غذاها همیشه سوژههای خوبی برای عکاسی هستند. عکاسی از غذا یکی از سختترین نوع عکاسی محسوب میشود. لذیذ و خوشمزه نشان دادن غذا به همین راحتی نیست. باید تکنیک های عکاسی از غذا را به خوبی بلد باشیم. در این مقاله ترفندهای عکاسی از غذا را بررسی میکنیم.
لازمهی گرفتن عکس خوب از غذا فقط داشتن دوربین حرفهای نیست. موارد زیادی هستند که در عکاسی از غذا نقش مهمی دارند. توجه به جزئیاتی مثل نورپردازی، زاویه دوربین و یا ترکیببندی را میتوان از تکنیک های عکاسی از غذا دانست. با پلازا همراه باشید تا ترفندهای عکاسی از غذا را به شما آموزش دهیم. با این نکات میتوانید عکسهای حرفه ای بگیرید. فرقی ندارد هدفتان عکاسی برای مجله غذا باشد یا عکسهای تبلیغاتی. حتی با دوربین موبایل میتوانید به بهترین شکل عکاسی از غذا را انجام دهید.
در ادامه میخوانید:
آموزش روش های عکاسی از غذا برای افراد مبتدی
اگر در مراحل اولیه یادگیری عکاسی از غذا هستید، حتما نیاز به تجهیزات حرفه ای ندارید. با تجهیزات ساده هم میتوانید عکسهای خوبی بگیرید. فقط کافیست به ترفند های عکاسی از مواد غذایی آگاه باشید. در ادامه تکنیک های عکاسی از غذا را برایتان میگوییم.
1. نور طبیعی
عکاسی از غذا نیازمند نور خوب است. برای داشتن نور ایدهآل میتوانید از فلاش (استروب) استفاده کنید. اما یادتان باشد فلاشها کمی گرانند و کار کردن با آن دشوار است. بهترین گزینه برای عکاسی از خوردنیها نور طبیعی (پنجره) است. شما باید منبع نور را پیدا کنید. یکی از تکنیک های مهم عکاسی نورپردازی از پشت است. این کار در مدلهای مختلف عکاسی روش مناسبی به شمار میآید.
2. نورپردازی با رفلکتور
در این روش عکاسی از غذا یک پنجره پشت به غذا وجود دارد. در واقع این پنجره منبع نور ما است که باعث ایجاد سایه در قسمت جلو میشود. از تکنیک های عکاسی از غذا استفاده کرده و با رفلکتور نقره ای نور پنجره را بر روی غذا بازتاب میدهیم. یادتان باشد حتما از رفلکتور نقرهای استفاده کنید. رفلکتور نقرهای نسبت به رفلکتور سفید نور روشنتری را منعکس میکند. برای نشان دادن جزئیات غذا این مدل رفلکتور عملکرد بهتری دارد.
3. نورپردازی با دیفیوزر
در مدل نورپردازی با دیفیوزر به جای انعکاس مستقیم نور بر روی غذا آن را پخش میکنیم. وقتی سوژه عکاسی بسیار براق باشد و یا روی سطح صیقلی قرار بگیرد از این روش (لایه پخشکننده) استفاده میکنیم. این لایه پخشکننده یکی از ترفندهای عکاسی از غذا برای داشتن نور نرمتر است. استفاده همزمان دیفیوزر و رفلکتور باعث میشود تا عکاسی از سوژه به صورت حرفه ای انجام شود. در این روش دورتادور سوژه روشن شده و بازتاب نور و سایه ملایمتری شکل میگیرد.
4. تزیین غذا
یکی از ترفندهای عکاسی از غذا تزیین آن است. اگر شما لذیذترین غذا را هم بپزید اما ظاهر جذابی نداشته باشد در جذب مخاطب موفق نخواهید شد. مهمترین ترفندهای عکاسی تبلیغاتی غذا این است که مخاطب را به وجد بیاورید. در واقع شما باید بتوانید آنقدر بیننده را وسوسه کنید که دلش بخواهد عکس را برداشته و از آن میل کند. پس میتوان گفت تزیین و چیدمان غذا برای عکاسی از موارد بسیار مهم به شمار میآیند.
یادتان باشد قبل از اینکه غذا حاضر شود تنظیمات دوربین و نور را چک کنید. بهتر است همه این موارد با یک جایگزین امتحان شود. اگر با غذای آماده بخواهید تنظیمات دوربین را چک کنید، غذا تازگی خود را از دست میدهد. پس حتما اول با یک جایگزین همه چیز را در حالت آماده قرار بدهید. سپس به محض کشیدن آن در ظرف اصلی عکاسی از سوژه را شروع کنید. جایگزین یکی از تکنیکهای اصلی عکاسی برای تازه نگه داشتن و خوشمزه به نظر رسیدن خوراکی محسوب میشود.
5. فوکوس
یکی از تکنیک های عکاسی از خوراکیها فوکوس است. برای این کار شما به لنز نیاز دارید. با فوکوس غذای شما از آن چیزی که واقعا هست بزرگتر نشان داده میشود. هر لنزی حداقل فاصله برای فوکوس دارد. منظور از حداقل فاصله، نزدیکترین فاصله لنز تا سوژه است. عکاسی از سوژه با فوکوس کیفیت بهتری پیدا میکند. شفافیت و درخشندگی عکس با این روش کاملا قابل مشاهده خواهد بود. پس خاطرتان باشد یکی از ترفندهای عکاسی از غذا استفاده از روش فوکوس است.
5 اشتباه رایج در عکاسی از غذا کدامند؟
عده ای معتقدند عکاسی ژانرهای مختلفی دارد. عکاسی از غذا یکی از این ژانرهای سخت و دشوار است. در واقع باید گفت عکاسی یک کار تیمی محسوب میشود. اگر هدف این کار ثبت جذابیت غذا باشد کار سختتر هم میشود. برای داشتن یک عکس حرفهای همه عوامل باید درست عمل کنند. در ادامه علاوه بر بررسی ایده عکاسی از غذا تکنیکهای مهم در عکاسی را مورد بررسی قرار میدهیم. اگر این تکنیکها درست انجام نشوند عکس خوبی نخواهید داشت.
1. ترکیب بندی نامناسب
در عکاسی از غذا ترکیببندی درست را باید یک هنر دانست. داشتن مهارت در این زمینه لازمه آموزش و کار فراوان در طی سالهای زیاد است. مهمترین چیز در عکاسی از مواد خوراکی حفظ سادگی آن است. حواستان باشد برای ترکیببندی درست از اعداد فرد در اِلمانها استفاده کنید. اعداد فرد نسبت به اعداد زوج تقارن بیشتری در ترکیببندی دارند.
ترکیببندی درست یکی از ترفندهای درست در عکاسی است. اینکه چه وسیله یا بافتی را به صحنه اضافه میکنید باعث بالا یا پایین شدن کیفیت عکس میشود. مورد مهم بعدی در بحث ترکیببندی رنگهای پسزمینه هستند. رنگها تاثیر مستقیم بر کیفیت غذا دارند. پس از رنگهای خیلی روشن و بی روح استفاده نکنید.
2. زاویه دید بد
یکی از مهمترین تکنیک های عکاسی از غذا داشتن زاویه دید مناسب است. پیش از آغاز عکاسی حتما زاویه مناسب را پیدا کنید. البته باید گفت زاویه مناسب بستگی به سوژه عکاسی دارد.
برای مثال میتوان به برگرها یا لازانیا که از غذاهای چند لایه هستند، اشاره کرد. این موارد را حتما از کنار (سطح چشم) عکاسی کنید. در این روش همه اِلمانها به خوبی دیده میشوند. غذاهایی مثل پیتزا که سطح صافی دارند بهتر است از بالا (زاویه 90 درجه) ثبت شوند. در مبحث ثبت سوژه به زاویه دید مناسب توصیه زیادی میشود.
زاویه بالا یا 90 درجه یکی از مناسبترین ترفندهای عکاسی برای میزهای غذا یا صحنههایی با اِلمانهای زیاد است. اگر زاویه شما در اینگونه از عکسها درست نباشد ممکن است همه اِلمانها در عکس جا نگیرند.
3. فوکوس اشتباه
در ترفندهای عکاسی از غذا بسیار مهم است که شما فوکوس را کجا انجام میدهید. معمولا مناسبترین قسمت برای فوکوس جلوی غذا در نظر گرفته میشود. پس حتما به اینکه مقدار این بزرگنمایی چقدر باشد از قبل فکر کنید. فوکوس یکی از مهمترین تکنیک های عکاسی از غذا به شمار میآید.
عکس شما زمانی جذاب به نظر میرسد که از فوکوس استفاده کنید و قسمت زیادی از عکس تار باشد. هدف عکاسی از مواد خوراکی نشان دادن جذابیت آن است. بهطوری که بیننده با دیدن عکس دلش بخواهد کمی از آن را بخورد. اگر فوکوس را به خوبی انجام دهید به هدفتان میرسید.
4. نور نامناسب
نور مناسب از اصلیترین موارد در عکاسی از غذا محسوب میشود. به عکاسی لقب نقاشی با نور را دادهاند. در مقوله عکاسی اگر نور نباشد هیچ چیزی ثبت نمیشود. پس اینکه عکس شما خوب یا بد شود به نور مناسب بستگی دارد. همان طور که قبلا اشاره شد انتخاب نور مناسب یکی از تکنیک های اصلی در عکاسی از غذا به شمار میآید. شما باید منبع نور را بشناسید.
شناخت نور مناسب از ترفندهای مهم برای داشتن عکس حرفهای است. گاهی اوقات نیاز است نور را بازسازی کنید. ممکن است از شما سوژهای در هوای آفتابی بخواهند. اما هوای آن روز ابری و بارانی باشد. شما باید بتوانید نورپردازی عکاسی از غذا را درست انجام دهید.
5. کراپ اشتباه
کراپ یا فتوشاپ یکی از ترفندهای عکاسی به شمار میآید. ممکن است در روند عکاسی ار غذا با مشکلاتی روبهرو شوید. خوبی این ابزار برطرف کردن مشکلات عکاسی است. اما کراپ کردن نیازمند دقت و توجه به نکات مهمی خواهد بود. حواستان باشد از فاصله خیلی نزدیک عکس نگیرید. جزئیات در عکاسی مهمند.
باید مشخص باشد که شما چه چیزی را به تصویر کشیدهاید. ابزار کراپ یکی از تکنیک های عکاسی محسوب میشود. اما درست استفاده کردن از آن بسیار مهم است. کراپ را خیلی تنگ نبندید. اجازه دهید سوژه عکاسی به خوبی و با جزئیات قابل مشاهده باشد. عکسهای خیلی نزدیک جذابیت خود را از دست میدهند.
چگونه عکسهای وسوسهکننده از غذا ثبت کنیم؟
عکاسی از غذا امروزه در فضاهای مختلف با سرعت زیادی انجام میشود. خیلی از این عکسها زیبا و شگفتانگیز هستند. تابهحال به این فکر کردهاید که چگونه این تصاویر اینقدر جذاب بهنظر میرسند؟
بله درست حدس زدید ترفندهای عکاسی از مواد غذایی باعث ثبت عکسهای وسوسهانگیز میشوند. در این قسمت از آموزش عکاسی غذا به چند مورد از ترفندها اشاره میکنیم.
نورپردازی از کنار یا پشت ظرف غذا
نورپردازی از اصلیترین تکنیک های عکاسی به شمار میآید. اگر شما نورپردازی را از جلوی ظرف غذا انجام دهید سایهها کمتر دیده میشوند. این مورد باعث شده تا بافت غذا هم مشخص نباشد و از جذابیت عکس میکاهد. پس حتما از کنار ظرف غذا یا پشت آن نورپردازی کنید. با این روش عکس شما درخشش بیشتری دارد.
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم منبع نور بسیار مهم است. منبع نور شما میتواند یک پنجره بزرگ، فلاش یا نور به صورت غیرمستقیم باشد. عکاسی غذا به کمک پنجره بزرگ دلانگیزتر است. نور طبیعی پنجره عکسی با درخشش زیبا و ملایم ثبت میکند.
زیبایی بصری را بشناسید
در عکاسی از غذا زیبایی بصری حرف اول را میزند. منظور از زیبایی بصری همان چیدمان غذا است. برای گرفتن عکس وسوسهکننده شما نیاز به تزیین جذاب غذا دارید. چون شکل ظاهری غذا باید بیننده را جذب کند. گاهی اوقات همه تلاشمان را برای عالی شدن طعم و مزه غذا انجام میدهیم. اما غافل میشویم از اینکه چیدمان و زیبایی بصری در عکاسی از خوراکیها مهمتر است.
ابتدا مطمئن شوید از اینکه تکههای غذا به مناسبترین حالت ممکن روی هم قرار گرفتهاند. اطراف ظرف غذا را تمیز نگه دارید. اگر سوژه عکاسی از غذا یک چیز گرم یا منجمد است قبل از سرد یا آب شدن کار را تمام کنید. توجه به جزئیات از مهمترین ترفندهای عکاسی غذا به شمار میآید.
زاویه جدید پیدا کنید
برای گرفتن عکس مناسب از غذا باید زاویه درستی داشته باشید. از همان چیزی که بیننده مستقیما خودش میبیند عکس نگیرید. انتخاب زاویه درست برای عکاسی یکی از مهمترین تکنیک های عکاسی از غذا محسوب میشود.
جسارت داشته باشید. دوربین را در دست بگیرید و از زاویههای مختلف شروع به عکاسی از سوژه کنید. زاویه پایین و یا زاویه مستقیم از بالا برای جذابیت بیشتر عکس انتخاب مناسبی به نظر میرسند.
اهمیت به پسزمینه
عکس خوب میتواند یک داستان را روایت کند. این کار به عهده پسزمینه عکس شماست. اگر پسزمینه درست انتخاب کنید حالوهوای عکس شما به خوبی نشان داده میشود.
ابتدا باید بدانید هدف عکاسی از غذا به صورت حرفه ای چیست؟ نشان دادن یک میز شام عاشقانه؟ روایت یک روز تابستانی و پیکنیک با دوستان؟ یا صرفا هدف شما اشاره مستقیم به خود ظرف غذاست؟ اینکه پسزمینه شما شامل چه جزئیاتی باشد از ترفندهای مهم عکاسی به شمار میآید.
نشان دادن بخار چای یا قهوه جذابیت عکس شما را دوچندان میکند. یا به طور مثال امروزه استفاده از دستی که قاشق یا یک تکه پیتزا را برداشته در فضای مجازی زیاد دیده میشود. رعایت این موارد در پس زمینه به جذابیت بصری عکس شما کمک خواهد کرد.
از نزدیک عکس بگیرید
خیلی اوقات برای عکاسی از غذا ها باید به سوژه کاملا نزدیک شد. مثلا نشان دادن لایههای لازانیا با پنیر آبشده و سس مخصوص آن از نزدیک دهن بیننده را حسابی آب میاندازد. از ترفندهای عکاسی باید به عکسهای کلوزآپ اشاره کرد. نشان دادن دود برخاسته از منقل کباب بسیار وسوسهانگیز است. پس لازم نیست همیشه همه قسمتهای سوژه در عکاسی به طور کامل مشخص باشد. به جزئیات جذاب توجه کنید.
جمعبندی
عکاسی از خوردنیها یکی از مشاغل سرگرمکننده در عین حال دشوار محسوب میشود. برای اینکه بتوانیم با حفظ سادگی سوژه، عکس جذابی بگیریم باید ترفندهای عکاسی از خوراکی ها را بلد باشیم. ما در این مقاله تلاش کردیم آموزش عکاسی از غذا را به طور ساده برای افراد مبتدی توضیح بدهیم. نظرات خود را از قسمت دیدگاههای پلازا بنویسید
