فیلم جاده خاکی اولین فیلم پناه پناهی، پسر جعفر پناهی است. این فیلم جادهای داستان خانوادهای است که برای بدرقه پسرشان راهی سفری جادهای میشوند.
فیلم جاده خاکی فیلمی جادهای به نویسندگی و کارگردانی پناه پناهی است. تهیهکنندگان این فیلم نیز مستانه مهاجر، پناه پناهی و جعفر پناهی هستند. همانطور که احتمالا میدانید یا حدس میزنید، کارگردان فیلم جاده خاکی، یعنی پناه پناهی، پسر جعفر پناهی، فیلمساز معروف ایرانی است. داستان فیلم درباره خانوادهای است که برای بدرقه پسرشان راهی یک سفر جادهای شدهاند.
این اثر در بخش دوهفته کارگردانان هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم کن و بخش افقهای پنجاه و دومین دوره جشنواره کارلووی واری حضور داشته و به نمایش درآمده است. همچنین برای اکران در بخش اصلی پنجاه و نهمین دوره جشنواره فیلم نیویورک نیز انتخاب شده است. در بخش اصلی شصت و پنجمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم لندن هم جایزه بهترین فیلم را گرفت. در این مقاله از پلازا با معرفی فیلم جاده خاکی همراه ما باشید.
در ویدیوی زیر میتوانید تریلر فیلم جاده خاکی را تماشا کنید.
آنچه در ادامه میخوانید
دانلود فیلم جاده خاکی
در این قسمت میتوانید برای دانلود اولین فیلم پناه پناهی اقدام کنید. مدت زمان فیلم جاده خاکی 93 دقیقه است.
داستان فیلم جاده خاکی
در خلاصه فیلم جاده خاکی باید بگوییم که این فیلم درباره خانوادهای است که پسر بزرگ آنها تصمیم گرفته به صورت غیرقانونی از ایران برود. آنها برای بدرقه پسرشان راهی سفری جادهای میشوند تا به مرز برسند و پسر را راهی کنند.
بازیگران فیلم جاده خاکی
فیلم ایرانی جاده خاکی بازیگران زیادی ندارد. در ادامه با بیوگرافی آنها همراه شما خواهیم بود تا با این هنرپیشگان بیشتر آشنا شوید.
پانته آ پناهی ها در نقش مادر
پانته آ پناهی ها بازیگر ایرانی متولد سال 1340 در تهران است. وی در سال 1382 با فیلم سینمایی آن مرد را نکشید وارد عرصه بازیگری شد. در سال 1394 نیز با بازی در سریال نمایش خانگی شهرزاد پا به صنعت سریالسازی گذاشت. تنها سریال تلویزیونی او نیز سریال بانوی عمارت است که از شبکه سوم سیما پخش میشد.
برخی از دیگر آثار این هنرپیشه عبارتند از فیلمهای گس (1391)، خانوم (1392)، من دیهگو مارادونا هستم (1393)، نفس (1394)، لاک قرمز (1394)، آااادت نمیکنیم (1394)، حکایت دریا (1395)، درخونگاه (1396)، ناگهان درخت (1397)، جمشیدیه (1397)، جوجه تیغی (1398)، دسته دختران (1399) و غریزه (1400) و سریالهای کرگدن (1398) و خاتون (1400).
حسن معجونی در نقش پدر
حسن معجونی بازیگر و کارگردان تئاتر ایرانی متولد 28 دی 1347 در زنجان است. وی در رشته ادبیات نمایشی تحصیل کرده و سرپرست گروه تئاتر لیو است. معجونی با فیلم همیشه پای یک زن در میان است در سال 1386 وارد عرصه بازیگری شد و سپس در سریالهای مسافران (1388) و شمعدونی (1394) به ایفای نقش پرداخت و معروفتر شد.
برخی از آثار این هنرمند عبارتند از فیلمهای کنعان (1386)، از رئیس جمهور پاداش نگیرید (1387)، قصهها (1390)، برف روی کاجها (1390)، اشباح (1392)، خوک (1396)، ما همه با هم هستیم (1397)، بی حسی موضعی (1397)، لتیان (1398)، آبادان یازده 60 (1398)، گورکن (1398)، شب طلایی (1400) و سریالهای آهوی من مارال (1400) و راز بقا (1401).
سایر بازیگران این فیلم عبارتند از:
- رایان سرلک در نقش برادر کوچک
- امین سیمیار در نقش برادر بزرگ
- بهرام ارک
- حمدالله سلیمی
- شاهین کاظم نژاد
- میلاد طلوعی
- رسول صمدی
- داوود شرفایی
- کبری اسمی
- شاهرخ اسلامی
- پیمان نقدی
سایر عوامل این فیلم عبارتند از:
- مدیر فیلمبرداری: امین جعفری
- مشاور فیلمنامه: نادر ساعی ور
- موسیقی: پیمان یزدانیان
- تدوین: اشکان مهری و امیر اطمینان
- صداگذاری و میکس: زهره علی اکبری
- صدابرداری صحنه: عبدالرضا حیدری
- طراح گریم: ایمان امیدواری
- اجرای گریم: مریم سلیقه
- طراح صحنه: بابک جاجایی تبریزی
- انتخاب لباس: مهسا خمیسی و سارا خمیسی
- مسئول لباس: لیلا سیاهی
- تصحیح رنگ: کامران سحر خیز
- جلوههای ویژه: محمد ثانی فر
- برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: نگار جنیدی
- دستیار دوم کارگردان: سامان ایران نژاد
- منشی صحنه: فرید شریفی
- مجری طرح: نادر ساعی ور
- مدیر تدارکات: میلاد مهدی زاده
در تصویر زیر میتوانید پوستر فیلم جاده خاکی را مشاهده کنید.
نمرات و بررسی فیلم جاده خاکی
فیلم جاده خاکی که در عرصه بینالمللی با نام Hit the Road شناخته میشود، در IMDb امتیاز 7.3 از 10 را گرفته است و 85 درصد از کاربران گوگل آن را پسندیدهاند. از طرف دیگر در راتن تومیتوز 94 درصد از نقدهای این فیلم مثبت ارزیابی شدهاند. در متاکریتیک نیز 28 نقد و میانگین امتیاز 90 از 100 برای این فیلم ثبت شده است. از این 28 نقد، 26 نقد مثبت و 2 نقد متوسط هستند. در ادامه مروری بر نمرات منتقدان به فیلم سینمایی جاده خاکی خواهیم داشت.
The Observer / مارک کرمود: 100
این فیلم ترکیبی از نومیدی و شادی و عمق و پوچی است که کلید طلسم جادویی این فیلم جذاب هستند.
The Guardian / پیتر برادشاو: 100
این خانواده میتوانست از هم بپاشد. و با این حال اعتراضی سرکش و انرژی مضحکی در هر سکانس آن جاری است.
The New York Times / ای. او. اسکات: 100
چیزی که فیلم جاده خاکی را به یاد ماندنی و ویرانگر کرده، شیوهای است که با آن به بررسی زندگی عادی در شرایط اجباری میپردازد.
Screen Daily / وندی اید: 100
این فیلم به طور هیجان انگیزی خلاق، به طور راضی کنندهای برجسته و سرشار از گرما و انسانیت است. جاده خاکی یک پیروزی است.
Indie Wire / دیوید ارلیچ: 91
یک کمدی زیبا و دقیق که قلب شما را تکه تکه خواهد کرد؛ فیلمی که بین تراژدی و طنز تلخ تغییر مسیر میدهد و آگاهانه همه لحظات کوبندهاش را با جوکی جدی خراب میکند.
IGN / تارا بنت: 90
فیلم Hit the Road اثری قوی و در عین حال سرگرم کننده درباره فداکاریهایی است که برای خانواده انجام میدهیم.
The Wrap / دیو وایت: 90
پناهی و امین جعفری (فیلمبردار) از همه سنتهای آشنای سینمای معاصر ایران استفاده کرده و پیچشهایی تازه به آن دادهاند.
The New Yorker / ریچارد برودی: 90
جاده خاکی اثری از رئالیسم تجربی است که مانیفستی برای قدرت تخیلی مشاهده و قدرت سیاسی تخیل محسوب میشود.
Paste Magazine / جیکوب اولر: 89
سفرهای جادهای همیشه باید تمام شوند، اما فیلم عالی Hit the Road فیلمساز هیجانانگیزی را معرفی میکند که سفرش تازه شروع شده است.
The Film Stage / جیک کرینگ-شریفلز: 83
قدرت فیلم از آشکارسازیهای آرامی آمده که در جادههای بیابانی سرراست و تپههای پرپیچ و تاب پیدا میشوند و نتیجه آن اوجی دردآور و احساسی است.
The Irish Times / دونالد کلارک: 80
یک کمدی دوست داشتنی از جدیترین صورت.
The Boston Globe / مارک فینی: 75
پناهی با علاقهاش به برداشتهای بلند و فیلمبرداری ساده، مهارت خاصی در حفظ تعادل میان کمدی (اغلب به واسطه شیرین زبانیهای پسر کوچک) و احساسی عمیقتر دارد.
The Austin Chronicle / جنی نالف: 67
فیلم Hit the Road مملو از اندیشهها، ایدهها و استعارههاییست که میتوانند در پایان منجر به احساس سنگینی در مخاطب شوند. اما برای آنهایی که دوست دارند عمیقتر شوند و از این جذابیتهای سادهانگارانه رد شوند، یک فیلم اول چند لایه و جاه طلبانه است.
San Francisco Chronicle / جی. آلن جانسون: 50
پناه پناهی که با فیلم Hit the Road اولین فیلمش را ساخته، قطعا ژنهای دردسرساز پدرش را به ارث برده است. تمرکز او روی تدوین خوب بوده، اما فیلم پیچ و خم دارد و گاهی ریتمش میافتد. مشکل قطعا این است که فیلمساز اطلاعات مرتبطی که میتوانست بیننده را تا انتها درگیر فیلم کند به ما نمیدهد.
Slant Magazine / دیگو سمرین: 50
به دلیل تایم طولانی، فیلم پناه پناهی از هر هدف روایی جذاب دور شده است.
کلام آخر
در این مقاله از پلازا با معرفی فیلم جاده خاکی، اولین فیلم پناه پناهی، پسر جعفر پناهی، همراه شما بودیم. آیا شما این فیلم را تماشا کردهاید؟ شما چه امتیازی به آن میدهید؟ در پایین همین صفحه میتوانید نظرات خودتان را با ما و دیگر خوانندگان پلازا به اشتراک بگذارید.

فیلم برداری عالی، روایت داستان با عمق خوب که انگار پس هر حسی که به مخاطب منتقل میکند، همزاد پنداری عجیبی را از درون مخاطب بیرون میکشد.با بازی های فوق العاده، بدون اضافه کاری و کاملا پیرایش شده.پلان های طولانی که اصلا آزار دهنده نیستند.درام بسیار قوی همراه با طنز طلخی که غافلگیرتان میکند، نمیدانید بخندید یا گریه کنید.پارادوکس زیبایی که در تمام طول فیلم شما را معلق نگه میدارد.و بسیاری نکته دیگر که تماشای آن را لذت بخش میکند. جاده خاکی ، همچون یک دوست قدیمی، با شما درد و دل میکند.
شما چی از فیلم میدونی.... چی میگی
life is GODDAMNED beautiful چقد حق گفتی