12 غذا با ماندگاری بالا ؛ از غذاهای کنسروی تا آجیل

غذا با ماندگاری بالا
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

یک سری از مواد غذایی دارای طول عمر زیادی هستند. مواد غذایی با ماندگاری بالا لازم است که در منزل هر فردی موجود باشند. در این مقاله با 12 غذا با ماندگاری بالا آشنا می‌شویم.

مواد غذایی با ماندگاری بالا باید در فهرست غذایی هر خانواده وجود داشته باشند. این مواد غذایی مدت زمان بیشتری در دمای اتاق باقی می‌مانند و به راحتی فاسد نمی‌شوند. در واقع می‌توان با تغییراتی در برخی از این مواد غذایی طول عمر آن‌ها را بالا برد. اکثر مواد غذایی با ماندگاری بالا در دمای اتاق قابل نگهداری هستند، اما باید در نظر داشته باشید که برای اطلاع از تاریخ دقیق انقضای هر کدام از مواد غذایی با ماندگاری بالا اطلاعات درج شده روی بسته بندی را مطالعه کنید. در این مقاله 12 غذا با ماندگاری بالا را معرفی خواهیم کرد.

راههای نگهداری مواد غذایی

آنچه در ادامه می‌خوانید:

 


12 غذا با ماندگاری بالا


غذاهای غیرقابل فساد و یا مواد غذایی با ماندگاری بالا مانند کنسرو و میوه‌های خشک عمر طولانی دارند و برای جلوگیری از خراب شدن آن‌ها نیازی به یخچال نیست. مواد غذایی با ماندگاری بالا را می‌توان در دمای اتاق و کابینت‌ها نگهداری کرد. این مواد نه تنها می‌توانند در آشپزخانه استفاده شوند، بلکه به عنوان ماده غذایی در دوران کمپ کردن و در اردوگاه‌هایی که توانایی نگهداری از مواد غذایی فاسد شده در دمای محیط مانند گوشت تازه، لبنیات و سبزیجات را ندارند استفاده می‌شوند.

علاوه بر تمام موارد گفته شده غذا با ماندگاری بالا در مواقع اضطراری بسیار ضروری است و سازمان‌های خیریه از این مواد برای کمک به افراد آسیب دیده استفاده می‌کنند. در اینجا فهرستی از 12 غذا با ماندگاری بالا را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

 

لوبیا خشک و کنسرو شده

نگهداری طولانی مدت غذا

ماندگاری طولانی و داشتن مواد مغذی زیاد، لوبیا را به یک غذا با ماندگاری بالا تبدیل کرده است. لوبیا کنسرو شده را می‌توان بین 2 تا 5 سال نگهداری کرد. همچنین لوبیای خشک را می‌توان بین 10 سال و یا حتی بیشتر در دمای اتاق نگهداری کرد.

لوبیا منبعی عالی از فیبر، پروتئین گیاهی، منیزیم، ویتامین‌های گروه B، منگنز، آهن، فسفر، روی و مس است. علاوه بر تمام مزایای گفته شده، لوبیا به خوبی می‌تواند با دیگر مواد غذایی مانند سوپ‌ها و سالادها ترکیب خوبی داشته باشد.

 

کره بادام زمینی

نگهداری مواد غذایی به مدت طولانی

کره بادام زمینی بسیار مغذی و خوشمزه است و یک غذا با ماندگاری بالا محسوب می‌شود. اگرچه دمای ذخیره‌سازی می‌تواند بر ماندگاری این ماده غذایی تأثیر بسزایی بگذارد، اما کره بادام زمینی تجاری را تا 9 ماه در دمای اتاق می‌توان نگهداری کرد. کره بادام زمینی طبیعی که حاوی ماده نگهدارنده نیست تا 3 ماه در دمای 10 درجه سانتی‌گراد و تنها یک ماه در دمای 25 درجه سانتی‌گراد قابلیت ماندگاری دارد.

کره‌های حاصل شده از مغز خشکبار غنی از چربی‌های سالم، پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی قدرتمند از جمله آنتی اکسیدان‌ها هستند. این ترکیبات بدن شما را در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

 

میوه و سبزیجات خشک

مواد غذایی در زمان قحطی

با در نظر گرفتن این موضوع که بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها دارای ماندگاری کوتاهی هستند، اما محصولات خشک شده دارای ماندگاری طولانی‌تری هستند و در دسته مواد غذایی با ماندگاری بالا قرار می‌گیرند. با نگهداری صحیح، بیشتر میوه‌های خشک شده را می‌توان با اطمینان تا یکسال در دمای اتاق نگهداری کرد. همچنین سبزی‌های خشک را می‌توان حدود نیمی از این مدت نگهداری کرد.

انواع میوه و سبزیجات خشک از جمله انواع توت خشک، سیب، گوجه فرنگی و هویج قابل انتخاب هستند. اگر تمایل به تهیه میوه و سبزیجات خشک در خانه دارید می‌توانید از فر استفاده کنید. میوه‌ها و سبزیجات خشک را می‌توان به عنوان میان وعده میل کرد. به علاوه آنکه می‌توانید این مواد خشک را به ترکیب دیگر مواد غذایی خود اضافه کنید. شما همچنین می‌توانید سبزیجات خشک را به سوپ یا خورشت در صورت در دسترس نبودن محصولات تازه اضافه کنید.

 

کنسرو ماهی یا مرغ

طرز نگهداری مواد غذایی به مدت طولانی

اگر چه ماهی تازه و مرغ سرشار از مواد غذایی هستند، اما در دمای اتاق به راحتی فاسد می‌شوند. با این حال برای استفاده از این مواد غذایی به صورت طولانی مدت می‌توانید از کنسروهای آن‌ها استفاده کنید. انواع کنسرو را می‌توانید بدون نیاز به یخچال و برای مدت طولانی تا 5 سال در دمای اتاق نگهداری کنید. توجه داشته باشید که برای اطمینان از مصرف باید اطلاعات ماندگاری بسته‌بندی را با دقت مشاهده کنید.

 

آجیل و دانه های مغذی

ذخیره مواد غذایی در قحطی

آجیل و دانه‌ها مواد مغذی متراکم و قابل حمل هستند. این مواد در دسته مواد غذایی فاسد نشدنی قرار می‌گیرند. افرادی که علاقه زیادی به پیاده‌روی و کوهنوردی دارند می‌توانند از این گروه به عنوان تنقلات با کالری بالا استفاده کنند. دقت داشته باشید که ماندگاری انواع آجیل متفاوت است، اما به طور معمول در دمای تقریبا 4 درجه سانتی‌گراد تا 20 درجه سانتی‌گراد قابل نگهداری هستند. به عنوان مثال بادام هندی را می‌توان به مدت 6 ماه در دمای 20 درجه سانتی‌گراد نگهداری کرد؛ در صورتی که پسته تنها یک ماه در همین دما قابل نگهداری است. دانه‌های مغزی نیز دارای ماندگاری قابل توجهی هستند. تخم کدو تنبل 6 ماه در دمای اتاق تازه می‌ماند.

 

غلات

ذخیره مواد غذایی در قحطی

غلاتی مانند جو، برنج و گندم دارای ماندگاری بسیار طولانی‌تری نسبت به دیگر منابع کربوهیدرات هستند. این ویژگی آن‌ها را به یک انتخاب هوشمندانه برای ذخیره طولانی مدت مواد غذایی تبدیل کرده است. غلات را می‌توانید به سوپ‌ها، سالاد و آبگوشت‌های خود اضافه کنید. خوردن غلات خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی و برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.

 

سبزیجات و میوه های کنسرو شده

ذخیره مواد غذایی در قحطی

از کنسرو کردن مواد غذایی برای طولانی کردن مدت زمان نگهداری آن‌ها استفاده می‌شود. میوه و سبزیجات نیز قابل کنسرو شدن هستند. گرمای استفاده شده در هنگام تولید کنسرو میکروارگانیسم‌های بالقوه مضر را از بین می‌برد. همچنین مهر و موم مواد غذایی کنسرو شده باعث می‌شود باکتری‌های جدید به داخل کنسرو نفوذ نکنند. ماندگاری میوه‌ها و سبزیجات کنسروی بستگی به نوع محصول دارد.

به عنوان مثال سبزیجات کنسرو شده با اسید کم از جمله سیب زمینی، هویج، چغندر و اسفناج بین 2 تا 3 سال در دمای اتاق دوام می‌آورند. از طرفی دیگر میوه‌های با اسید بالا مانند گریپ‌فروت، سیب، هلو، انواع توت‌ها و آناناس فقط 12 تا 18 ماه قابل نگهداری هستند. این امر در مورد سبزیجات بسته‌بندی شده در سرکه مانند ترشی‌ها نیز صادق است. هنگام خرید کنسرو میوه‌ها آن دسته‌ای را انتخاب کنید که در آب نگهداری شده‌اند.

 

جرکی

مواد غذایی ضروری در قحطی

حفظ گوشت روشی است که از زمان‌های بسیار قدیم برای استفاده از منابع پروتئینی و جلوگیری از هدر رفتن آن استفاده می‌شده است. به طور خاص، جرکی پختن گوشت در محلول نمکی و سپس خشک کردن آن است. مواد نگهدارنده، طعم دهنده‌ها و سایر مواد افزودنی گاهی اوقات در هنگام پردازش استفاده می‌شوند.

انواع بسیار زیادی از جرکی ها موجود هستند. گوشت گاو، ماهی سالمون، مرغ و گوساله از جمله گوشت‌هایی هستند که به صورت جرکی استفاده می‌شوند. توجه داشته باشید که جرکی‌ها از نظر تغذیه معادل کلوچه‌های گوشتی هستند. این غذا با ماندگاری بالا حداکثر 2 ماه در دمای اتاق نگهداری می‌شود. بهترین گزینه‌های جرکی موادی هستند که حاوی شکر، طعم دهنده مصنوعی یا مواد نگهدارنده نباشند.

 

گرانولا و پروتئین

مواد غذایی در زمان قحطی

گرانولاها و پروتئین‌ها به لطف ماندگاری طولانی و ترکیبات مغذی یک غذای مناسب برای کوله‌پشتی‌های شما و زمان‌های پیاده‌روی هستند. بسیاری از گرانولاها تقریبا تا یک سال در دمای اتاق تازه می‌مانند. با این حال برای اطلاعات انقضا حتما برچسب محصولات را مشاهده کنید. گرانولاها شامل موادی مانند جو، گندم، آجیل و میوه خشک می‌شوند. همچنین مقدار بسیار کمی شکر و مواد نگهدارنده دارند.

 

سوپ

طرز نگهداری مواد غذایی به مدت طولانی

سوپ‌های کنسرو شده و خشک شده نیز یک گزینه بسیار عالی هستند. بیشتر سوپ‌های کنسرو شده یا خشک شده تا 5 سال در دمای اتاق قابل نگهداری هستند. در نظر داشته باشید که سوپ‌هایی که حاوی گوجه فرنگی هستند حدودا 18 ماه عمر مفید دارند. با این حال باید اطلاعات انقضا هر بسته‌بندی را مطالعه کنید.

سوپ‌هایی را انتخاب کنید که سرشار از مواد سالم مانند سبزیجات و لوبیا هستند و تا حد امکان محصولات کم سدیم را در سبد خرید خود قرار دهید؛ زیرا مصرف زیاد نمک به سلامتی شما آسیب وارد می‌کند.

 

وعده های غذایی یخ زده

غذاهای زمان قحطی

خشک کردن مواد غذایی با منجمد کردن و تصعید فرایندی است که در آن یخ به طور مستقیم به بخار تبدیل می‌شود تا آب از مواد غذایی خارج شود و در دمای اتاق به صورت طولانی‌تری ماندگاری داشته باشد. وعده‌های غذایی یخ زده به دلیل وزن کم و قابلیت حمل آسان بسیار محبوب هستند.

 

شیرهای پاکتی با ماندگاری بالا

نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی

در حالی که شیر تازه و برخی از فرآورده‌های لبنی باید در یخچال نگهداری شوند، اما شیرهای پاکتی استریلیزه در دمای اتاق نگهداری می‌شوند. شیر استرلیزه طی فرآیندی با دمای بالا تهیه می‌شود و در بسته‌بندی خاصی نگهداری می‌شود. این شیرها معمولا در دمای بین 4 تا 20 درجه سانتی‌گراد دارای ماندگاری تا حداکثر 9 ماه هستند. نوشیدنی‌های گیاهی مانند شیر سویا تا 10 ماه قابل نگهداری هستند؛ در حالی که شیر نارگیل تا 5 سال در دمای اتاق قابل نگهداری و مصرف است. همچنین به خاطر داشته باشید که شیر خشک نیز یک گزینه مناسب است؛ زیرا بین 3 تا 5 سال طول عمر دارد.

در این مقاله 12 غذا با ماندگاری بالا را معرفی کردیم. مواد با طول عمر بالا مدت زمان زیادی را بدون فاسد شدن سپری می‌کنند و برای موقعیت‌های زیادی لازم و ضروری هستند. در مواقع اضطراری و کمک به سازمان‌های خیریه می‌توانید از بین مواد گفته شده در بالا استفاده کنید. آیا شما در خانه از این مواد غذایی نگهداری می کنید؟ دیگر مواد غذایی با طول عمر بسیار بالا را نام ببرید.

پاراگراف 30 آرون گروپس
{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها