15 مورد از نکات قبل از خرید Xbox Series X که باید به آنها توجه داشته باشید

نکات قبل از خرید Xbox Series X
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اگر کنسول نسل بعدی مایکروسافت توجه شما را جلب کرده، با این مطلب همراه باشید تا 15 مورد از نکات قبل از خرید Xbox Series X را با هم مرور کنیم.

دو شرکت بزرگ سازنده کنسول‌های بازی، بالاخره پرده‌ها را کنار زدند و از دستگاه‌های جادویی خود به صورت کامل رونمایی کردند. مایکروسافت علاوه بر ایکس باکس سری ایکس، نسخه دیجیتالی آن یعنی ایکس باکس سری اس را نیز معرفی کرد. این شرکت همچنین قیمت و تاریخ انتشار هر دو کنسولش را تعیین و اعلام کرد که از تاریخ 22 سپتامبر (1 مهر 1399)، بازیکن‌ها می‌توانند برای پیش خرید Xbox Series X و Xbox Series S اقدام کنند. به همین خاطر ما تصمیم گرفتیم که در این مطلب، به مهمترین نکات قبل از خرید Xbox Series X اشاره کنیم و به نوعی یک راهنمای خرید Xbox Series X را در اختیار شما قرار دهیم. در ادامه می‌توانید ویدیوی مربوط به همین مقاله را نیز تماشا کنید. با پلازا همراه باشید.

آنچه در ادامه می‌خوانید:

 


نکات قبل از خرید Xbox Series X که باید به آنها توجه داشته باشید


در ادامه با نکات قبل از خرید Xbox Series X همراه شما خواهیم بود.

 

سخت افزار سریع و قدرتمند

نکات قبل از خرید ایکس باکس سری ایکس

یکی از مهمترین جنبه‌های سخت‌افزاری کنسول ایکس باکس سری ایکس که مایکروسافت خیلی روی آن مانور داده، معماری جدید این کنسول موسوم به Velocity است. اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم، این معماری شامل چهار بخش اصلی می‌شود که عبارتند از حافظه ذخیره‌سازی SSD از نوع NVME، قطعاتی که وظیفه فشارزدایی از کنسول را برعهده دارند، تکنولوژی جدید مایکروسافت به نام DirectStorage API که حجم پردازش‌ها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و در نهایت یک روش جدید برای رندر بافت‌های بازی که Sampler Feedback Streaming نامیده می‌شود.

مایکروسافت اعلام کرده که معماری Velocity سطح جدیدی از کارایی و عملکرد را برای کنسول‌های بازی به ارمغان می‌آورد. بنابراین بازیکن‌ها نه‌تنها صفحات لودینگ کمتری در بازی‌های مختلف می‌بینند، بلکه می‌توانند در دنیاهای بزرگتر و پویاتری حضور پیدا کنند و بدون هیچ گونه محدودیتی در بارگذاری، بین نقاط مختلف این دنیاها جابه‌جا شوند. البته کنسول پلی استیشن 5 نیز از حافظه ذخیره‌سازی SSD استفاده می‌کند، اما باید ببینیم معماری متفاوت ایکس باکس سری ایکس که مایکروسافت آن را به عنوان برگ برنده‌اش معرفی کرده، چه مزیت‌هایی را برای این کنسول رقم خواهد زد.

 

پردازنده گرافیکی یا GPU

همه می‌دانند که پردازنده گرافیکی یا همان GPU چه نقش مهمی در اجرای بازی‌ها دارد. وقتی صحبت از کیفیت گرافیکی بازی‌ها، رزولوشن و نرخ فریم می‌شود، قبل از اینکه به یاد CPU، رم یا سایر قطعات کامپیوتر بیفتیم، کارت گرافیک یا GPU را به خاطر می‌آوریم. بنابراین کنسول‌های نسل بعدی برای آنکه بتوانند بازی‌ها گرافیک بالا را به خوبی اجرا کنند، باید پردازنده گرافیکی قدرتمندی داشته باشند. خوشبختانه مایکروسافت به این موضوع فکر کرده و یک GPU قدرتمند را داخل کنسول نسل نهمی‌اش قرار داده است. این شرکت ادعا می‌کند که GPU کنسول ایکس باکس سری ایکس، قدرتمندترین قطعه این کنسول و همچنین قوی‌ترین پردازنده گرافیکی است که تاکنون در کنسول‌های بازی دیده‌ایم.

GPU ایکس باکس سری ایکس 52 واحد پردازشی دارد که هرکدام از آنها با فرکانس 1.82 گیگاهرتز کار می‌کنند و در مجموع می‌توانند توان پردازشی معادل 12.15 ترافلاپس را ارائه کنند. به همین خاطر است که مایکروسافت با اطمینان اعلام کرده که کنسول نسلی بعدی‌اش قوی‌ترین کنسول بازی است که تاکنون ساخته شده است. در واقع این شرکت برای بیان قدرت پردازشی کنسولش، قبل از هر قطعه دیگری به GPU اشاره می‌کند.

 

پردازنده مرکزی یا CPU

پیش خرید Xbox Series X

یک تصور غلط در میان گیمرها وجود دارد و آن هم اینکه نقش GPU برای اجرای بازی‌ها از CPU مهمتر است. حتی اگر یک کارت گرافیک فوق پیشرفته داشته باشیم اما در کنار آن از یک CPU معمولی یا ضعیف استفاده کنیم، در اجرای بازی‌های سنگین با مشکل مواجه می‌شویم. بنابراین CPU هم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در کنسول جدید مایکروسافت از یک پردازنده مرکزی Zen 2 از کمپانی AMD استفاده شده که پهنای باند 3.8 گیگاهرتزی دارد. کنسول کوچک‌تر مایکروسافت یعنی ایکس باکس سری اس که تا حدی ضعیف‌تر هم هست، از پردازنده‌ای مشابه ایکس باکس سری ایکس استفاده می‌کند و در اجرای بازی‌های نسل بعدی با مشکلی مواجه نخواهد شد.

البته در مورد تفاوت معماری کنسول‌ها با کامپیوترهای خانگی باید به یک نکته مهم اشاره کنیم؛ اینکه در کنسول‌های بازی معمولا CPU و GPU روی یک چیپست قرار می‌گیرند که به این حالت SoC گفته می‌شود. بنابراین هماهنگی این دو واحد با یکدیگر، برای افزایش کارایی دستگاه از اهمیت خاصی برخوردار است و نمی‌توان فقط از روی مشخصات فنی CPU و GPU درباره قدرت یک کنسول نتیجه‌گیری کرد.

 

حافظه RAM

یکی دیگر از مواردی که در مطلب راهنمای خرید Xbox Series X باید به آن اشاره کنیم، حافظه رم این دستگاه است. کنسول جدید مایکروسافت 16 گیگابایت رم از نوع GDDR6 دارد که خیلی هم شگفت‌انگیز به نظر می‌رسد، اما باید به چند نکته در این مورد توجه کنیم. حافظه رم کنسول ایکس باکس سری ایکس به دو بخش تقسیم شده است.

بخش اول شامل 10 گیگابایت می‌شود که پهنای باند 560 گیگابایت‌برثانیه دارد و بخش دوم 6 گیگابایت است که از پهنای باند 336 گیگابایت‌برثانیه بهره می‌برد. برخی از کارشناسان معتقدند که این قضیه ممکن است کنسول مایکروسافت را در اجرای بازی‌های سنگین با مشکل مواجه کند. اما از سوی دیگر، هر دو بخش از حافظه رم ایکس باکس سری ایکس از پهنای باند خوبی برخوردارند و این موضوع باعث امیدواری ما می‌شود. به هر حال باید صبر کنیم و عملکرد این کنسول در اجرای بازی‌های مختلف را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم درباره آن قضاوت کنیم.

 

حافظه ذخیره سازی SSD

نکات قبل از خرید Xbox Series X

یکی از مهمترین ویژگی‌های جدید کنسول‌های نسل نهمی که خیلی هم درباره آن صحبت شده، استفاده از حافظه ذخیره‌سازی SSD در این کنسول‌ها است. همان‌طور که می‌دانید حافظه‌های SSD سرعت بسیار بیشتری نسبت به HDD دارند و این ویژگی در کنسول‌های بازی که باید حجم زیادی از اطلاعات را در کمترین زمان ممکن پردازش کنند، بسیار مهم است. گفته می‌شود که SSD استفاده شده در ایکس باکس سری ایکس، از نظر فنی در مقایسه با SSD پلی استیشن 5 ضعیف‌تر است. این حافظه 1 ترابایتی که از تکنولوژی NVMe هم استفاده می‌کند، ظرفیت پذیرشی بین 2.4 تا 4.8 گیگابایت‌برثانیه دارد. با این حساب، می‌توانیم بگوییم فاصله ایکس باکس سری ایکس با کنسول‌های نسل فعلی آنقدر زیاد است که اصلا نباید نگران تفاوت‌های جزئی آن با پلی استیشن 5 باشیم.

 

ری-تریسینگ

وقتی درباره نکات قبل از خرید Xbox Series X صحبت می‌کنیم، حتما باید به تکنولوژی ری-تریسینگ هم اشاره داشته باشیم. به زبان ساده، این تکنولوژی باعث می‌شود تا نورپردازی هنگام رندر تصاویر کامپیوتری به شکل طبیعی‌تری انجام شود و نتیجه این امر، دستیابی به تصاویر بسیار واقع‌گرایانه خواهد بود.

از ری-‌تریسینگ تاکنون در فیلم‌های سینمایی و برای خلق جلوه‌های ویژه کامپیوتری استفاده می‌شد، اما به دلیل حجم سنگین پردازشی که برای هر فریم از این تصاویر لازم است، امکان استفاده از آن در بازی‌های ویدیویی وجود نداشت. حالا به لطف قدرت سخت‌افزاری کنسول‌های نسل جدید، می‌توانیم ری-تریسینگ را در بازی‌ها هم تجربه کنیم. یعنی قرار است کیفیت گرافیکی بازی‌ها به فیلم‌ها نزدیک و نزدیک‌تر شود. البته ری-تریسینگ تا پیش از این روی کامپیوترهای گیمینگ که از کارت‌های گرافیک پیشرفته استفاده می‌کردند وجود داشت، اما به دلیل قیمت بالای چنین کارت‌هایی، برای همه گیمرها در دسترس نبود.

 

رزولوشن و نرخ فریم

راهنمای خرید Xbox Series X

یکی از نکات قبل از خرید ایکس باکس سری ایکس، اطلاع از رزولوشن و نرخ فریم بازی‌های این کنسول است. مایکروسافت اعلام کرده که کنسولش می‌تواند بازی‌ها را با نرخ 120 فریم بر ثانیه اجرا کند. برای مثال از قبل تایید شده که بازی Dirt 5 با همین نرخ فریم اجرا می‌شود. در بحث رزولوشن هم با اینکه اعلام شده ایکس باکس سری ایکس توانایی اجرای بازی‌ها با رزولوشن 8K را دارد، اما در حال حاضر اکثر گیمرها به 4K راضی هستند و به نظر نمی‌رسد که تا چند سال آینده هم کسی به دنبال رزولوشن بالاتر باشد.

 

طراحی ظاهری

افرادی که به دنبال پیش خرید Xbox Series X هستند حتما به شکل ظاهری این کنسول هم دقت می‌کنند. مایکروسافت سعی کرده طراحی ساده‌ای را برای کنسول جدیدش در نظر بگیرد. ایکس باکس سری ایکس یک مکعب مستطیل است که در حالت اصلی، به صورت ایستاده قرار می‌گیرد. روی این مکعب هیچ‌گونه انحنایی وجود ندارد و فقط در قسمت بالای آن سوراخ‌هایی تعبیه شده که مخصوص خروج هوای گرم از داخل کنسول هستند. به طور کلی طراحی ساده و مدرن این کنسول مورد توجه اکثر افراد قرار گرفته و کمتر کسی هست که ایرادی به آن بگیرد.

از نظر ابعاد، ایکس باکس سری ایکس شبیه یک جعبه مشکی 151 در 151 در 301 میلی‌متری است. نسخه دیجیتالی این کنسول، ابعاد کوچکتری دارد و فضای کمتری را اشغال می‌کند.

 

کنترلر جدید

راهنمای خرید ایکس باکس سری ایکس

وقتی مطلبی با موضوع راهنمای خرید Xbox Series X می‌نویسیم، حتما باید به دسته این کنسول هم اشاره کنیم. مایکروسافت کمترین تغییر ممکن را در دسته کنسول جدیدش به وجود آورده است؛ به طوری که در نگاه اول، احتمالا آن را با دسته ایکس باکس وان اشتباه می‌گیرید. البته در عمل فرقی هم بین این دو دسته وجود ندارد، چون دسته‌های ایکس باکس وان روی سری ایکس هم قابل استفاده هستند.

یکی از تغییرات جزئی دسته ایکس باکس سری ایکس، طراحی جدید دکمه‌های D-Pad است. همچنین بافت‌های ریزی روی بدنه و دکمه‌های جلویی (ماشه) کنسول دیده می‌شوند که برای جلوگیری از سُر خوردن انگشتان طرحی شده‌اند. علاوه بر این، سرعت پاسخگویی این دسته نیز ارتقا پیدا کرده و حالا شاهد دکمه Share روی آن هستیم که برای اشتراک‌گذاری محتواهای مختلف با سایر بازیکن‌ها از آن استفاده خواهد شد.

 

پشتیبانی از بازی های قبلی

یکی از برگ‌های برنده مایکروسافت در نسل هشتم، پشتیبانی عالی از بازی‌های قدیمی بود. این شرکت قصد دارد همین سیاست را در نسل نهم هم ادامه دهد. به این ترتیب کنسول ایکس باکس سری ایکس توانایی اجرای اکثر بازی‌های ایکس باکس وان را دارد و حتی می‌توان بازی‌های ایکس باکس 360 و کنسول اولیه ایکس باکس را نیز با آن تجربه کرد. البته مایکروسافت به همینجا بسنده نکرده و قول داده که خیلی از این بازی‌ها روی کنسول جدیدش با کیفیت گرافیکی بهتر، نرخ فریم بالاتر و حتی با پشتیبانی از HDR اجرا می‌شوند.

 

رابط کاربری جدید

یکی دیگر از مواردی که در بحث راهنمای خرید ایکس باکس سری ایکس باید به آن اشاره کنیم، رابط کاربری یا UI این کنسول است. مایکروسافت اعلام کرده که در رابط کاربری ایکس باکس سری ایکس، منوهای کنسول را تغییر داده تا دسترسی به بخش‌های مختلف راحت‌تر باشد. همچنین در طراحی این رابط کاربری به قابلیت‌های اجتماعی و اشتراک‌گذاری محتواها توجه ویژه‌ای شده است. نکته جالب آنکه قرار است از همین UI برای کنسول ایکس باکس وان هم استفاده شود.

 

بازی های هنگام عرضه

نکات قبل از خرید Xbox Series X

یکی از مهمترین نکات قبل از خرید Xbox Series X که حتما باید به آن توجه داشته باشیم، تعداد بازی‌های هنگام عرضه این کنسول است. منظورمان بازی‌هایی هستند که هم‌زمان با کنسول عرضه می‌شوند و از همان روز اول می‌توان آنها را برای ایکس باکس سری ایکس خریداری کرد. اگر بازی‌های خوبی در هنگام عرضه کنسول در دسترس نباشند، دلیلی هم برای خرید این دستگاه وجود ندارد. خوشبختانه چند بازی مهم هم‌زمان با عرضه ایکس باکس سری ایکس منتشر می‌شوند که از میان آنها می‌توان به Watch Dogs: Legion و Assassin’s Creed Valhalla اشاره کرد. بازی‌های دیگری چون Yakuza: Like a Dragon و بازی DiRT 5 و همچنین بازی Gears Tactics نیز جزو عناوین هنگام عرضه کنسول جدید مایکروسافت هستند.

 

بازی های اختصاصی

نکات قبل از خرید ایکس باکس سری ایکس

از دیگر نکات قبل از خرید ایکس باکس سری ایکس، فهرست بازی‌های اختصاصی این کنسول است. مطمئنا یک کنسول بازی، هرچقدر هم که از نظر فنی پرقدرت باشد، اگر بازی‌های اختصاصی خوبی برای آن عرضه نشوند، موفق نخواهد شد. اولین و مهمترین بازی اختصاصی ایکس باکس سری ایکس که همه منتظرش هستند Halo Infinite است. مجموعه‌های اختصاصی دیگری مثل Fable و Forza Motorsport هم هستند که در آینده شاهد انتشار نسخه‌های جدید آنها خواهیم بود.

 

قیمت کنسول ایکس باکس سری ایکس

راهنمای خرید Xbox Series X

بالاخره رسیدیم به یکی از مهمترین نکات قبل از خرید Xbox Series X یعنی قیمت این کنسول. مایکروسافت اعلام کرده که کنسول جدیدش با قیمت 499 دلار به بازار عرضه می‌شود و نسخه دیجیتالی آن نیز 299 دلار قیمت دارد.

 

ایکس باکس آل-اکسس (All-Access)

یکی از طرح‌های جالبی که مایکروسافت برای فروش کنسول جدیدش در نظر گرفته آل-اکسس نام دارد. در این طرح افراد می‌توانند ماهیانه مبلغ 35 دلار به مدت دو سال بپردازند تا ضمن دریافت یک کنسول ایکس باکس سری ایکس، 24 ماه اشتراک گیم پس را نیز به دست آورند. احتمالا این طرح با استقبال بالایی مواجه خواهد شد.

نظر شما درباره نکات قبل از خرید Xbox Series X که به آنها اشاره کردیم چیست؟ لطفا دیدگاه‌های خود را درباره کنسول جدید مایکروسافت با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402