نوع حمایت برای مردم پیش‌بینی شده است؛ یارانه نقدی و اعتبار کالابرگ. او توضیح داد که برای بخش کالابرگ رقمی در حدود هزار همت در نظر گرفته شده بود، اما افزایش تورم و تغییر شرایط اقتصادی باعث شده بازنگری در این رقم در دستور کار قرار گیرد.

لاهوتی با اشاره به فشار معیشتی موجود تأکید کرد ادامه پرداخت کالابرگ با ارقام قبلی نمی‌تواند متناسب با هزینه‌های جدید زندگی باشد و به همین دلیل، دولت ناچار به تجدیدنظر در مبلغ پرداختی است.

او همچنین گفت در این زمینه جلساتی با حضور وزارتخانه‌های مرتبط، سازمان برنامه و بودجه و رئیس‌جمهور برگزار شده و در این نشست‌ها، اصل افزایش مبلغ کالابرگ مورد توافق قرار گرفته است، اما هنوز میزان دقیق افزایش و شیوه تأمین منابع مالی آن نهایی نشده است.

این نماینده مجلس اظهار کرد بودجه سال جاری بر اساس شرایط عادی تدوین شده بود، اما با تغییر وضعیت اقتصادی کشور، دولت باید برخی بخش‌های بودجه را اصلاح کند. به گفته او، رقم جدید کالابرگ در حال نهایی شدن است و احتمال دارد مبلغ آن تا حدود یک میلیون تومان افزایش پیدا کند تا بخشی از فشار ناشی از گرانی‌ها جبران شود.

لاهوتی در ادامه به وضعیت منابع درآمدی دولت نیز اشاره کرد و گفت در بودجه امسال، درآمدهای نفتی و مالیاتی سهم مهمی دارند، اما در شرایط فعلی، تحقق کامل این منابع با ابهام همراه است. او افزود در بخش مالیات نیز ارقام بالایی پیش‌بینی شده، اما دستیابی کامل به آن‌ها آسان نخواهد بود و دولت باید برای جبران کسری بودجه به دنبال منابع جایگزین باشد.

به گفته این عضو کمیسیون برنامه و بودجه، یکی از راهکارهای مطرح‌شده برای مدیریت شرایط فعلی، مولدسازی دارایی‌ها است. او تأکید کرد دولت برای عبور از وضعیت موجود، نیازمند تصمیمات تازه در بخش درآمدها و هزینه‌هاست و احتمال دارد برخی هزینه‌های بودجه‌ای نیز کاهش یابد یا اولویت‌بندی جدیدی برای آن‌ها انجام شود.

لاهوتی در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس نیز اشاره کرد و گفت این انتخابات با مشارکت گسترده نمایندگان و به‌صورت کاملاً محرمانه و الکترونیکی برگزار شد. او افزود کل فرآیند رأی‌گیری و شمارش آرا در کمتر از یک ساعت انجام شد و برخلاف برخی دوره‌های گذشته، مشکلی در ثبت و شمارش آرا به وجود نیامد.

دیدگاه های کاربران
هیچ دیدگاهی موجود نیست